Ніколи не повідомляйте про це в соцмережах

Anonim

У віртуальному світі потрібно дотримуватися не меншої обережності, ніж у реальному. Так люди, спілкуючись у соціальних мережах та на форумах, не соромляться з'ясовувати стосунки, при цьому не боячись нарватися на неприємності. Але така вседозволеність нерідко призводить до серйозних проблем. Іноді користувачі викладають інформацію про себе у відкритий доступ, навіть не замислюючись про наслідки. Розглянемо, яку інформацію краще не викладати в соціальних мережах, щоб не залишитися без грошей або не зіпсувати собі репутацію.

1. Паролі та акаунти

Ні в якому разі не можна повідомляти свої облікові записи та паролі. Начебто це логічно, але багато користувачів нехтують такими заходами безпеки. Досить часто користувачі повідомляють паролі від сторінок у соціальних мережах, а потім журяться, що їхні облікові записи зламані.

2. Дата і місце народження

Багато користувачів вважають за краще вказувати в соціальних мережах дату свого народження. Однак, знаючи ваші ПІБ та дату народження, шахраї можуть спробувати дізнатися й іншу інформацію. За сильним бажанням вони можуть знайти номер вашого паспорта, страхового поліса та інших особистих документів.

3. Номер телефону

Злочинці з радістю скористаються і номером телефону, який є в соціальній мережі і не прихований налаштуваннями приватності. карти прив'язані до номера телефону, що також небезпечно.На номер телефону в цьому випадку може постійно надсилатися реклама, а також шахраї можуть надсилати повідомлення, з вимогою погасити неіснуючий борг.

4. Домашня адреса та цінні речі

Якщо ви опублікували в соціальній мережі свою домашню адресу, то цілком можете стати жертвою злочинців. Вони можуть проникнути у ваш будинок і винести всі цінні речі, особливо якщо знають, коли господарів не буває вдома.

5. Реквізити банківських карт

Не можна залишати в соціальних мережах номери банківських карток та оплачувати різні послуги через платіжні сервіси всередині таких сайтів. Якщо ваш обліковий запис буде зламаний і шахраї заберуть з рахунку всі ваші гроші, то довести банкам, що гроші витратили не ви, буде дуже проблематично.

6. Дані про свою роботу

Не варто залишати в соціальних мережах жодну інформацію, яка стосується вашої роботи. Досить часто журналістам вдавалося вивідувати у балакучих співробітників різні секрети компанії, за кілька місяців до офіційного релізу.

Крім того, на вашу сторінку може зайти начальство або колеги, яким розміщені фотографії можуть дуже не сподобається. Йдеться не тільки про фотографії з корпоративних вечірок, а й просто робочі моменти.

Взагалі із соцмереж варто видалити будь-які підозрілі фотографії, які дискредитують вас. Навіть якщо фотографії вже близько 10 років, начальнику може не сподобатися, що ви поводилися неналежним чином.

7. Плани на відпустку або вихідні

Не варто розповідати у соціальних мережах і про плани на відпустку чи вихідні. Це може перетворити ваше житло на мету для злочинців. Пограбувати вас можуть навіть у тому випадку, якщо ніде не вказано адресу проживання.Повірте, була б мета, а потрібну інформацію хакери дізнаються досить швидко.

8. Інформація про відносини

Не варто виставляти інформацію про свої особисті стосунки на загальний огляд. Будь-який такий статус може притягнути кіберзлочинців. Є чимало прикладів, коли довірливих громадян розводили на гроші, шантажуючи пікантними фотографіями, отриманими як законним, так і незаконним шляхом.

9. Екстремальні захоплення чи шкідливі звички

Людям, які захоплюються небезпечними видами спорту і часто ризикують своїм життям, теж не варто афішувати цю інформацію. Багато з таких спортсменів вважають за краще створювати фейкові акаунти і це дуже правильно.

Ця інформація може скомпрометувати вас в очах страхової компанії. Це може призвести до відмови у видачі кредитів або відмови від страхування життя.Про це слід пам'ятати не лише екстремальним спортсменам, а й тим, хто зловживає шкідливими звичками і виставляє це напоказ.

10. Різні публічні повідомлення на вашій «стіні»

Не варто репостити на своїй стіні в соціальній мережі повідомлення від друзів або незнайомих людей, які можуть вас скомпрометувати. Дурні жарти та образи не повинні ставати надбанням громадськості, такі речі слід обговорювати безпосередньо під час зустрічі.

Щоб убезпечити себе та свою сім'ю, рекомендується закрити свій аккаунт у соціальній мережі. Тоді ваші записи та фотографії будуть бачити тільки рідні та друзі, вони ж зможуть надсилати вам повідомлення.

https://www.youtube.com/watch?v=-zGN2-OfdJo