Тепер Google буде видаляти особисті дані нових користувачів

Anonim

Google змінив політику конфіденційності для нових акаунтів. Тепер особисті дані будуть видалятися автоматично, навіть якщо користувач не підозрює про таку можливість. зберігав дані про розташування мобільного пристрою, історію перегляду відео на Ютуб та журнал пошукових запитів. Все це викликало чимало нарікань з боку прихильників приватності.

Приватність передусім

Ще того року Google анонсував функцію видалення історії активності облікового запису, але за фактом вона була відключена.Зараз у всіх нових користувачів історія пошуку і інформація про місцезнаходження гаджета буде видалена через півтора роки. Список перегляданих каналів на відеохостингу YouTube буде автоматично очищено через 3 роки. В офіційному блозі Google сказано, що інформація про користувача повинна зберігатися рівно до тих пір, поки вона може бути йому корисною.

При цьому налаштування вже існуючих облікових записів не зміняться. Ці користувачі тільки періодично отримуватимуть нагадування, де йдеться про можливість ручного очищення своєї історії переглядів.

Google Фото припинить створювати резервні копії фото та відео

Додаток Google Фото перестане (за замовчуванням) створювати резервні копії фотографій та відео з Facebook, WhatsApp та інших соціальних мереж та месенджерів. Розробники приступили до тестування змін ще на початку червня цього року, а тепер такі налаштування доступні всім.

Раніше опція автозавантаження та синхронізації Google Фото завантажувала всі фотографії та відео, які були збережені на пристрої під керуванням Android або iOS, у тому числі файли, збережені в системних папках, створених такими програмами, як Facebook, Instagram та WhatsApp. Наразі така функція за замовчуванням відключена. При необхідності користувачеві доведеться самостійно активувати її для певних програм або в ручному режимі активувати резервне копіювання в окремих папках.

Оновлення корисне, але тимчасове

Така зміна тимчасова, і вона обумовлена ​​різко зрослими обсягами переданого контенту в умовах пандемії коронавірусної інфекції. За останні кілька місяців люди частіше стали ділитися один з одним відео та фотографіями через соціальні мережі та месенджери, що пов'язано з режимом самоізоляції та карантином.

У компанії Google підкреслюють, що це ніяк не позначиться на фото та відео, які були завантажені раніше. Повний список додатків, які торкнуться зміни, не наводиться.