Влада повідомила росіян

Anonim

Компанія «Delta Системи безпеки» провела дослідження, за результатами якого стало відомо, що кожен четвертий росіянин не проти впровадження технології зв'язку 5G, але із застереженням, що вежі будуть встановлені далеко від їхнього будинку. При цьому влада запевняє громадян, що жодної небезпеки для здоров'я зв'язок п'ятого покоління не несе.

Що кажуть противники 5G

Противники зв'язку п'ятого покоління говорять про шкідливий вплив нової технології на здоров'я людей та довкілля. Що цікаво, така думка поширена не тільки в Росії, але також у Польщі, Британії, Болівії та інших країнах.Тут спостерігається вандалізм щодо вишок 5G.

Заступник голови Мінкомзв'язку Олег Іванов назвав подібні побоювання людей з приводу розгортання мереж п'ятого покоління необґрунтованими. Він додав, що мережі 4G і 5G працюють у близькому діапазоні частот, тому суттєвої різниці впливу на людину та навколишнє середовище не буде.

Що показало дослідження

Майже половина учасників дослідження, а саме 48% респондентів, висловлюються на користь розвитку зв'язку п'ятого покоління. Вони впевнені, що це дозволить не лише користуватися високошвидкісним інтернетом, а й розвивати безпілотний транспорт та телемедицину. Крім цього, технологія 5G позитивно позначиться на розвитку багатьох сфер життя.

Проти технології 5G висловилися лише 9% опитаних людей. Варто зазначити, що 14% - вирішили, що поки що рано робити якісь висновки з цієї теми, тому просто утрималися від відповіді.

Що сказали в Мінкомзв'язку

Заступник голови Мінкомзв'язку Олег Іванов вважає побоювання людей, пов'язані з мережами п'ятого покоління радіофобією. Олег Іванов додав, що мережі 4G і 5G працюють у близькому діапазоні частот.

Зараз багато країн працюють над розвитком нової технології зв'язку. Мережі 5G дозволять обмінюватися інформацією в режимі реального часу, при цьому швидкість буде майже в 30 разів вищою, ніж у мережах четвертого покоління. Нова технологія відрізняється не лише високою швидкістю передачі даних, а й великою ємністю. Ця мережа дозволить масово підключати інтернет речей, що дозволить розвивати дистанційну медицину, безпілотний транспорт та інші сфери життя.