Що означає розблокований телефон на Аліекспрес

Anonim

AliExpress – це магазин найрізноманітніших товарів і не рідко дуже цікавих за прийнятними цінами. У тому числі продаються телефони різних брендів. Але буває таке, що в описі є напис Розблокований або Відновлений. Що це означає? Необізнані покупці можуть увійти в ступор, адже ці товари можуть мати пристойну знижку, аж до 40%.

Що означає розблокований телефон на Аліекспрес

Якщо на вітрині інтернет-магазину гарний брендовий смартфон зі знижкою, який явно дешевший за такі самі марки, але на інших майданчиках або в інших продавців, то ймовірно варто пошукати такий пункт, як Unlocked. Цей напис перекладається як «Розблокований».

Телефони часто виходять з ладу раніше, ніж закінчується гарантія. У цьому випадку власнику віддають новий, а старий направляють до китайських компаній для ремонту. Після відновлення їх виставляють на Аліекспрес.

Користувач може придбати такий смартфон зі значною знижкою. Напис «Розблокований» означає, що телефон абсолютно новий і ніким не використаний.

Якщо апарат відновлено після якогось власника, то буде напис: Refurbished. В цьому випадку покупка не така безпечна, адже новий користувач не знає, що саме відновлювалося на цьому телефоні.

Відновлений телефон – це механічне втручання, ремонт та інше. Покупець цілком може купувати такий товар, але виключно на свій страх та ризик. А от якщо телефон був просто розблокованим, то при оформленні замовлення завжди можна зв'язатися з продавцем і з'ясувати всі нюанси, які призвели до розблокування.

Коли телефон прийде і покупець помітить на ньому якусь деформацію або несправність, то можна відкрити суперечку, подати скаргу та повернути гроші. У цьому випадку спрацьовує функція, яка називається захистом покупців.

Які Айфони зустрічаються на Аліекспрес

Китай навчився робити свої оригінальні айфони. При цьому вони нічим особливо не відрізняються від основного зразка, який надали американська компанія Apple.

Алі пропонує своїм покупцям 2 варіанти. Це покупка копії та відновлені iPhone.

Копії купувати більшість користувачів не рекомендують. Зовні вони нічим не відрізняються, і причепитися особливо нема до чого, а ось нутрощі залишають бажати кращого. Копії бренду дуже швидко ламаються.

Чи варто купувати розблокований телефон на Аліекспрес

Розуміючи, що означає розблокований телефон, у покупця виникає цілком логічне питання – а чи варто його купувати?

Найважливіший плюс, який розглядається, це його вартість, адже він значно менший. Іноді їхня ціна зменшена вдвічі.

Тут важливо розуміти оригінальний продукт продають або її підроблену копію. З'ясувати це дуже важко. Навіть написавши продавцю, покупець ризикує, що йому схитрять і не скажуть всю правду. Найчастіше ламаються:

  1. Корпус.
  2. Зарядний пристрій.
  3. Экран.
  4. Слот навушників.

Щоб якомога більше дізнатися про той чи інший апарат, варто прочитати відгуки. Це хоч трохи допоможе мати уявлення про товар.На Алі продаються відновлені оригінали та копії. Копії покупець може розпізнати за їх зовнішнім виглядом. Перше на, що звертають увагу, це вид задньої кришки, а також наявність логотипу.

Ще один важливий момент, за якими розпізнають копії, є наявність слотів для СІМ-карт. У копіях їх значно більше. Другий момент – відкриття задньої кришки.

Важливий момент! Якщо покупець не знав про те, що купує копію, то допускається відкриття спору та повернення витраченої суми. І треба розуміти, що навіть якщо людина купила відновлений або розблокований телефон, вона обов'язково має бути в робочому стані. Коли товар приходить у непридатному вигляді і не працює, клієнт також має право повернути свої гроші.

Як обрати телефон на Алі

Потрібно дотримуватися деяких рекомендацій, щоб гроші не були витрачені даремно. Вибір смартфона на Алі:

  • уважно розглянути характеристики. Якщо ціна значно нижча за ринкову, то переглянути опис. Коли там не вказано, що він відновлений або розблокований, це напевно підробка оригіналу;
  • під час замовлення потрібно вказати не тільки модель, але ще й точну модифікацію. Якщо цього не зробити, то продавець залишає за собою право відправити той товар, який вважатиме за потрібне;
  • коли є переваги у кольорі, їх теж обов'язково вказують;
  • в коментарях прописати регіон, де використовуватиметься телефон;
  • ще важливий момент, це вичитування відгуків. Якщо продавець говорить про товар одне, а покупці інше, то є сенс замислитися. І краще довіряти саме відгукам.

Чи можна відкрити спір, якщо телефон виявився несправним

Великий плюс Аліекспресу за те, що він не одразу переказує гроші покупця продавцю. Ці кошти тимчасово блокуються на рахунку до отримання товару. У цьому випадку, користувач має час і гарантії того, що при отриманні неякісного товару, йому повернуть гроші назад.

Увага! Якщо посилка ще отримана покупцем, а термін минув, то гроші повернути невозможно.

Слідкувати за своєю посилкою можна за трек-номером на сайті «Пошта Росії». Знайти цей номер можна на сторінці замовлення після надсилання.

Спор з продавцем можна вже відкрити через 5 днів після того, як посилка була відправлена. Щоб це зробити, потрібно зайти в додаток або на сайт Алі, використовуючи свої дані для входу, натиснути кнопку «Меню» (три смуги вгорі лівого кута).

Наступний крок – вибрати пункт «Мої замовлення», а там знайти саме той товар, за яким потрібно написати скаргу. В інформації про замовлення буде підпис «Відкрити спір».

У суперечці потрібно вказати, що саме покупець вимагає від продавця:

  • повернення коштів та покупки;
  • повернення витрачених грошей.

Часто покупці обирають пункт повернення грошей. Пов'язано це з тим, що відправити покупку назад до Китаю досить складно, до того ж немає жодної гарантії, що вона прибуде до місця призначення.

Якщо вже виходить термін доставки, а товар так і не прийшов до покупця, то в суперечці теж це слід зазначити. Такий рядок буде доступний, коли покупець обере «Повернення грошей».

У причині спору необхідно вибрати один із трьох варіантів:

  1. Телефон відправили не на ту адресу.
  2. Проблеми при митниці.
  3. Товар не доставлений у строк і посилка втрачена.

У кожній причині також необхідно вибрати більш уточнюючий пункт. Якщо покупець обрав третій пункт, то будуть варіанти:

  • транспортна компанія повернула замовлення;
  • немає інформації з трек-номеру;
  • захист покупця вже майже минув, а товар ще не доставлений.

Далі вказується сума повернення та коментар.

Час на розгляд спору виділяють від 3 до 5 днів. Покупцеві залишається лише чекати повернення грошей на рахунок, за яким відбувалася оплата.

Потрібно розуміти, що обдурити торговий майданчик не вийде. Адміністрація сайту досконало перевірятиме або, якщо вони виявлять, що телефон дійшов до пункту видачі, то грошей чекати не варто.

Якщо ж людина отримала товар, але вона не справна, то в пункті спору обов'язково поставити галочку навпроти уточнюючого питання. У цьому випадку пункти зі спорів будуть збільшені, слід зазначити таку причину:

  1. Телефон пошкоджений.
  2. Неякісний товар.
  3. Недолік у комплектації.
  4. Неправильні комплектуючі.
  5. Копія, а людина не знала про це і хотіла отримати оригінал.
  6. Телефон не відповідає описаному в картці товару.

Щоб напевно було отримано позитивне рішення, потрібно докласти до скарги відео з розпакуванням або фото.

Після того, як покупець відкрив суперечку, в інформації щодо товару буде написано «Ведеться суперечка». Коли виявляється, що покупець правий і продавець це не заперечує, то суперечка автоматично закривається і гроші повертаються. Можливо, отримати, як усі гроші, так і їхню частину.

Які ще проблеми при покупці можливі

Запитання експерту Як користуватися телефоном, якщо він без глобальної прошивки?

Потрібно спочатку уважно вивчати опис товару. Обов'язково знайти напис "Глобальна версія". Таку прошивку зазвичай мають ті моделі, які продаються у Росії. Щоб уникнути подальших проблем, тому що їх зможуть вирішити не в будь-якому сервісі, не купувати смартфони без прошивки, хоча вони коштують значно дешевше. Сподобався телефон, але цієї марки немає у продажу по Росії?

Краще відмовитись від неперевірених брендів. Як правило, це може бути дешевий телефон, але яка начинка в нього зовсім не відома. У подібного телефону може бути відсутня глобальна прошивка, Google Play, а також російська мова. До того ж є ще один важливий ризик – відсутність сертифікату ФСБ. У цьому випадку покупець не тільки не отримає свого гаджету, але ще й нарветься на штраф. Що робити, якщо попався недобросовісний продавець?

Досить важливе питання. Головна рекомендація перед покупкою – це ознайомлення з продавців. Насамперед, це відгуки та рейтинг. Потрібно дізнатися, що про нього говорять покупці і як давно він займається продажем. Що робити, якщо пропонують гарантійне обслуговування?

Телефон, це непередбачувана та складна річ, яка може вийти з ладу на будь-якому етапі використання. Краще витратити додаткову суму грошей, ніж потім бігати із гаджетом по сервісах.