Як прибрати безпечний пошук на Айфоні

Anonim

Безпечний пошук у смартфонах, що працюють на операційній системі iOs, є спеціальним обмеженням для програми «Вконтакте», яка не знаходить відеозапису певного характеру. До таких записів відносяться ролики, що містять елементи насильства або сексуального потягу.

Що означає безпечний пошук у ВК на Айфоні

Інколи безпечний пошук ВК блокує і звичайні відеоролики, у яких відсутні будь-які заборони.

Ця функція була розроблена, щоб заборонити перегляд відеозаписів для осіб, які не належать до категорії повнолітніх, тобто. дія режиму спрямована на юнацьку аудиторію.

Який контент приховує безпечний пошук

Частково ця тема була порушена у попередньому розділі статті. Однак наведену вище інформацію можна доповнити.

Окрім цього, блокується контент, в якому присутня нецензурна лексика, щоб діти не змогли поповнити свій словниковий запас новими фразами. Це рішення було прийнято з метою безпеки.

У чому небезпека відключення безпечного пошуку

При відключенні режиму користувач телефону iPhone може опинитися в неприємній ситуації. Деактивація режиму може призвести до наступних моментів:

  1. Показ відеороликів із проявом насильства. Ця обставина особливо актуальна для дітей.
  2. Регулярні реклами забороненої продукції, які будуть з'являтися автоматично при використанні тих чи інших програм на мобільному телефоні.
  3. Можливість появи збоїв та помилок у роботі операційної системи. Відключивши безпечний пошук на Айфоні, користувач може порушити стабільність роботи OC iOS.
  4. Можливість зниження продуктивності апарату. Вимкнення системних функцій на пристроях iPhone негативно впливає на їхню продуктивність. Програми, в яких вимкнено цей режим, починають працювати повільніше, гальмувати і періодично «вилітати».
  5. Поява нецензурної реклами. Часта проблема багатьох користувачів айфонів. Однією з причин її виникнення вважається деактивація безпечного пошуку операційної системи.

Частини питання

Запитання експерту Підкажіть, будь ласка, що робити в такій ситуації? Я не відключала безпечний пошук на своєму Айфоні, але пристрій автоматично переходить на нецензурні сайти. Як можна позбутися цієї проблеми?

Безпечний пошук спрацьовує лише тоді, коли користувач сам переходить на такі сайти, написавши їхню назву в пошуковому рядку браузера.Якщо телефон автоматично їх відкриває, то проблема швидше за все у вірусному зараженні смартфона. Спробуйте перевірити iPhone на наявність шкідливого програмного забезпечення, скориставшись вбудованим антивірусом або завантаживши його з Інтернету. Здрастуйте, я відключив безпечний пошук на смартфоні, але на певного роду сайти все одно не можу переходити. Що робити?.

Швидше за все, ви не відключили функцію або зробили це неправильно. Деактивувати безпечний пошук можна як у браузері, так і у програмах. Можливо, Ви обрали неправильний метод виконання поставленого завдання, наприклад. відключивши функцію лише під час роботи у програмах. Чому після вимкнення безпечного пошуку мій Айфон став мимоволі періодично перезавантажуватися під час роботи?

Швидше за все, ця проблема виникла не через деактивацію режиму. Це просто так співпало.Спробуйте включити безпечний пошук, і тоді Ви переконаєтеся, що проблема не усунулася. Можливо, у Вас збилися системні налаштування, або Ви занесли вірус у систему. Щоб усунути помилку, спробуйте скинути налаштування телефону до заводського рівня або оновити систему. Якщо ці дії не приведуть до позитивного результату, і гаджет все одно буде перезавантажуватися, то віднесіть його в сервісний центр для проведення діагностики. Здрастуйте, після відключення режиму «Безпечний пошук» я взагалі не можу переглядати відео у ВК. При цьому телефон видає помилку пошуку. Раніше такого не було. Підкажіть, будь ласка, що робити?

Швидше за все, причиною проблеми є сам додаток «Вконтакте». Можливо, ведуться технічні роботи, через які перегляд контенту тимчасово недоступний. Якщо проблема не усунеться через кілька днів, спробуйте перевстановити програму або увійти на свою сторінку, використовуючи браузер.Нещодавно я вимкнув безпечний пошук, але тепер мій пристрій працює непередбачено. В основному мимоволі показується непристойна реклама, сторінки в браузері то оновлюються, то закриваються, при цьому нічого не натискаю. Підкажіть, як вирішити цю проблему?

У Вас є типова проблема багатьох користувачів Айфонів, яка виникає після вимкнення безпечного пошуку. У цьому полягає основна небезпека деактивації режиму. Я рекомендую Вам знову активувати безпечний пошук, щоб уникнути подібних проблем. Чи можна вимкнути безпечний пошук без наслідків?

На жаль немає. Певні наслідки однаково можуть спостерігатися. Тут багато залежить від конкретної моделі телефону, версії прошивки та операційної системи. Наприклад, Ви регулярно отримуватимете непристойний рекламний контент. Можливі інші проблеми. Деактивація цього режиму здійснюється на свій ризик.

Як прибрати безпечний пошук на Айфоні

Безпечний пошук працює як у браузері, встановленому на телефоні, так і в програмах, завантажених з App Store. Тому порядок дій з деактивації режиму буде відрізнятися в залежності від цілей, що переслідуються.

Відключення в додатку

Інтерфейс програми ВК для Айфона виглядає так:

На прикладі додатка «Вконтакте» дана процедура здійснюється за такою схемою:

  • Завантажити та встановити ВК на свій мобільник.
  • Ввійти в програму, ввівши логін та пароль від своєї сторінки.
  • Відкрити розділ, який відповідає за перегляд відео.

  • Вгорі вікна потрібно буде знайти пошуковий рядок. Наприкінці цього рядка зображено значок лупи.
  • У цей рядок необхідно ввести потрібну назву відеозапису.

  • Під відео розташовуватиметься значок параметрів, за яким треба тапнути.
  • У вікні, що відображається, користувач повинен спочатку ознайомитися з представленим списком параметрів, а потім відшукати пункт «Безпечний пошук» і перевести повзунок поряд з ним у неактивне положення. Таким чином, режим відключиться тільки в цьому додатку.

Як вимкнути безпечний пошук ВК у браузері

Процес виконання поставленого завдання ідентичний тому, що був розглянутий у попередньому розділі. На його виконання можна скористатися простим алгоритмом дій:

  1. Увійти до браузера, який використовується на смартфоні за замовчуванням.

  2. В адресному рядку прописати назву програми «Вконтакте».

  3. Ввести дані для входу до свого облікового запису. Це, як і в попередньому прикладі, будуть логін та пароль. Як логін зазвичай виступає номер мобільного телефону.
  4. Торкнутися лівої частини дисплея для розвороту додаткового меню.
  5. Клікнути по рядку «Відео»

  6. У вікні, що відобразиться, знайти потрібне відео, набравши його назву в пошуковому рядку.
  7. Після того, як відео буде знайдено, знайти пункт «Параметри пошуку» в нижній частині екрана і клацнути пор нього для запуску чергового віконця.

  8. Зняти галочку навпроти рядка «Безпечний пошук» та закрити меню.

Зверніть увагу! Після виконання вищевикладених маніпуляцій може знадобитися перезавантаження апарату.

Альтернативні програми для відключення безпечного пошуку

У деяких ситуаціях цей режим на iPhone не вдається деактивувати за допомогою стандартних можливостей операційної системи iOS. У такому випадку можна скористатися стороннім софтом, завантаженим з інтернету.

Програм з подібним призначенням небагато.

У таких додатків є кілька відмінних рис:

  • Ефективність роботи. Використовуючи сторонню програму, можна назавжди вимкнути Безпечний пошук, причому одразу як у браузері, так і у додатку ВК.
  • Мінімальні вимоги до технічних характеристик девайсу. Подібний софт практично не витрачає ресурси смартфона.
  • Можливість безкоштовного скачування повноцінної версії програми.
  • Можливість нарватися на вірус, який негативно позначиться на роботі телефону, операційної системи.
  • Розширений функціонал. За допомогою таких програм можна відключати й інші режими.

Таким чином, безпечний пошук на апаратах iPhone дозволяє відкинути відеоролики, у яких присутні непристойні матеріали. Для його деактивації можна скористатися одним із вищевказаних способів.