Росіяни протестують проти вишок 5G

Anonim
Жителі Єкатеринбурга почали протестувати проти будівництва вежі 5G у невеликому селищі Кольцове. До обурених жителів уже приєдналися і депутати Гордуми.

Довести протестуючим людям безпеку обладнання, що встановлюється неможливо.

Причина невдоволення

Причиною скандалу цього разу стало будівництво вежі мобільного зв'язку в авіамістечку, яке знаходиться в селищі Кольцове. Мешканці кількох будинків, розташованих на вулицях Авіаторів та Ракетної запевняють, що представники підрядника, які мають монтувати вежу мобільного зв'язку, не мають дозвільних документів.

Щоразу, як на будівельному майданчику з'являються будівельники, мешканці виходять на акції протесту і не допускають початку робіт. Паралельно громадяни викликають поліцію, яка приїжджає, щоб не допустити заворушень.

Протестувальники вже написали скарги до Росспоживнагляду, прокуратури та міністерства з управління держмайном у Свердловській області. У прокуратурі громадянам уже порадили звертатися з цією проблемою до суду.

Депутати підтримали громадян

Протестувальників несподівано підтримали і депутати Гордуми. Вони внесли пропозицію зобов'язати мобільних операторів перед встановленням вишок серед житлових кварталів надавати докази безпеки такого обладнання.

З цією оригінальною ініціативою виступив один із депутатів виборчого округу, де спалахнув скандал. Він пропонує мобільним операторам зустрічатися з мешканцями та розповідати про безпеку встановлюваного обладнання.Щоб не бути голослівними, він радить мати при собі відповідні документи.

Цілком можливо, що в Єкатеринбурзі оператори і зустрінуться з жителями, щоб дати пояснення. Але мало шансів, що такі зустрічі будуть результативними. Поки що мешканці чотирьох будинків налаштовані дуже агресивно і не хочуть розуміти розумних доводів.

Подібні протести відбуваються і в інших регіонах країни. Жителі Металургійного району Челябінська влаштували протест через встановлення вежі стільникового зв'язку. Люди заявили, що чергуватимуть на вулиці цілу добу, щоб не допустити запуску обладнання.

https://www.youtube.com/watch?v=Oe3owcNhXbU