Чому не працює Ютуб на телефоні та як його налаштувати

Anonim

YouTube – найпопулярніший відеохостинг на планеті. Майданчик дозволяє набрати деяким роликам сотні мільйонів переглядів, через що практично кожна людина користується Ютубом.

Основне джерело трафіку для відеохостингу - мобільні пристрої. Саме зі смартфона здійснюється найбільше переглядів. Тому на девайсах під керуванням операційної системи Android Ютуб встановлено за замовчуванням.

Чому не працює Ютуб на телефоні – причини

Легко уявити, яким буде розчарування користувача, якщо на смартфоні YouTube раптом перестане відкриватися або почне постійно вилітати.Це свідчення того, що у роботі мобільного апарату стався серйозний збій, який необхідно усунути у найкоротший термін. Але перш ніж приступати до рішучих дій, потрібно розглянути причини, що спричинили виникнення проблеми.

Основні причини:

  • збій на серверах Ютуба;
  • переповнене внутрішнє сховище смартфона;
  • зараження мобільного пристрою вірусами;
  • невірні параметри підключення до Інтернету або його відсутність;
  • помилки при встановленні чергових оновлень клієнта.

Виходячи з інформації, представленої в цьому списку, можна зробити висновок, що причин виникнення проблеми дійсно дуже багато. Для усунення кожної конкретної помилки необхідно робити певні дії. Іноді вони спричиняють досить серйозні наслідки, тому важливо ознайомитися з усіма рекомендаціями, які пропонуються в даному матеріалі.

Як вирішити проблему

Оскільки причин появи помилки багато, варто розглянути аналогічну кількість способів її усунення. Це допоможе позбавитися проблеми на першому етапі, не вдаючись до радикальних заходів.

Перевірити підключення до інтернету

YouTube не є автономною програмою. Програма працює за рахунок підключення смартфона до Інтернету. Якщо з'єднання відсутнє, Ютуб не відкриється за жодних обставин. У зв'язку з цим перш ніж приступати до радикальних заходів, необхідно перевірити найголовніший аспект.

Опустіть шторку повідомлень і переконайтеся, що активовано піктограму Wi-Fi з підключенням до мобільної мережі або значок передачі мобільних даних.

Якщо з'єднання відсутнє, його слід активувати через ту саму шторку повідомлень або налаштування телефону. Наступний крок – перевірка працездатності інтернету через мобільний браузер.

Якщо сторінка безперешкодно відкривається, то проблема, що стосується Ютуба, точно не пов'язана з мобільною передачею даної. А в ситуації, коли все-таки з якихось причин інтернет не працює, краще ознайомитися з роликом, в якому детально описуються способи усунення помилки підключення.

Виправити дату та час

Коли користувач відкриває стрічку передплат YouTube, він може помітити, що система завжди вказує дату додавання відео. В останніх оновленнях часто показується не точна дата, а кількість часу, що минув з моменту публікації.

У зв'язку з цим необхідно переконатися в тому, що на телефоні встановлено правильну дату та час. При невідповідності даних параметрів реальних показників у роботі Ютуба може виникнути збій.

Для зміни параметрів потрібно відкрити налаштування смартфона та перейти до розділу «Дата та час». Тут можна відредагувати показники на свій розсуд, але спочатку рекомендується дізнатися точний час на сторінці yandex.ru/time.

Очистити кеш

Історія переглядів та ескізи відео на Ютуб зберігаються в так званому кеші. Це сховище даних, закріплене за кожним конкретним додатком. Деколи cash переповнюється, у зв'язку з чим нерідко виникають проблеми з працездатністю софту. Тому важливо регулярно очищати його, позбавляючи пам'ять зайвих файлів.

Для видалення cash необхідно:

  1. Відкрити налаштування телефону.
  2. Перейти до розділу «Додатки».
  3. Вибрати у списку YouTube.
  4. Натиснути кнопки «Очистити кеш» та «Очистити дані».

Потім спробуйте знову відкрити Ютуб і перевірити, чи не зникла проблема. Якщо помилка досі виникає, переходьте до наступного етапу.

Змінити DNS-сервери

Для підключення смартфона до Інтернету використовуються DNS-сервери. Вони виставляють обмеження деякі ресурси, а інших повністю відкривають доступ із безперебійним з'єднанням. На жаль, у роботі таких серверів нерідко виникають помилки. Але будь-якої миті користувач може змінити існуючі параметри на свій розсуд. Причому жодних наслідків виконання цієї операції не тягне.

Змінити параметри DNS на Андроїді можна лише з правами root-доступу. Через них пристрій можуть не прийняти на гарантійне обслуговування, тому виставлення іншої адреси ДНС-сервера слід робити через комп'ютер.

Повна інструкція щодо зміни серверів представлена ​​на наступному відео.

Залишається лише відзначити ті параметри, які необхідно прописати в налаштуваннях. Рекомендується використовувати DNS-сервери Google:

  • переважний – 8.8.8.8;
  • альтернативний – 8.8.4.4.

Після зміни параметрів спробуйте підключитися до мережі Wi-Fi та перевірити працездатність Ютуба.

Видалити останні оновлення

Програма YouTube постійно оновлюється. Як правило, це відбувається один раз на місяць. Буває, що оновлення прилітають навіть частіше, і користувачі відразу намагаються встановити актуальну версію програмного забезпечення через Google Play.

Але оновлення можуть додати не тільки корисні функції, але й проблеми при експлуатації програми. Відбувається це через помилки самих розробників або через застарілу версію операційної системи на телефоні.

Усунути проблему на 100% можна радикальними способами, але для початку слід скористатися раціональнішим методом – видалити останні оновлення.

Для цього простий зайдіть в налаштування смартфона і перейдіть в розділ «Програми», а потім виберіть YouTube. Тут потрібно лише натиснути кнопку «Видалити оновлення», після чого програма відкотиться до попередньої версії.

Перевстановлення програми

Ютуб є стандартною програмою на будь-якому Андроїд-пристрої. Це означає, що її неможливо видалити. Єдине, що може зробити користувач, - відкотитися до старої версії клієнта, а потім встановити оновлення.

Спосіб відкату докладно описувався в попередньому пункті матеріалу, а для подальшого повернення до актуальної версії YouTube потрібно відкрити Google Play і натиснути кнопку «Оновити» на сторінці програми.

Скинути до заводських налаштувань

Откат до заводських налаштувань – це крайній захід, до якого слід вдаватися в останню чергу. Скидання призведе до того, що зі смартфона видаляться всі файли. Зате пропадуть всі віруси, які заважали роботі Ютуба.

Для виконання скидання потрібно:

  1. Відкрити налаштування телефону.
  2. Перейти до розділу «Відновлення та скидання».

  3. Натиснути кнопку «Скинути».
  4. Підтвердити свої дії.

Тепер залишиться перезавантажити смартфон і перевірити, чи працюватиме Ютуб. Цілком імовірно, що після скидання проблема повністю ліквідується.

Як настроїти Ютуб на телефоні

Якщо користувач робив скидання до заводських налаштувань або просто вперше ввімкнув новий смартфон, знадобиться налаштування Ютуба.Робиться це дуже легко, адже програма вже встановлена ​​за замовчуванням. Необхідно лише встановити оновлення через Google Play, якщо такі є.

Наступний крок – авторизація в системі. Запускаємо YouTube, вводимо дані існуючого облікового запису або створюємо новий.

На цьому процедура налаштування програми завершена. Виконання подальших дій залежить від користувача. Так, наприклад, він може за бажання підписатися на будь-який канал або подивитися відеоролик.

Якщо нічого не допомогло

Навіть у ситуації, коли усунути проблему власними силами не виходить, не варто впадати у відчай. Є безліч обхідних варіантів, що дозволяють скористатися Ютубом.

Запитання експерту Куди можна звернутися для усунення помилки?

Спробуйте описати проблему у заяві на сторінці support.google.com. Як дивитися Ютуб, якщо програма не відкривається?

Можна скористатись браузерною версією відеохостингу на сторінці youtube.com. Чи існують альтернативні програми для перегляду?

Так. У Google Play є безліч різних альтернативних клієнтів для YouTube. Наприклад, iTube або OGYouTube.