Чому телефон не визначає номери вхідних дзвінків і що робити

Anonim

Незважаючи на навароченість сучасних смартфонів, їх основною функцією досі залишається здійснення дзвінків. Мобільний пристрій дозволяє людям по всьому світу підтримувати зв'язок один з одним, але яким буває почуття, коли номер знайомої людини не визначається.

Чому телефон не визначає номери вхідних дзвінків

. Через це людина може пропустити важливий дзвінок, так і не відповівши на вхідний.Спробуємо розібратися, що спричинило виникнення проблеми.

Недостатньо пам'яті

Мобільний пристрій функціонує саме завдяки внутрішній пам'яті. Операційна система, файли, ігри, додатки і навіть номери в записнику - все це займає певну кількість вільного місця.

Якщо на смартфоні виявляється занадто мало пам'яті, воно починає працювати нестабільно. Однією з проблем, що виникають у подібній ситуації стає неможливість визначити номер того, хто телефонує. Тому рекомендується обов'язково перевірити наявність вільного місця.

Зробити це можна наступним чином:

  1. Відкрити налаштування смартфона.
  2. Перейти до розділу «Пам'ять».

  3. Звернути увагу на пункт «Доступне місце».

Для стабільної роботи системи рекомендується мати не менше 2-3 гігабайт вільного місця. Це нижній поріг, який дозволяє телефону легко обробляти різноманітні запити.

У абонента включений антивизначник

Напис «Невідомо» замість номера або імені телефону – вагома причина відмовитися від прийому виклику. Але неможливість визначити вхідний виклик часто виникає через те, що сам телефонуючий активував функцію анти-АОН.

Антивизначник міг бути активований за допомогою спеціальної послуги оператора. Якщо під час надходження «Невідомо», що входить з написом, ви взяли трубку і почули на звороті знайому людину, уточніть у неї, чи не оформлював він послугу анти-АОН. Не виключено, що саме вона спричинила виникнення проблеми.

А якщо відповідати на невідомий номер немає бажання, але водночас є впевненість, що це дзвонить справді незнайома людина, не варто піднімати слухавку. Як правило, приховують свої координати шахраї. Щоправда, допустимі винятки з цього правила.

Неправильно вказана країна в налаштуваннях

Зазвичай люди здійснюють виклики в країні свого перебування. Рідко хтось постійно дзвонить з Росії до Греції чи будь-якої іншої іноземної держави через те, що подібні дзвінки коштують дуже дорого. Тому смартфони заточено під використання гаджета на території лише однієї країни. Відповідно, якщо власник змінив цей параметр у налаштуваннях, ім'я може не відобразитися.

Для безкоштовних дзвінків за кордон рекомендується використовувати месенджери на кшталт WhatsApp, Viber або Telegram.

Так що обов'язково перевірте налаштування свого девайсу. Переконайтеся, що там виставлена ​​та країна, в якій ви перебуваєте в даний момент.

Абонент записано двічі

Смартфони мають записну книжку, яка дозволяє занести велику кількість номерів, надавши кожному ім'я. Але іноді користувачі забувають, що один номер уже записано раніше. Тому створення чергового контакту з аналогічними координатами, але іншим ім'ям, призводить до виникнення проблем під час вступу вхідних.

Замість імені контакту на екрані висвічуються лише цифри, а часто там просто красується напис «Невідомо». У будь-якому випадку потрібно перевірити, чи не записано абонент двічі в телефонній книзі.

Абонент записано некоректно

Ще одна причина, через яку телефон відмовляється визначати ім'я того, хто телефонує, – некоректний запис номера в книзі. Можливо, ви припустилися помилки в одній із цифр або початковому коді.

Нагадуємо, що в Росії коректними вважаються номери, які починаються з +7 ​​або 8. Якщо на початку стоїть інший префікс, то не потрібно дивуватися з того, що не висвічується ім'я абонента. Цього не може статися, якщо його дані заповнені неправильно.

Проблеми на стороні оператора

У житті будь-якої людини, яка активно користується телефоном, виникали дні, коли зі зв'язком творилася якась нісенітниця. То не виходить додзвонитися до потрібної людини, то висвічується лише одна паличка зв'язку, то не працює інтернет.

Все це найчастіші проблеми, що виникають на лінії оператора. Але не варто виключати, що технічні роботи на лінії викликали ситуацію, коли на екрані смартфона не відображається номер телефону. Намагайтеся зателефонувати на гарячу лінію свого оператора для уточнення цього питання.

Контакти служб підтримки:

  • МТС – 8-800-250-82-50;
  • Мегафон – 8-800-550-05-00;
  • Білайн – 8-800-700-06-11;
  • Теле2 – 8-800-555-06-11.

Контакти інших операторів уточнюйте на офіційному сайті. Його можна легко знайти через будь-який пошуковик, включаючи Google і Яндекс.

Дзвінок до будь-якої служби підтримки є безкоштовним. Винятки становлять ті випадки, коли людина перебуває за кордоном.

Вимкнена опція визначника

Всі смартфони оснащуються функцією визначника номера. Вона включається за замовчуванням, але водночас будь-який клієнт мобільного оператора може її вимкнути. Зазвичай це помилково, тому рекомендується перевірити налаштування телефону або SIM-картки.

Якщо в меню зміни параметрів не вдається знайти опцію визначника, значить проблема точно не в цьому, оскільки деякі оператори ставлять заборону на вимкнення функції.Як би там не було, варто перевірити всі налаштування, а також особистий кабінет користувача Білайн, Мегафон та будь-якого іншого оператора.

Контакти некоректно скопіювалися

У той момент, коли людина набуває нового смартфона, у нього з'являється потреба в копіюванні контактів із записника. Девайс відразу пропонує здійснити операцію, як тільки натискається кнопка включення. Але в процесі копіювання можуть виникнути проблеми, які призводять до того, що один або кілька абонентів не записалися.

Потрібно перевірити записну книжку та уточнити, чи справді в ній значиться ім'я того контакту, чий номер не визначається. Якщо це не так, рекомендується ознайомитися з відео, де детально описується процес повного копіювання абонентів.

Немає грошей на балансі

Як не дивно, нульовий або негативний баланс – це не тільки ситуація, коли власник смартфона не може зателефонувати.У деяких операторів через відсутність коштів у абонента відразу ж відключається визначник. Робиться це для того, щоб клієнт якнайшвидше поповнив особовий рахунок.

Обов'язково перевірте стан особового рахунку та за потреби поповніть його. Сума поповнення повинна хоча б на 1 копійку перевищувати розмір абонентської плати.

Що робити, якщо номери не визначаються

Яка ба помилка не стала причиною виникнення проблеми, в ситуації, коли не виходить визначити того, хто дзвонить, потрібно відразу ж спробувати позбутися її. Способів вирішення є кілька. Далі пропонуємо розглянути кілька варіантів.

Налаштування опцій

При зіткненні з проблемою віч-на-віч, спочатку потрібно перевірити країну, яка виставлена ​​в налаштуваннях. Вона повинна відповідати тій, де ви перебуваєте в даний момент.

Далі необхідно переконатися в тому, що номер записаного записано правильно. Можливо, він був занесений до телефонної книги кілька разів. Також деякі люди припускаються помилок в одній або декількох цифрах і префіксі «+7», «8».

Нарешті, слід очистити пам'ять смартфона від зайвих файлів, щоб у вільному доступі залишилося щонайменше 2-3 гігабайти. Аналогічним чином рекомендується вчинити із СІМ-картою. Якщо на ній записано багато абонентів, видаліть деяких.

Перевірка балансу та СІМ-карти

Оскільки деякі оператори блокують функцію визначника за відсутності коштів на рахунку, потрібно обов'язково перевірити баланс. Якщо він на нулі або зовсім зайшов у мінус, варто задуматися. Цілком імовірно, що саме через це не вдається визначити номер того, хто телефонує.

Крім того, зайдіть у меню SIM-картки. Воно має розташовуватись на робочому столі смартфона. Буває так, що через це меню вимикається визначник номера. Його необхідно включити назад.

Для iPhone

Власники Айфонів зазвичай стикаються з зазначеною проблемою у зв'язку з тим, що пристрій некоректно сприймає країну користувача. Навіть у ситуації, коли в налаштуваннях виставлено правильну державу, рекомендується спробувати змінити її. Так ви можете перейти з Росії до Китаю чи Європи. Ймовірно, що це виправить ошибку.

Для Xiaomi

Зі смартфонами Сяомі все трохи інакше. Іноді визначник не хоче працювати через те, що на пристрої не активовано розширені опції. Виправити ситуацію можна за допомогою параметрів у розділі «Про пристрій». Там слід кілька разів тапнути за назвою версії MIUI, щоб розблокувати параметри розробника.

Ще один правильний спосіб вирішення проблеми – скидання до заводських налаштувань. Виконується він так:

  1. Відкриваємо налаштування.
  2. Переходимо до розділу «Відновлення та скидання».
  3. Натискаємо кнопку «Скинути налаштування».

Не забувайте, що в процесі виконання скидання налаштувань з Xiaomi стираються всі дані. Тому вдайтеся до цього методу тільки в крайньому випадку.

Бонус: найкращі альтернативні програми для дзвінків

Деяким людям не вдається виправити помилку з визначником навіть після скидання до заводських налаштувань. Це призводить до того, що власнику пристрою завжди доводиться стикатися з невідомими номерами.

Однак, існують програми, здатні повністю замінити стандартну дзвонилку. Тому рекомендуємо ознайомитися з рейтингом кращих подібних програм і вибрати для себе найбільш підходящу.

Назва Опис Рейтинг
True Phone

Дуже популярний додаток, який замінив мільйонам людей стандартну дзвонилку. Тут є купа різних функцій, включаючи екран дзвінка та запис розмови. А вже з визначенням тих, що входять у True Phone, немає жодних проблем. ★★★★★
Контакти & Телефон - drupe

Додаток оцінили вже майже 400 тисяч разів, і це не межа. Програма користується величезною популярністю у користувачів, адже вона збирає в собі абсолютно всі функції записника. ★★★★★
Телефон Google

На деяких смартфонах цю дзвонилку встановлено за замовчуванням. Якщо це не так, саме час виправити ситуацію. Але слід враховувати, що тут немає функції запису дзвінків. ★★★★★
Dialer +

Програма з приємним інтерфейсом, що дозволяє повністю налаштувати дзвонилку під себе. Наприклад, можна змінити колір оформлення. ★★★★★
Phone + Контакти

Аскетичний інтерфейс не видає в цій програмі просунуту дзвонилку, але корисних функцій у ній хоч відбавляй. ★★★★★