Як подивитися статистику в Інстаграм на Андроїді та Айфоні

Anonim

Статистика призначена для відображення здійснених дій на конкретній сторінці Інстаграма. Її можна відстежувати за певним відрізком часу (тиждень, місяць, рік, весь час), певним публікаціям або по всьому профілю. Особливо важливо статистику користувачам, які вирішили заробляти на своєму акаунті. Як правило, від великого приросту передплатників, лайків і ріпостів залежить швидкість підключення монетизації.

Навіщо потрібна статистика в Інстаграм

Після появи можливості відстеження статистики можна ознайомитися з великою кількістю різних показників. Наприклад, охоплення - він відображає кількість користувачів, які переглянули викладений пост за конкретний період.

У кожному обліковому записі Інстаграма можна знайти багато цікавих даних. За допомогою отриманої інформації користувач може зробити корисні висновки:

  • Якого роду публікації і в який час їх викладати;
  • Що подобається передплатникам;
  • Наскільки аудиторія зацікавлена ​​і т.д.

Ознайомившись із даними можна розробити успішний бізнес-план. Звичайно, для початку потрібно дізнатися якомога більше інформації про свою аудиторію - час активності, дата народження, стать, місце проживання та інтереси.

Статистика сторінки Інстаграма відстежується двома методами – за допомогою спеціалізованих програм або за допомогою штатних інструментів соцмережі.

Що потрібно для появи опції «Статистика»

Можливість перегляду статистики в Інстаграмі відноситься до привілеїв виключно бізнес-акаунтів. Отже, спочатку потрібно буде перевести свою сторінку у відповідний сегмент. Інструкція з підключення бізнес-акаунтів виглядає так:

  1. Пройти авторизацію у власному обліковому записі.
  2. Розгорнути додаткові опції та натиснути на іконку з трьома смужками.
  3. Перейти до розділу з налаштуваннями.
  4. Відшукати блок з обліковим записом.
  5. Клікнути на клавішу перетворення сторінки на бізнес-аккаунт.

  6. Заповнити інформацію про профіль (контакти для зв'язку та категорія).

  7. Натиснути на кнопку підтвердження.

Представлена ​​методика підключення ідентична будь-яких операційних систем на мобільних пристроях. Коли опція буде підключена, будь-яка інформація про обліковий запис буде накопичуватися в розділі статистики.

Як вивчати статистику Інстаграм

Запитання експерту Чи можна переглядати кількість показів по окремій публікації?

Так. Для цього потрібно зайти в налаштування облікового запису, вибрати розділ статистики та знайти необхідну публікацію. Можна ознайомитися з кількістю переглядів за певний проміжок часу. Що робити, якщо я не можу скористатися опцією «Статистика».

Статистика буде недоступна доти, доки Ви не підключите бізнес-аккаунт.Для цього необхідно зайти в налаштування, знайти розділ з основними параметрами облікового запису і підключити цю опцію. Також рекомендую синхронізувати сторінку інстаграма та фейсбука Які програми ефективніше – на андроїді чи айфоні?

У разі немає точної відповіді. Кожна їх відрізняється своїми функціональними можливостями. Щодо вибору, раджу придивлятися до тієї, що підходить під Вашу операційну систему.

Як подивитися статистику в Інстаграм на Андроїді та Айфоні

Як говорилося раніше, подивитися на динаміку відвідувань та ознайомитися з кількістю аудиторії під певною посадою можна через статистику. Окрім відображення публікацій також можна переглянути сторіс. Для цього потрібно натиснути на певну історію і переглянути, скільки людей побачили цей фрагмент.

Якщо врахувати, що опція статистики відкривається після синхронізації акаунтів Фейсбук та інстаграм, то і переглянути дії аудиторії можна будь-яким із цих профілів.

Щодо сторис, у них є спеціальні метрики, які відображають кількість переглядів. Наприклад, якщо фрагмент переглянуло 50 користувачів, то рахунку буде показувати таке число. При перегляді певного сторис однією людиною хоч сотню разів, статистика все одно показуватиме один перегляд.

На Андроїді

Переглянути статистику на сторінці Інстаграма за допомогою пристроїв андроїд можна наступним чином:

  1. Вчасно отримати опцію статистики, за допомогою створення бізнес-акаунту.
  2. Перейти на свою сторінку та клацнути на значок з шестернею, щоб потрапити до налаштувань.
  3. Клікнути на рядок статистики для перегляду інформації.
  4. Після виконаних дій на екрані з'явиться докладний звіт.

На айфоні

Незважаючи на заплутаність операційної системи iOS, з мобільним додатком Інстаграм управлятися все ж таки легко. Для перегляду статистики на Айфоні необхідно здійснити дії, аналогічні інструкції на базі андроїд. Що потрібно зробити:

  1. Відкрити свій обліковий запис Інстаграм.
  2. Перейти до налаштувань облікового запису, натиснувши на шестерню.
  3. В вікні, що з'явилося, знайти розділ з користувачами.
  4. Натиснути кнопку статистики ознайомитися з наданою інформацією.

Що відображає статистика Instagram

Статистика в інстаграмі призначена для відображення інформації, за допомогою якої можна ефективно продавати свою продукцію та просувати бізнес. Які параметри відображає опція:

  1. Охоплення – відображає кількість окремих облікових записів, які здійснювали конкретну діяльність на сторінці користувача.
  2. Показ – цей параметр показує кількість переглядів певного поста з боку всіх користувачів.
  3. Залучення – параметр необхідний для відображення кількості різних дій, які проводилися під певною публікацією.
  4. Сохранения – деякі користувачі можуть зберігати пости. Цей параметр відображає їх облік.
  5. Коментарі – кількість коментарів, залишених під певною публікацією.
  6. Перегляд профілю – облік, що відображає неунікальні відвідування облікового запису.
  7. Лайки – параметр для відображення лайків під публікацією.
  8. Кліки по сайтам – показує кількість переходів за посиланням на сторонній ресурс, яка вказана на сторінці користувача.

Всі вищеперелічені параметри допоможуть визначити, які дії найбільше подобаються аудиторії.

Як подивитися статистику Інстаграм зі сториз

Для перегляду статистики історій потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити свій обліковий запис і перейти до розділу налаштувань за допомогою трьох смужок у верхній частині екрана.
  2. Натиснути на кнопку статистики.

  3. Далі відкриється сторінка з показниками профілю. На ній необхідно знайти вкладку з контентом, після чого перегорнути в нижню частину екрана. Наприкінці буде розділ із історіями.
  4. Клікнути на клавішу «Всі».

  5. Далі відкриється вікно, в якому будуть утримуватися всі сторіс. Користувач повинен натискати на посилання, позначені синім кольором, за допомогою яких можна дізнатися необхідну інформацію – період і кількість переглядів.

  6. Також можна дізнатися охоплення та кількість показів, вибрати певний фрагмент історії та вказати конкретним проміжок часу для відстеження показника – від доби до 2 тижнів.

Як дивитись статистику з трансляції

Варто попередити відразу, що перегляд статистки з трансляції стає доступним безпосередньо після проведення прямого ефіру. По завершенні на сторінці з'явиться вікно, в якому міститься кількість переглядів, лайків та коментарів. Крім цього, можна побачити імена людей, які були присутні на трансляції. На жаль, переглянути статистику прямого ефіру через метрику поки що неможливо.

Як подивитися статистику в Інстаграмі через телефон за допомогою програм

Якщо любителям інстаграма не подобається користуватися штатними інструментами соціальної мережі, то краще скористатися сторонніми додатками.Для кожної операційної системи смартфонів є свої ефективні програми. Однак деякі варіанти доступні для всіх платформ.

Для Андроїда

Для смартфонів на базі андроїд можна скористатися такими програмами:

  1. Picalytics. Один із найкращих сервісів, за допомогою якого можна провести глибокий аналіз будь-якої сторінки Instagram. Користувач отримає повний пакет необхідної інформації щодо кількості передплатників, їх дій та діяльності конкуруючих профілів. Утиліта підтримує понад 30 метрик, враховуючи залучення та охоплення. Інформацію можна зберігати у форматі PDF.
  2. LiveDune. Крім відображення та збору інформації зі статистики instagram, дана утиліта дозволяє відстежувати заборонену діяльність блогерів – накрутку. Відстеження здійснюється виходячи з 30 різних параметрів, які включають порівняння облікових записів, вивчення коментарів, хештегів та оцінки якості публікації.
  3. KUKU.io. Просунутий ресурс із масою цікавих функцій, завдяки якому можна керувати одночасно кількома соціальними мережами. Система сканує всю необхідну інформацію та виводить звіт, який можна зберегти у текстовому форматі. Також можна користуватися різними графіками та метриками.

Для Айфона

Мобільні пристрої з операційною системою iOS також мають досить корисні утиліти:

  1. Social Scan. Досить проста та безкоштовна програма, яка призначена для збору звітів зі сторінок Інстаграма. Утиліта призначена виключно для смартфонів на базі iOS. До переваг можна віднести відстеження за хештегами і фільтрами, перегляд кількості користувачів, що підписалися і відписалися.
  2. INSTAHERO. Ще одна корисна програма, що дозволяє збирати важливу інформацію, яка допоможе знайти живу базу передплатників.Головною особливістю утиліти вважається можливість моніторингу активності профілів. Якщо у друзях є кілька роботів, система автоматично їх видалить. Сервіс аналізує дані виходячи з геолокації, числа передплатників, нікнеймів, хештегів та ключових слів.
  3. Feedspy. Цей сервіс призначений для глибокого аналізу профілів інстаграма, включаючи власний і конкурентів. Завдяки такому підходу користувач може уважно вивчити діяльність чужих сторінок та на їхньому прикладі розробити власну стратегію розкручування. Також утиліта дозволяє відстежувати вірусний контент та виявляти найцікавіші теми.