Фото дітей

Anonim

Тяжко уявити життя сучасної людини без смартфона та соціальних мереж. Люди постійно роблять фотографії, намагаючись сфотографувати всі моменти свого життя. При цьому нерідко до кадру потрапляють не лише дорослі, а й діти. Ось дитина робить перші кроки, ось вона плаче, а тут перемазала кашею. Маля зростає, і кількість його фотографій на сторінках батьків збільшується. Однак, слід пам'ятати, що деякі фотографії дітей небезпечно розміщувати в мережі, розповімо чому.

Чому багато мам відмовляються показувати дітей у соцмережах

Нерідкі ситуації, коли шкільна подруга повідомила в соціальній мережі про народження дитини, але її фотографії не викладає. Тобто деякі фото є, ніжка чи ручка малюка, чи кадр зі спини. Чому багато хто досі бояться пристріту, і чи варто взагалі виставляти дітей напоказ?

Вважається, що показувати малюку стороннім можна тільки після обряду хрещення.

Багато сучасних людей бояться псування, пристріту і змов, вважаючи, що це може вплинути на здоров'я дитини. Батьки не хочуть ризикувати благополуччям дітей, тому намагаються захистити їх від сторонніх очей.

Для чого можуть бути використані дитячі знімки

Деякі дитячі фотографії, розміщені в соціальних мережах, можуть бути використані непорядними людьми з різною метою. Найчастіше їх використовують у таких случаях:

  • Для розкрадання паролів та іншої конфіденційної інформації. Мамочки нерідко використовують як пароль дату народження дитини, чим користуються злочинці. Це може призвести до злому банківських сервісів та крадіжки грошей;
  • Для тиску на батьків. Є низка професій, які пов'язані з ризиком чи громадською діяльністю. Злочинці можуть скористатися таким слабким місцем та вибрати для помсти дитини;
  • Для журналістів у майбутньому. Можливо, ваша дитина стане відомою людиною в майбутньому. Йому буде не дуже приємно, якщо журналісти накопають досить особисті дитячі фотографії;
  • Для використання знімків на сайтах еротичного характеру. Батьки навіть не здогадуватимуться, що фотографія їхньої дитини знаходиться на такому сайті з непристойними підписами та пропозиціями. Особливий інтерес для злочинців представляють знімки голих дітей у ванній кімнаті;
  • Для планування викрадення. Це найстрашніший, але водночас рідкісний наслідок необдуманого викладання фотографій дітей в інтернеті. Не варто показувати, яку школу чи гуртки відвідує малюк, оскільки це може викликати біду.

Завдяки фотографіям у соціальних мережах, злочинці можуть втертися в довіру до дитини. Вони розповідатимуть такі подробиці про сім'ю, які, на думку малюка, можуть знати лише батьки.

Чим ще загрожує виставлення дитячих фотографій в інтернеті

Виставлені в інтернеті дитячі знімки можуть призвести до низки реальних проблем.

  1. Використання фотографій сторонніми компаніями. Фото вашої дитини можуть бути використані в рекламі товарів та послуг без згоди автора.
  2. Дані для рекламодавців. При публікації фото з невинними підписами аналізуються ключові фрази. З їх урахуванням потім підбираються інтернет-сторінки, які можуть бути корисними. Мами з подивом помічають, що часто з'являється реклама певної тематики.
  3. Не всі знайомі можуть бажати добра вашій дитині. Фото може бути з глузуваннями розіслано по всій мережі.

Зараз нерідкі і звані крадіжки особистості. Тобто фотографію малюка викладають на сторінках збирання грошей нібито на лікування. Також можуть створюватися нові акаунти в соціальних мережах, щоб отримати гроші в борг від ваших знайомих, або для вивідування певної інформації.

Як не нашкодити дитині, викладаючи фотографії в Мережі

Але, незважаючи на все це, не варто ставати параноїком. Виставляти знімки можна і потрібно, щоб поділитися радістю з рідними та близькими, які живуть у різних країнах світу. Дотримуючись ряду правил, можна повністю убезпечити своїх дітей від недоброзичливців. Розглянемо ці правила.

  1. Не варто в соціальних мережах публікувати докладну інформацію про дитину.
  2. Слід закрити свою сторінку від сторонніх очей, залишивши доступ тільки родичам та друзям.
  3. Перед розміщенням якоїсь фотографії слід цікавитись у своєї дитини-підлітка, чи не проти він.
  4. Слід вибирати фотографії, які не можуть бути розцінені двозначно.
  5. Не варто розміщувати знімки, де дитина поводиться не найкращим чином.
  6. Не варто виставляти фото, на яких видно номер школи або назву гуртка, який відвідує чадо.
  7. Поверх фотографії краще вставляти текст або водяний знак, щоб шахраї не змогли ним скористатися.
  8. По можливості стискати знімки, щоб вони були непридатними для друку.
  9. Не варто відзначати геолокацію.

Дотримуючись цих простих правил про охорону конфіденційної інформації, можна не боятися за життя та здоров'я дітей, чиє фото побачили численні передплатники у соціальній мережі.

Вдалі ідеї для сімейних фотопроектів

Розглянемо декілька вдалих ідей для проведення фотосесій. Такі знімки точно викликатимуть добрі асоціації навіть через роки.

  • Фотографуємо дітей щомісяця, щоб вони самі могли побачити, як росли та змінювалися.

  • Робити фото під час улюблених занять дитини. Активні ігри, вироби, малювання та читання – все це слід відобразити.

  • Робити постановочні однотипні знімки щорічно. Через кілька років у вас буде цікава добірка фотографій.
  • Чаще фотографувати маму з дітьми. Адже саме мама часто залишається за кадром, доки намагається підловити вдалий момент.

Деякі батьки настільки захоплюються фотографіями, що згодом у них виходять справжні шедеври. У мережі є багато незвичайних ідей для фото, які можна запозичити.