Як оновити Вайбер на телефоні на Андроїді

Anonim

Viber є одним з найпопулярніших месенджерів у світі. Ним користується щонайменше 500 мільйонів власників Андроїд-пристроїв у всій планеті. Програма дозволяє безкоштовно надсилати повідомлення, мультимедійні файли та здійснювати дзвінки.

Навіщо оновлювати Вайбер

За час свого існування Вайбер неодноразово оновлювався. Але багато користувачів часто нехтують встановленням актуальної версії програми. Варто одразу зауважити, що це помилкове рішення. Оновлення програми приносить купу різних фішок, яких немає на старій версії програмного забезпечення.Регулярно оновлюючи Viber, користувач одним із перших може знайомитися з функціями, здатними через кілька місяців стати незамінними.

Таким чином, у людини не повинно залишитися сумнівів при відповіді на питання, чи варто оновлювати Вайбер. Це важливий процес, який не можна обминути. Отже, слід перевірити наявність оновлень і встановити актуальну версію програми.

Як перевірити поточну версію програми

Для початку власнику Андроїд-пристрою рекомендується дізнатися діючу версію Вайбера. Можливо, оновлення ще не вийшло і не варто витрачати час на пошук чергової конфігурації Viber.

Дізнатися про поточну версію програми в жодного користувача не складе труднощів. Потрібно лише відкрити налаштування телефону, перейти до розділу «Програми» та вибрати Вайбер у загальному списку.

У параметрах Viber одним з основних пунктів буде версія. Вона представлена ​​у вигляді чисел, які позначають порядок оновлень.

Як оновити Вайбер на телефоні стандартним способом

У користувачів є щонайменше 2 способи, що дозволяють встановити оновлення програми. Перший є стандартним, а другий – додатковим. Звичайно ж, найкраще звертатися до допомоги першого варіанту, що ми й зробимо прямо зараз.

Більшість програм на Андроїді можна встановити через магазин програм Google Play. Для власників iPhone передбачено інший магазин – App Store. Відмінною рисою обох майданчиків є те, що людина перша отримує інформацію про наявність оновлень. Відповідно, він відразу ж може їх встановити.

Розглянемо стандартний спосіб встановлення актуальної версії Вайбер на прикладі операційної системи Android:

  1. Відкрийте Google Play.
  2. Перейдіть до розділу «Мої програми та ігри».
  3. Виберіть вкладку «Оновлення».

Натиснути кнопку «Оновити» навпроти Viber.

Якщо у списку не вийде виявити Вайбер, значить у вас встановлена ​​актуальна версія програми. Потрібно зачекати деякий час. Як правило, оновлення виходять щомісяця. Іноді випускаються маленькі апдейти, які стають доступні для завантаження частіше.

Также встановити оновлення через Google Play можна за допомогою функції пошуку в магазині програм. У верхньому рядку необхідно ввести назву програми та натиснути кнопку «Оновити», якщо така є.

У випадку, коли нова версія все-таки доступна, натискання кнопки «Оновити» призводить до завантаження дистрибутива та автоматичної установки. Після завершення процесу у шторці повідомлень з'являється повідомлення, яке підтверджує факт завершення операції. Вайбер можна сміливо запускати та користуватися новими функціями.

Певна складність зі стандартним способом встановлення чергової версії Вайбера може виникнути у власників нових смартфонів Huawei та Honor, випущених після 2020 року. Дані моделі позбавлені класичних сервісів Google, через що пристрої не оснащуються магазином програм Google Play.

Але Хонор і Хуавей мають альтернативну пропозицію – AppGallery. Магазин постійно поповнюється новими програмами, так що тут можна легко знайти Viber. про новий магазин програм розповідається на відео.

https://www.youtube.com/watch?v=3Xd8HjyE-qI

Як оновити Вайбер на телефоні Андроїд за допомогою файлу APK

Власники смартфонів на базі ОС Android чудово знають, що дана система дозволяє отримати купу можливостей для зміни налаштувань. На відміну від пристроїв Apple, на Андроїд можна встановлювати проги без використання Google Play. Це чудовий вихід із ситуації, коли на телефоні не працюють сервіси Google або функціонують нестабільно.

Перед тим, як перейти до докладної інструкції, необхідно включити в налаштуваннях дозвіл на встановлення програм із зовнішніх джерел. Відповідна графа знаходиться у розділі «Безпека». Після активації повзунка можна перейти до наступного кроку.

Тепер необхідно завантажити на смартфон файл для встановлення Вайбера. Офіційний сайт viber.com перенаправляє користувача на сторінку програми Google Play, тому завантажувати APK-файл потрібно з інших джерел.

На жаль, в інтернеті можна легко натрапити на файли з вірусами, у зв'язку з чим рекомендуємо скористатися перевіреним посиланням на останню версію Viber.

Далі потрібно лише відкрити завантажений файл і натиснути кнопку «Встановити». Чергова версія програми автоматично встане поверх попередньої. Відбудеться оновлення, яке було потрібне користувачеві.

Як настроїти автооновлення

Щоб залишатися в тренді актуальних функцій Вайбера, користувачі змушені постійно перевіряти наявність оновлень. Вони не випускаються у певні дні. Доступ до чергової версії може відкриватися будь-якого дня, і як тут встигнути за швидкістю розробників?

Оптимальний вихід – налаштувати автооновлення. За допомогою цієї функції актуальна версія Viber завжди завантажуватиметься самостійно, як тільки з'явиться на просторах Google Play.

Для активації такої важливої ​​функції потрібно відкрити магазин програм, знайти Вайбер, натиснути кнопку з трьома точками і вибрати параметр «Автооновлення».

Тепер ви завжди матимете актуальну версію програми. Але, звичайно, для роботи автооновлення потрібен доступ до інтернету. Без нього смартфон не зможе завантажити Вайбер, і користувачеві доведеться чекати моменту, коли з'єднання відновиться.

Крім того, автооновлення не працює з Viber, який був встановлений через APK файл. Людям, які потрапили в подібну ситуацію, доведеться продовжувати самостійно шукати кожну нову версію програми.

Коли і як зробити повну переустановку Вайбер

Поряд з оновленням месенджера існує й інша процедура, яка називається переустановкою. Що вона є, для чого потрібна, і як зрештою самостійно перевстановити Вайбер? На ці та інші питання готові відповісти наші спеціалісти. Питання експерту Що являє собою переустановка?

Це процес, коли Viber повністю видаляється, а потім знову встановлюється на смартфон. Навіщо встановлювати заново Вайбер?

Причини можуть бути різні. Наприклад, якщо людина хоче на якийсь час звільнити місце в пам'яті пристрою. Також переустановка дозволяє мінімізувати помилки в роботі програми. Чи втрачу я файли з листування?

Так. Але в налаштуваннях можна створити резервну копію. Після переустановки програми всі листування відновляться в повному обсязі. Як перевстановити Viber?

Спочатку потрібно видалити програму. Для цього натисніть відповідну кнопку напроти Вайбера в Google Play або налаштування телефону. Потім відкрийте магазин програм, знайдіть Viber і натисніть "Встановити". А якщо я використовую файл APK?

У такій ситуації видалення програми виконується лише через розділ «Програми» налаштувань телефону. Заново встановити Вайбер можна тим же способом, який описував оновлення через APK-файл.