Як зрозуміти

Anonim

Сучасні люди частіше спілкуються в соціальних мережах і месенджерах, ніж наживо. Дійсно, письмове спілкування може бути зручніше, воно не відволікає людину від важливих справ, відповісти вона може, коли їй зручно. Але часто при спілкуванні в месенджерах або соцмережах вами маніпулюють. На що варто звернути увагу.

Користувач надсилає вам кілька повідомлень поспіль

Нерідко виникають ситуації, що вас буквально завалюють повідомленнями, не даючи схаменутися. Такий прийом досить поширений, особливо якщо йдеться про сварки партнерів.

Узагальнення

У отриманих повідомленнях відсутня конкретика. Тобто вам просто пишуть щось на кшталт цього: «Ти сам знаєш, що зробив». Така фраза може ввести в ступор чесної людини, яка нічого поганого не робила.

Не відповідає на повідомлення тривалий час

Маніпулятори люблять викликати почуття провини у людини, не відповідаючи тривалий час на повідомлення. Наприклад, таке часто практикую дівчата, які мають образа на партнера. Психологи зауважують, що таке ставлення демонструє невпевненість людини до себе.

Даються стандартні відповіді

Є такий тип людей, які люблять, щоб про їхню образу знали всі. І тому вони однотипно відповідають повідомлення. Варто задуматися, якщо вам постійно відповідають - Так, Ні, Добре, Ясно, Може бути тощо.

Завдяки таким фразам можна перекласти відповідальність за вирішення питання на іншу людину.при цьому у відповідях прослизає нотка образи. Вихід у цьому випадку такий: слід поставити запитання: «Які у тебе плани на ці вихідні?». Зазвичай у разі співрозмовник починає нормально спілкуватися.

Недоречний сарказм

Навіть хороші жарти можуть когось боляче образити. За текстовими повідомленнями важко визначити, людина жартує чи говорить серйозно. Саме тому, якщо вам пишуть занадто багато жартів, варто задуматися.

Багато смайликів

Багато людей використовують для спілкування смайлики, щоб висловити свої емоції і зробити листування більш цікавим. Але в усьому має бути міра. якщо людина використовує для спілкування тільки емодзи, це не є добре.

Багато знаків оклику і великих букв

Люди в інтернеті не можуть повною мірою висловити свої емоції, але й тут знайшли вихід. Вважається, що текст, написаний великими літерами, показує, що людина розлючена і кричить на вас. Те саме позначають знаки оклику у великій кількості.

Такий прийом показує емоції співрозмовника, і говорить про те, що людина дуже переживає. Зазвичай так пишуть неврівноважені люди, але можуть писати і спокійні життя, коли їх переповнюють емоції.

Згадка сторонніх людей

Доволі часто в розмові, для підтримки власного авторитету, люди говорять, а Діма (або хтось інший) згоден зі мною. Давлячи авторитетом, у цьому випадку, можна змусити людину швидко прийняти рішення, при цьому не завжди у своїх інтересах.

Варто звернути увагу і на те, що маніпулятори часто заздалегідь дякують. Не варто тішитись, адже для них «дякую», сказане раніше часу, це лише порожні слова. Зате людина, якій вона адресована, почуватиметься зобов'язаною.