Чому поліцейські стали просити набрати 06

Anonim

Звичайному обивателю може здатися дивним, що його просять розблокувати мобільний пристрій і ввести код 06. Якщо ви нічого протиправного не вчинили, то зустріч із співробітниками поліції нічого серйозного не обіцяє. У крайньому випадку, поліцейський може перевірити документи та побажати гарного дня. Проте деякі прохання правоохоронців іноді вводять у ступор. Розберемося, навіщо це необходимо.

Що покаже код 06

Дивує навіть не вимога показати мобільний телефон.Наразі дуже розвинена наркоторгівля через інтернет, тому поліцейські змушені періодично перевіряти смартфони всіх підозрілих осіб. Це дозволяє своєчасно виявляти розповсюджувачів наркотичних засобів або, простіше кажучи, закладників.

Відстеження пристрою по IMEI – це найбільш точний спосіб дізнатися, де він зараз знаходиться. Зазвичай, таку інформацію надають мобільні оператори після надходження запиту з поліції. Якщо у вимкненому стані визначити місцезнаходження мобільного телефону проблематично, то у включеному це зробити дуже легко. Достатньо телефон увімкнути та підключитися до найближчої вишки, як оператор відразу дізнається, де саме знаходиться пристрій.

За цим кодом можна визначити, чи не числиться телефон у основі вкрадених. Таке цілком можливо, якщо смартфон був куплений з рук. У такому випадку доведеться порозумітися з поліцейськими і доводити, що ви не маєте відношення до крадіжки мобільного телефону.

Наскільки реально знайти вкрадений телефон за IMEI

Деяким користувачам дуже цікаве питання, чи можна за допомогою IMEI знайти загублений телефон. Відповідаємо майже зі 100% упевненістю, що це провернути не вдасться.

Справа в тому, що поліцейські не повинні займатися пошуком втрачених речею, тільки якщо мова не йде про крадіжку пристрою. Повноваження змусити співробітника робити це, у вас немає. Тут краще подбати про безпеку заздалегідь та встановити спеціальну програму. Це може бути "Знайти iPhone" або схожа програма для смартфонів на Андроїді.