Як зробити історію в ВК з телефону

Anonim

Історія в VK – порівняно новий метод привернення уваги до своєї сторінки або групи, що просувається. Якщо в Інстаграм подібна функція була реалізована давно і її використовує практично кожен учасник, то в ВК вона нещодавно почала набирати популярності. Незважаючи на це, з майже стомільйонної аудиторії близько 45 мільйонів користувачів на місяць користуються «зникаючими» фотографіями та відеороликами.

Що таке Історія ВКонтакте

Історія ВК – це можливість розсилати короткі відеоролики та фото друзям та передплатникам, не зберігаючи цю інформацію на власній сторінці.Весь контент відображається в стрічці новин, в лівій частині сторінки, протягом 24 годин з моменту публікації. Гранична тривалість відео становить 15 секунд, але користувачі можуть зняти відразу кілька уривків і викласти їх один за одним як єдиний сюжет. Подібний формат дуже сильно нагадує Сторіз з Instagram, але має багато додаткових функцій.

Додавати в Історії можна зображення та відеоролики з «Галереї» мобільного гаджета. Також можна відкрити вікно з назвою «Історії» та зробити миттєве фото. Автоматично його смартфон не збереже в свою пам'ять, але такий параметр можна встановити в меню «Налаштування» на телефоні. Переглянути Історії своїх передплатників або друзів можна на власній сторінці в розділі «Новини». Вони будуть відображені вгорі зліва.

Відображаються історії та самому профілі користувача. Якщо користувач їх створював, відкривши його сторінку в розділі «Фотографії» буде видно квадратну картинку, на якій буде напис «Історія».

Як зробити історію у ВК з телефону

Зробити Історію в VK з ПК не можна, а тільки з мобільних пристроїв під керуванням Android або iOS. Для ПК в інтернеті пропонується безліч способів, включаючи застосування сторонніх утиліт та скриптів. Але модифікація системного коду може спричинити блокування облікового запису. Мета сторонніх скриптів - обійти правила користування соцмережею, що категорично забороняється.

Якщо користувач бажає створити нову історію з телефону, йому потрібно виконати дії, вказані нижче.

На своїй сторінці

Для того, щоб зробити «зниклу» публікацію на особистій сторінці, потрібно виконати такі кроки:

  1. Відкрити власну стрічку новин.
  2. У верхній частині будуть відображені круглі зображення - це Сторіз тих акаунтів, з якими користувач взаємодіяв.
  3. На самому початку стоятиме аватарка користувача з плюсиком синього кольору, потрібно клікнути по ній.

  4. Буде відкрито вікно редактора, де користувачеві необхідно визначитися, який формат контенту викладатиметься: фото, картинки, відеоролики або знімки, зроблені миттєво за допомогою камери мобільного гаджета.

Якщо користувач вибрав вже наявний контент, то йому потрібно відкрити «Галерею», клікнувши по невеликій мініатюрі фото в нижньому ряду іконок.

Для створення миттєвого контенту потрібно:

  • фото – клацнути по круглому значку зйомки в центральній частині смуги іконок;
  • відеоролик – утримувати клавішу зйомки пару секунд, поки вона не стане червоною.

Після вибору контенту, що публікується, користувачеві потрібно натиснути по значку «Вибрати одержувачів».

Так можна надіслати запис певним адресату/адресатам або додати публікацію в стрічку новин і на особисту сторінку. На закінчення процедури потрібно натиснути на значок «Опублікувати».

У спільноті

Для публікації Історій усередині спільнот необхідно виконати такі дії:

  1. Почати створювати Історію, а потім відкрити камеру зі сторінки або з стрічки новин.
  2. Вибрати потрібний контент із «Галереї» або зняти нові фото/відео. При необхідності додати текст або прикріпити наклейку.
  3. Клікнути по значку «Вибрати одержувачів», розташованому внизу по центру.

  4. В якості автора публікації вказати групу. Торкніться власного ніка вгорі дисплея, а потім вибрати будь-яке з адміністрованих користувачем спільноту.

  5. На закінчення процедури клацнути по значку «Надіслати». Сториз опублікована.

Як додати до історії відео

Якщо користувач створював нові Історії вищезазначеним методом і бажає додати в них відео, то йому потрібно:

  1. Відкрити підрозділ «Новини», а потім натиснути на значок фотоапарата або по круглій кнопці з плюсиком.

  2. Записати потрібне відео – вибрати підрозділ з найменуванням «Відеоісторія», а потім клікнути по круглій кнопці внизу в центрі для початку запису.

  3. Якщо відеоролик коротше 15 секунд, то для зупинки запису потрібно натиснути цю ж круглу кнопку. Через 15 секунд зйомка буде зупинена автоматично.
  4. Після з'явиться вікно перегляду знятого матеріалу. Запуск та зупинка програвача здійснюється за допомогою вже знайомої круглої кнопки.

Відеоролик можна опублікувати миттєво або вибрати одного/кілька адресатів, кому матеріал буде розісланий. На закінчення процедури необхідно натиснути на значок «Надіслати».

Як викласти кілька історій у ВК

Якщо користувач бажає опублікувати велику кількість «зникаючих» фото/відео, то йому необхідно відкрити першу створену Сториз і клацнути по значку «Поділитися», розташованому внизу праворуч. Тут буде доступний підпункт «Додати до Історії».Після натискання на нього буде відкрито редактора для створення нових публікацій. Алгоритм створення нової історії такий самий, як і при створенні першої. Всі кроки аналогічні.

Таким чином користувачі можуть викладати відразу кілька Історій у VK, створюючи слайд-шоу або короткі відео презентації.

Як дізнатися, хто дивився історію

Щоб переглянути всіх користувачів ВК, хто дивився конкретну Історію. Необхідно виконати такі кроки:

  1. Зайти на власну сторінку та відкрити вкладку «Новини».
  2. Открыть свою Історію клікнувши по ней.
  3. Внизу зліва буде розташований значок із зображенням ока. Біля нього буде числове значення, що відображатиме загальну чисельність переглядів.

  4. Якщо користувача цікавить, хто конкретно з користувачів переглядав новий Сториз, то йому потрібно клацнути по цьому значку із зображенням ока. Після цього буде висвітлено список всіх користувачів, які дивилися публікацію.

Як видно, ніяких складних дій тут немає. Така функція допоможе користувачам спостерігати за популярністю своїх Історій, а також бачити, хто з передплатників найактивніший.

Як видалити Історію в ВК з телефону

Якщо користувач опублікував не те, що хотів або просто передумав викладати Історію, то її можна видалити за такою інструкцією:

  1. Необхідно натиснути на свою Сториз.

  2. Якщо Історія складається з кількох фото/відео, то видалити її відразу всю не вийде. Файли потрібно видаляти по черзі.Наприклад, якщо у користувача в Сторіз є одне фото і одне відео, то процес видалення має виглядати так: спочатку видаляється відео - потрібно почекати, поки ролик не почне програватися, а потім клікнути по значку з трьома вертикальними точками внизу справа.

  3. У висвітленому меню потрібно обрати підпункт «Видалити історію».

  4. Після цього в Історії залишився лише один файл (фотографія) і її можна повністю видалити. Для цього необхідно також клацнути по значку з трьома вертикальними точками та обрати підпункт «Видалити історію».

Після того, як користувач видалить останній файл зі створеної Сториз, вона повністю видаляється зі стрічки новин і не буде видно іншими користувачами соцмережі ВКонтакте.

Вимоги та умови створення історій

Щоб успішно опублікувати нову Історію, вона повинна відповідати певним технічним вимогам:

  1. Зображення повинні бути тільки у вертикальному форматі, а їх максимальна роздільна здатність не повинна перевищувати 1080х1920 пікселів.
  2. Видеоролики також повинні бути зняті у вертикальній орієнтації камери. Максимальна роздільна здатність становить 720х1280 пікселів. Гранична тривалість відео дорівнює 15 секунд, а максимальний об'єм відеофайлу не повинен перевищувати 5 Мб. Кодек ролика h.264, а звуку AAC.
  3. За добу можна завантажувати не більше 50 нових Сториз.
  4. Створені Історії не повинні порушувати правила соціальної мережі VK.

Кожна Сториз може переглядатися лише протягом 24 годин, після закінчення цього часу вони автоматично зникнуть. Користувачі можуть публікувати не лише одне зображення/відео, а цілі сюжети – добірки Сториз із єдиним найменуванням та тематичною обкладинкою.Кожен сюжет може містити не більше 20 картинок та відеороликів. Такі добірки можуть бути розміщені і на стіні.

Запитання експерту Який максимальний час відтворення однієї Сториз?

Відео можуть тривати не більше 15 секунд, зображення відображаються 3 секунди. Чи може одна Історія жити більше 24 годин?

Ні. Максимальний термін дії однієї публікації складає 24 години. Що саме можна вставляти у Сториз?

Зображення, фото та відеоролики. Додатково можна прикріпити наклейку, напис та маску. Чи можна публікувати кілька зображень в одній Сторіз?

Поки що ні. Користувачам для публікації доступно лише 1 фото, спільнотам – 3 фото. Ви можете створити кілька Історій із різними зображеннями. Не можу зрозуміти, як додається відео до Сторіз?

Потрібно клацнути по круглій кнопці і утримувати її 2-3 секунди, після чого почнеться запис. Як приховати Сторіз від деяких передплатників?

"Відкрийте налаштування та зайдіть у вкладку Приватність. У підпункті Хто бачить мої історії> Так, така функція вже додана в меню Історій."

Історія в соцмережі VK – чудовий метод дізнатися думку передплатників про нове фото, привернути їхню увагу до нової продукції чи статті. Будь-який контент може бути доповнений різноманітними стікерами або тематичними написами, що допоможе залучити максимальну кількість цільової аудиторії.