Таємниця відкрита

Anonim

Наприкінці травня в мережі з'явилася інформація, що при встановленні певної картинки як заставка на робочий стіл перестають працювати смартфони на операційній системі Андроїд. Особливо багато було скарг від власників смартфонів Samsung.

Вірусне зображення

На перший погляд на цьому знімку немає нічого незвичайного. Це просто пейзаж, де на тлі заходу сонця видно підтоплений острів.

Пізніше користувачі висували припущення, чому після встановлення таких шпалер на робочий стіл багато Android-смартфонів перестають коректно працювати. Багато хто зробив висновок, що вся справа в особливому наборі кольорів, які зібрані в цьому знімку.

Тоді власникам гаджетів доводилося міняти шпалери на робочому столі або скидати систему до заводських налаштувань. В останньому випадку у багатьох користувачів пропадала важлива інформація.

Так у чому секрет

Вірусний знімок зробив на камеру Nikon Гауравон Агравал. Саме він сфотографував захід сонця у серпні 2019 року біля озера Святої Марії в штаті Монтана. Після цього отримане фото було опрацьовано у програмі в Adobe Lightroom. На думку експертів, саме обробка викликала проблеми у смартфонів на операційній системі Android.

Програма Adobe Lightroom пропонує три режими для експорту фото, і автором, судячи з усього, був обраний той, який призводить до поломки мобільних пристроїв. Фахівці також говорили про те, що через це система починає некоректно працювати.

Автор фото про проблеми і не підозрював

Фотограф зовсім не знав про проблему, оскільки сам користується Айфоном. Інформацію він випадково побачив у новинах.

Гаурав розповів, що він зробив це не спеціально і йому дуже шкода, що у багатьох людей виникли проблеми. Фотограф дуже сподівався зробити унікальні знімки та стати відомим. Варто визнати, що певною мірою це вдалося йому непогано. Автор вірусного фото обіцяє надалі зберігати свої роботи в іншому форматі.