Як вийти з Ватсапа в телефоні Андроїд та Айфон

Anonim

Використання популярного месенджера Ватсап на мобільному пристрої незалежно від типу операційної системи дозволяє цілодобово залишатися на зв'язку та спілкуватися за допомогою голосових повідомлень, відеодзвінків, листування в особистому чаті. Але через різні життєво важливі обставини користувачеві може знадобитися як тимчасово відключити месенджер, так і видалити обліковий запис назавжди. Оскільки в інтерфейсі та налаштуваннях програми подібні функції відсутні, потрібно вдаватися до інших, часом нестандартних способів.

Як вийти з Ватсапа на телефоні

Важливою особливістю WhatsApp є безперервна цілодобова робота месенджера. Навіть коли настає перерва у спілкуванні, програма продовжує функціонувати та відображає статус користувача онлайн. Будь-який бажаючий має можливість зателефонувати або надіслати повідомлення (іноді не одне). З часом такий порядок починає втомлювати, і виникає бажання відключити Ватсап, не видаляючи його. Перш ніж з'ясувати, якими способами можна виконати цю процедуру, слід розглянути типові причини, які є основою цього рішення.

  • Перебуваючи в активному стані, програма продовжує витрачати трафік та енергію мобільного гаджета.
  • Постійні сповіщення про вхідні голосові та текстові смс відволікають від важливих справ або заважають при відвідуванні відповідальних заходів.
  • Через надмірне споживання ресурсів месенджером знижується продуктивність смартфона та уповільнюється робота операційної системи.
Ще однією важливою причиною стає непереборна потреба відпочити від спілкування і побути на самоті. До того ж знайдеться ще з десяток причин, які вкажуть користувачеві на те, що настав час тимчасово вийти з WhatsApp і стати недоступним. Залишилося розглянути, як зробити це швидко і без необхідності видалення облікового запису.

На Андроїді

Власникам смартфонів під керуванням OS Android знадобиться мінімум часу та дотримання нескладного алгоритму.

Запустити месенджер і створити резервну копію наявної в чатах інформації, яка може знадобитися після повторного входу до поточного облікового запису Ватсап у майбутньому.

  • Вийти з програми та повернутися на головний екран смартфона.
  • Будь-яким зручним способом потрапити до «Налаштування» свого телефону – через загальне меню або панель швидкого доступу.

  • Перейти до розділу «Програми» (у деяких моделях цей пункт називається «Диспетчер додатків»).
  • У списку встановлених програм знайти необхідний месенджер.

  • Торкнувшись рядка, перейти в меню основних характеристик Ватсап.
  • Клікнути по клавіші «Зупинити» та підтвердити свою дію, натиснувши на кнопку «ОК».

Повернутися на вкладку «Пам'ять» («Сховище») і на сторінці, що відкрилася, тапнути по клавіші «Очистити» («Стерти дані»). Дія також підтвердити кнопкою «Ок».

Як вийти з Ватсапа на Айфоні

Єдино доступним варіантом виходу з WhatsApp на Apple-пристроях є тимчасове видалення програми і, отже, ідентифікаційних даних та історії листування. Якщо ж виникне необхідність подальшого використання популярного месенджера, користувачеві потрібно авторизуватися в сервісі заново.

Детальніше процедура може виглядати так:

Як і в попередньому випадку, спочатку потрібно подбати про збереження наявної в Ватсап інформації. Для цього потрібно відкрити месенджер та створити резервну копію.

Серед встановлених на смартфоні додатків, які знаходяться на робочому столі відшукати іконку із зеленою текстовою хмарою та натиснути на неї.

  • Не відпускаючи пальця перемістити ярлик месенджера у верхню частину екрана, де з'явиться значок із зображенням кошика та написом «Видалити»
  • У вікні підтвердити свою дію і дочекатися, поки система виконає очищення видалення всієї інформації.

На цьому процедура деінсталяції вважається завершеною. Відтепер усі персональні ідентифікатори зітруться у системі обміну даними. При повторному вході в месенджер потрібно пройти процедуру авторизації заново.

Не кардинальні способи

Набагато легше і менш проблематично з погляду наслідків вдатися до тимчасового виходу з облікового запису та блокування деяких функцій месенджера. Це дозволить не відволікатися на численні спроби учасників месенджера додзвонитися або залучити до стомлюючої бесіди.

Вимкніть повідомлення

Найпростішим і доступним варіантом тимчасово припинити спілкування вважається відключення всіх вхідних повідомлень, у тому числі попереджень та банерів. Зробити це можна так:

  • Відкрити месенджер і перейти до меню «Налаштування».
  • У списку доступних функцій вибрати рядок «Сповіщення».
  • Розгорнувши вкладку, відключити всі звуки на дзвінках та повідомленнях, відмовитися від спливаючих повідомлень.

З цього моменту ніхто з користувачів Ватсап не зможе порушити усамітнення або відволікти від важливих справ чи відповідальних заходів.

Змініть статус

Не менш привабливою можливістю відпочити від спілкування в WhatsApp і зробити свій аккаунт тимчасово недоступним вважається зміна статусу. Зазвичай до цієї функції вдаються, якщо змінюється настрій, місцезнаходження або в житті відбуваються яскраві події. Достатньо розмістити відповідну фотографію, картинку, гіфку, залишити коротке повідомлення, щоб друзі та колеги тимчасово припинили писати та дзвонити. Все, що потрібно зробити для зміни статусу, це:

  • Запустити месенджер Ватсап.
  • Перейти у вкладку з однойменною назвою (На Андроїді вона розташовується у верхній частині екрану, а на Айфоні – у нижньому сегменті).
  • На дисплеї має відображатися поточний стан.

На наступному етапі користувач може виконати одну з таких доступних дій:

  • викласти свіже фото, картинку, гіфку або текст;
  • видалити стару історію або замінити її на нову.

У першому випадку потрібно зробити такі кроки: клікнути по рядку «Мій», перейти до меню налаштувань, вибрати опцію «Видалити» і підтвердити свою дію.

У другому випадку увійти в розділ «Статус», зробити попередні дії, а потім тапнути по кружку з аватаром, вибрати готове фото з Галереї або зробити знімок в онлайн-режимі, додати текст і натиснути на значок з зображенням синього літачка.

Сховайтесь від інших контактів

Існує ще одна можливість залишитися для користувачів WhatsApp недосяжним контактом – приховати сліди відвідування месенджера. У результаті ніхто не зможе дізнатися про час останньої активності в месенджері. Для цього не потрібно робити складних маніпуляцій, достатньо змінити деякі налаштування та насолоджуватися представленою можливістю. Схема проста:

  • Потрібно запустити програму.
  • Викликати меню, торкнувшись значка із зображенням трьох точок у правому верхньому кутку екрана.
  • Перейти до розділу «Акаунт» на Андроїді або «Обліковий запис» на Айфоні.
  • Вибрати категорію «Приватність».
  • У пункті «Видимість персональних даних» клікнути по рядку «Був(а)».
  • У вікні відзначити потрібний варіант. В даному випадку це опція «Ніхто», оскільки потрібно сховатися від усіх користувачів месенджера, у тому числі абонентів з телефонної книги.

Після завершення процедури та виходу з програми час останнього відвідування перестане відображатися у профілі контакту. Але варто звернути увагу на те, що після активації цієї функції відстежувати час входу в мережу інших користувачів також неможливо.

Як вийти з групи WhatsApp на комп'ютері

Іноді спілкування в групі може себе вичерпати або втратити актуальність, і тоді виникає бажання залишити співтовариство у Ватсапі. Це потрібно зробити ще й для того, щоб його учасники перестали набридати, надсилаючи непотрібні повідомлення. Вийти з групи можна в такий спосіб:

  • Запустити месенджер.
  • Перейти до групи, яку потрібно залишити.
  • Відкрити меню та вибрати пункт «Інфо про групу».
  • Перейшовши до розділу, переглянути список до кінця.
  • Знайти клавішу «Вийти» та тапнути по ній.

З цього моменту у спільноті стане на одного учасника менше.

Як знову зробити аккаунт Ватсап

Якщо через деякий час знову виникне бажання використовувати месенджер, знадобиться знову зареєструватися в сервісі та встановити додаток-клієнт на своєму смартфоні. Для цього потрібно зовсім небагато часу і кілька кроків.

  • Після запуску месенджера ознайомитися з «Умовами надання послуг» та «політикою конфіденційності», клацнути по клавіші «Прийняти та продовжити», а потім перейти до наступного етапу.
  • Щоб програма працювала коректно, потрібно надати доступ до контактів, фото, камери та файлів. При появі запитів, тапнути на кнопку «Дозволити».
  • Далі потрібно вибрати країну, реєстрації, вказати номер телефону та підтвердити його введенням секретного коду, який буде вказано в SMS-повідомленні.

Коли месенджер закінчить аутентифікацію та активується, можна приступати до налаштування власного профілю.

Запитання експерту Які варіанти виходу з WhatsApp існують?

Можна тимчасово вимкнути месенджер або видалити обліковий запис назавжди. В останньому випадку, щоб знову стати користувачем, доведеться реєструватися в сервісі повторно. Чому не вдається зареєструватися у Ватсап?

Причинами можуть бути:Помилки сервісу або самої програми;Не надходить код підтвердження;На момент встановлення месенджера операційна система застаріла.