Ігри на Андроїд як на ПК

Anonim

За останні кілька років було повноцінно портовано кілька триплей проектів для платформи Андроїд, серед яких перебувають як гоночні симулятори, так і бойовики пригоди.

Як запустити ігри на Андроїд як на ПК

Для встановлення таких ігор не потрібно робити жодних особливих дій. Достатньо зайти в магазин додатків, придбати іграшку, що сподобалася, і завантажити її на телефон або планшет.

Існує ряд ігор, які запускаються через спеціалізовані програми. У такому випадку, крім звичайного завантаження гри, потрібно завантажити і встановити емулятор. За допомогою емулювання вдається пограти в популярні старі ПК релізи.

Для запуску важких тайтлів пристрій повинен мати наступні характеристики:

  • потужним процесором (не гірше за Snapdragon 730 або Kirin 710);
  • хорошим відеоприскорювачем (не гірше за Adreno 618);
  • достатньою кількістю оперативної та постійної пам'яті (в середньому одна гра займає 1-3 Гб вільного простору, при цьому для комфортної гри потрібно більше 2 Гб оперативної пам'яті).

Спосіб запуску ігор на Android

Існує кілька способів запуску ігор рівня ПК на платформі Android.

Перший варіант - встановити повністю портовану гру з магазину програм Goggle Play.

Другий варіант - скористатися спеціалізованим емулятором. Вибір способу запуску залежить від того, яку саме гру необхідно встановити для запуску Android.

Також є методи, за яких запуск відбувається не на смартфоні, а на окремому сервері або особистому комп'ютері. Найбільш популярним сервісом для запуску будь-якої гри на телефоні на даний момент є GeForce Now. Для стрімінгу необхідно мати лише смартфон і швидкий інтернет для отримання зображення на пристрій.

Ігри на Андроїд як на комп'ютері - список кращих

Щоб вибрати найцікавіші та технічно просунуті ігри, можна скористатися готовим списком кращих релізів.

1. GTA San Andreas

Порт популярної комп'ютерної гри з покращеною графікою та повністю адаптованим управлінням. Дії розгортаються у вигаданому місті Лос-Сантос (прообразом виступив Лос-Анжелес). Головний герой повертається в місто в момент, коли в ньому процвітає бандитизм та наркоторгівля.

Оригінальна версія була представлена ​​в 2004 р, порт - в 2014 р. Довгий час San Andreas був одним із найкращих тайтлів у своєму жанрі. У ньому повністю відкритий світ, сюжет більш ніж на 30 годин і повна свобода пересування.

Серед особливостей версії для Андроїд виділяють:

  • поліпшену графіку;
  • можливість налаштовувати графічні параметри;
  • синхронізацію збережень з хмарою;
  • повну сумісність з геймпадами, що підключаються.

Озвучка у грі англійська, але є російські субтитри. Щоб комфортно грати, необхідний смартфон з операційною системою Андроїд 6.0 або краще, восьмиядерним процесором та потужним відеоприскорювачем.

Сюжет і геймплей 8 Вартість 4 Локалізація 5 Графіка 8 Разом 6.3 Цікава, але при цьому платна гра без мультиплеєра. Вартість - 529 р

2. Life is strange

Портована з ПК пригодницька гра в жанрі інтерактивне кіно. Сюжет розповідає про дівчину, яка може переміщатися у часі. Оригінальна версія іграшки вийшла в 2015 р, порт на Андроїд - в 2018 р. Цей тайтл працює на двигуні Unreal Engine, тому в ньому чудова графіка.

Среди особливостей Life is strange виділяють глибокий та оригінальний сюжет, можливість взаємодіяти з великою кількістю предметів та НПС у міру проходження, наявність головоломок та ребусів.

Сюжет та геймплей 9 Вартість 10 Локалізація 1 Графіка 8 Разом 7 Відмінний та безкоштовний інтерактив, що вимагає середніх знань в англійській

3. Grid Autosport

Повноцінний порт автосимулятора з ПК з відмінною графікою. Grid Autosport є AAA проектом, який був випущений на комп'ютери у 2014 р. Порт на смартфони Андроїд став доступним у 2019 р. Головними особливостями гри є:

  • прекрасна графіка, яка не поступається консольним гонкам;
  • настроюване управління та рівень складності;
  • повна підтримка бездротового геймпада;
  • широкий вибір трас і машин.

Грид Автоспорт вкрай вимогливий до заліза телефону. Щоб пограти в цей автосимулятор, потрібен процесор рівня Snapdragon 835 або краще. Смартфони середнього та бюджетного цінового сегменту не зможуть запустити дану гонку.

Сюжет та геймплей 8 Вартість 3 Локалізація 8 Графіка 10 Разом 7.3 Найкращий аркадний автосимулятор для Андроїд, проте пограти в нього вдасться не на кожному пристрої.

4. Minecraft

Мобільна версія культового Minecraft. Гра спеціально створювалася під смартфони та планшети.Вона має невелику кількість відмінностей від ПК версії, а також ряд особливостей. Тайтл був представлений у 2011 році для iOS та Android. Minecraft відноситься до інді-ігор у жанрі пісочниця. У ньому повністю вільний світ, який можна самостійно перетворювати будь-яким чином.

Сюжет і геймплей 7 Вартість 4 Локалізація 7 Графіка 5 Разом 5.8 Цікавий тайтл, який може виступати як таймкілером, так іграшкою змагання.

5. PUBG Mobile

Мобільна версія популярної комп'ютерної гри в жанрі батлрояль. PUBG є онлайн шутер від 3 особи, суть якого полягає в максимально тривалому виживанні. Близько 100 гравців висаджуються на грішну землю. Їхнє завдання - швидко знайти зброю, щоб чинити опір іншим гравцям. Грати можна як поодинці, так і в команді. Ігри була представлена ​​в 2018 році.

ПУБГ досить вимогливий до заліза, проте на слабких пристроях можна знижувати якість графіки для отримання комфортного FPS. Щоб грати, потрібне стабільне підключення до інтернету. PUBG Mobile можна завантажити безкоштовно. Для встановлення необхідно 1.4 Гб вільного простору.

Сюжет та геймплей 8 Вартість 10 Локалізація 8 Графіка 8 Разом 8.5 На даний момент одна з найпопулярніших мультиплеєрних ігор для мобільних пристроїв

6. Limbo

Комп'ютерна гра в жанрі платформер. Оригінальний Limbo був представлений для консолі Xbox360 в 2010 році. Надалі тайтл був портований на ПК, а також мобільні пристрої. Особливістю цієї іграшки є особлива похмура атмосфера, а також дуже приємний і простий геймплей.

Суть полягає у проходженні рівнів та подоланні різних перешкод. Незважаючи на нехитрий вигляд, Лімбо має досить цікавий сюжет, тому грати буде не нудно.

Сюжет та геймплей 7 Вартість 7 Локалізація 8 Графіка 5 Разом 6.8 Платформер з чарівним геймплеєм і складними загадками

7. Max Payne

Порт культової ПК гри, випущеної в 2001 році. Сюжет гри оповідає про колишнього поліцейського, який раніше займався боротьбою з наркотиками, але зіткнувся з великими труднощами у житті. Макс Пейн відрізняється вкрай незвичайним ігровим процесом. Сама по собі гра є шутером від 3 особи. При цьому гравцеві доступне уповільнення часу та стрілянина в польоті.

Max Payne продається за ціною 229 рублів. Завантажити його можна прямо з Google Play маркету.Для проходження доступна лише одиночна гра. Пограти можна навіть на бюджетних смартфонах, які мають слабкий заліз. Всередині меню Max Payne можна змінювати параметри графіки. Підтримуються бездротові та провідні геймпади. Версія Андроїд відрізняється покращеною графікою та HD текстурами.

Сюжет та геймплей 9 Вартість 5 Локалізація 8 Графіка 7 Разом 7.3 Шутер з глибоким сюжетом та фірмовою фішкою Bullet-time

8. Titan Quest

Порт популярної іграшки в жанрі RPG та Heck and Slash. Оригінальна версія вийшла на ПК у 2006 році. Порт став доступним для операційної системи Андроїд у 2015 р з покращеною графікою та керуванням, адаптованим під сенсорні екрани. Гравець має побувати в 4 локаціях (Греція, Єгипет, Схід, Олімп), виконуючи різні квести і вбиваючи монстрів. У міру проходження потрібно прокачувати свого персонажа, розподіляючи окуляри навичок.

Головною особливістю Титан Квест є тривалий сюжет (понад 60 годин), а також можливість вибрати для себе найбільш підходящий клас персонажа серед 30 наданих варіантів. Придбати гру можна за ціною 590 рублів у Google Play.

Сюжет та геймплей 8 Вартість 4 Локалізація 8 Графіка 5 Разом 6.3 Одна з кращих бездонатних РПГ для Андроїд

Більшість портованих з ПК ігор відрізняються якісним сюжетом і гарною графікою. Серед досить великої кількості одноманітних мобільних тайтлів порти з комп'ютера чи консолей помітно вирізняються. У магазині додатків Google Плей можна без проблем знайти найкращі бестселери минулих років за привабливою ціною. Для їх встановлення не потрібно нічого, крім сумісного Android Смартфона.