Як зберегти ефір в Інстаграмі на телефон

Anonim

Доступні способи, як зберегти ефір в інстаграмі на телефон або комп'ютер. Завантаження чужих трансляцій за допомогою онлайн-сервісів, ботів у Телеграмі, плагінів для браузерів, записи з екрану.

Чи можна зберегти прямий ефір в Інстаграм на телефон

Офіційно така функція надається тільки для скачування власного відео, яке користувач створив і виклав у свій обліковий запис. Зберегти чужу трансляцію до себе в медіатеку не можна – лише поділитися їй у сториз чи надіслати через Direct.Подібна заборона пов'язана з політикою Інстаграм та захистом авторського права, тому що прямі ефіри часто використовуються для проведення вебінарів, конференцій та інших проектів, які не повинні поширюватися вільно та без повідомлення автора.

Управління своїми власними прямими ефірами таке ж, як звичайними сторизами, тільки їх не можна відправити в хайлайтс (вічні сторизи) або побачити в архіві.

Якщо потрібно зберегти трансляцію з чужого акаунта в свою галерею (не в стрічку), це можна зробити тільки через сторонні сервіси та програми. Однак за ними Інстаграм активно стежить, тому більша частина софту, яка стабільно працювала на початку 2020 року, у червні вже не функціонує.

Як зберегти свій прямий ефір на телефон

До оновлень навесні 2020 року алгоритм виглядав трохи інакше: Інстаграм пропонував залишити трансляцію в сториз. Останні версії офіційної програми дозволяють це зробити лише у розділі IGTV.

Виглядає все так:

  1. В кінці ефіру натискайте кнопку «Завершити» та підтверджуйте дію.

  2. У списку опцій, що випливає, вибирайте середню: «Завантажити відео».
  3. Протягом кількох хвилин (залежить від об'єму ролика) файл буде збережено в медіатеці.

Якщо трансляція була проведена, залишена в IGTV, а потім виникла думка додати її в галерею телефону, потрібно відкрити ролик і знайти 3 точки внизу. У списку опцій виберіть рядок «Зберегти».

Як зберегти чужий прямий ефір в Інстаграм на телефон

Стандартними сервісами програми цього ніяк не зробити: Інстаграм захищає авторське право і перешкоджає поширенню особистого контенту. Однак завжди можна обійти заборони за допомогою стороннього софту або вбудованих функцій смартфона.

Власникам айфонів найлегше зберегти чужий ефір, зробивши звичайний запис відео з екрана. Не потрібно нічого скачувати та встановлювати. Тільки якщо трансляція триває цілу годину, весь цей час доведеться тримати її увімкненою і не користуватися телефоном. За відгуками звук пишеться разом з картинкою у гідній якості.

Принцип дій:

  1. Запустіть прямий ефір, який плануєте зберегти.
  2. Змахніть нижню шторку панелі керування вгору та виберіть серед елементів «Запис»: подвійний кружок. Якщо він відсутній, додайте попередньо: «Параметри» – «Пункт керування» – «Налаштувати елементи керування» – «Запис екрану» (натиснути на зелений плюс).

  3. Дочекайте, коли зворотний відлік пройде і записуйте відео.
  4. У трансляції Інстаграм верхньої червоної смуги, що позначає запис, немає, тому потрібно в кінці знову змахнути шторку знизу вгору і натиснути на той самий елемент, щоб зупинити процес.

Відеозапис збережеться в медіатеку. Зайві елементи (початок і кінець, де потрапила шторка) можна обрізати вбудованими інструментами iOS. Аналогічно запис екрана можна провести через додатковий софт.

Додатків, які дозволяють зберегти ефір на телефон, мало. Більшість працюють тільки зі сториз, але не взаємодіють з IGTV та трансляціями. Багато хто з тих, які раніше завантажували стрими, тепер працюють тільки на репост або на картинки.

Популярний inGrabber у травні 2020 року перестав підтримувати збереження ефірів – тепер він може качати лише звичайні сторизи. Розробники це пояснюють вимогою самого Інстаграма, але опис так і не змінили. В InstantCatch (iOS) перестали підтримуватись відео.

Онлайн-сервіси

Існує кілька сайтів, які надають можливість зберегти прямий ефір, але тільки з публічного облікового запису. Це знову пов'язано з політикою Інстаграма.

За принципом роботи вони діляться на 2 категорії:

  • Сайти, які вимагають зайти до свого інста-акаунту, щоб отримати доступ до ефіру та завантажити. Те саме, що у додатках для телефонів.
  • Сайти, що не вимагають авторизації або пропонують зайти через ВК, FB, Google. Тут потрібно просто вставити посилання на ефір або на обліковий запис його власника.

Останній варіант безпечніший, тому що виключена крадіжка паролів інста-акаунта і подальший його злом. Серед сайтів такого типу найпопулярнішим вважається SKACH RU.

Алгоритм:

  1. Увійдіть на сайт, натисніть зелену кнопку «Скачай безкоштовно».
  2. У вікні, що відкрилося, вбийте ім'я профілю без «@» і виберіть, де шукати ефір - в сториз або IGTV.

  3. Виберіть потрібний зі списку, натисніть на праву кнопку «Завантажити».
  4. Підтвердіть завантаження та зачекайте, коли процес завершиться. В iOS для перегляду файлу потрібно натиснути на значок лупи і за бажанням зберегти відео в медіатеку. Інакше воно залишиться просто на iCloud Drive.

Телеграм-боти

Це спеціальні алгоритми, які запускаються в діалозі Телеграм та виконують певні завдання. З безкоштовних багатьом користувачам подобається SaveZBot.

Принцип взаємодії:

  1. Перейдіть в діалог з ботом, натисніть «Почати».

  2. Виберіть мову та введіть ім'я облікового запису, з якого хочете зберегти ефір на телефоні.
  3. Бот надасть інформацію про всі елементи, доступні для завантаження. Виберіть потрібний, зачекайте на його відкриття у форматі відео.

  4. Тапніть по хмаринці зі стрілкою, щоб почати завантаження.
  5. Відкрийте відео, натисніть на квадрат зі стрілкою внизу (поділитися) та скористайтеся опцією «Зберегти у фотопотік».

Як завантажити прямий ефір з Інстаграм на комп'ютер

Найпростіший варіант – встановити спеціальний плагін (розширення) для браузера, який і додасть функцію завантаження. На червень 2020 року можливість надається для Opera, Google Chrome та Mozilla, проте в останній все частіше алгоритми видають помилку. Інші браузери такої функції поки не отримали і шанси на це прагнуть до нуля.

Існує альтернативний метод – через панель розробника. Це вікно, в якому веб-сторінка відображається у форматі набору html-кодів. Звідси можна завантажувати фото та відео: кожен такий елемент має формат «http://….jpg» або «http://….mp4».

Рядок потрібно скопіювати і відкрити в окремому вікні, після чого «Завантажити файл за посиланням…». Тільки таких елементів у вікні завжди кілька, а назви у них – із рандомних букв та цифр. Перебирати кожен для пошуку потрібного дуже довго.

Збереження в Opera

Плагін називається InstaSaver. Щоб його знайди, перейдіть у головне меню браузера на панелі керування, виберіть рядок «Завантажити розширення» та в пошуку вбийте потрібну назву. Плагін англомовний та безкоштовний, встановлюється по зеленій кнопці «Додати до Opera» праворуч. У верхній панелі інструментів з'явиться піктограма Інстаграма. Натисніть на неї, щоб налаштувати елементи, для яких має працювати розширення.

Подальші дії:

  1. Перейдіть на сайт Інстаграма, авторизуйтесь.
  2. Виберіть прямий ефір, який потрібно завантажити. У верхньому кутку знайдіть іконку зі стрілочкою.

  3. Відкриється вікно з відеозаписом. Праворуч будуть 3 крапки – натискайте на них. Це викличе всього 1 команду: скачать.
  4. Активуйте її та дочекайтеся закінчення процесу завантаження.

Де з'явиться завантажений прямий ефір з Інстаграма, залежить від того, який шлях налаштовано за замовчуванням у браузері. Зазвичай, це папка «Downloads».

Google Chrome

Для цього браузера розширення, що допомагає завантажувати ефіри з Інстаграма, називається IG Story і знаходиться в інтернет-магазині Chrome. Воно працює як повноцінний клієнт для ПК, що дозволяє через комп'ютер спілкуватися в Direct, викладати фото та відео, завантажувати їх, сториз та ефіри.

Алгоритм:

  1. Після встановлення розширення знайдіть його іконку в панелі інструментів нагорі (права частина). У вікні пройдіть авторизацію в Інстаграмі.

  2. Знайдіть трансляцію, яку хочете скачати. У правому кутку буде напівпрозора кнопка Download. У старих версіях плагіна це була хмара зі стрілкою.

Запуститься процес завантаження, за яким можна стежити в сусідній вкладці. Після завершення файлу відкриється у Провіднику (Finder для macOS). Зберігається ефір у форматі mp4.

Скільки зберігаються прямі ефіри в Інстаграмі

Коли функцію трансляцій тільки запускали, користувачі мали можливість закріпити проведений ефір у сториз на 24 години.Планувалося, що такий формат припускатиме онлайн-спілкування, результат якого після вилучиться. Коли ефіри почали використовувати бізнес-акаунти для продажу та надання послуг, функцію довелося доопрацьовувати.

Тепер можливе безстрокове зберігання: для цього потрібно перемістити проведений ефір в IGTV. Окремий розділ з'явиться в обліковому записі поруч із основною стрічкою: іконка у вигляді маленького телевізора. Там ролик може знаходитися скільки завгодно, поки його не вилучить власник.

Доступні дії з ефіром при переміщенні в IGTV:

  • Призначити обкладинку з будь-якого епізоду, а також додати контент із медіагалереї.
  • Придумати опис та назву.
  • Зробити окремий ролик для перегляду в основну стрічку та профіль.
  • Зберегти ефір у серіал із кількох відеозаписів.

Чому не вдається зберегти свій прямий ефір на телефон

Найчастіша причина – звичайна нестача вільної пам'яті на пристрої. Залежно від тривалості та якості відео (визначається рівнем камери смартфона) трансляція може важити до 1 ГБ. Перш ніж зберігати його (і проводити), переконайтеся, що у пам'яті є щонайменше 1, 5 ГБ вільного простору. На будь-якому телефоні після завантаження файлу має залишатися трохи «чистого» місця, інакше функціонувати він не зможе.

Інші можливі причини:

  • Проблеми з інтернетом. Спробуйте перейти з WiFi на LTE або навпаки. Переконайтеся, що інтернет сплачено.
  • Збої в самому Інстаграмі. Оновлення для нього випускаються регулярно, і періодично з'являються помилки із завантаженням медіа або збереженням. Варіант лише один – зносити програму та встановлювати «начисто».
Запитання експерту Які обмеження для відео-ефірів?

Трансляція не може тривати довше 1 години та менше 1 хвилини. Перевищення цих цифр призводить до її автоматичного завершення, а ролики на кілька секунд просто не вдасться зберегти. У налаштуваннях історій є опції «Зберігати у Фотоплівку» та «Зберігати до архіву». Їх потрібно вмикати?

Ці пункти є актуальними лише для звичайних історій – на ефір вони ніяк не впливають: його доведеться відправляти до галереї чи стрічки вручну. Після завершення ефіру Інстаграм вилетів, зберегти не встигла. Чи можна щось зробити?

Ні: тільки змиритися з тим, що відео вже вийшло. Як свідчать відгуки, підтримка Інстаграма ніякої допомоги теж надати не здатна. Коментарі та запитання, задані в ефірі, можна зберегти на телефон?

При стандартному завантаженні в галереї з'являється лише чисте відео. Якщо потрібні коментарі, доведеться робити запис із екрана.