Як викладати відео на Ютуб з телефону

Anonim

YouTube – найпопулярніший відеохостинг, ролики на якому набирають мільйони переглядів. Незважаючи на те, що основний трафік ютуба посідає мобільні пристрої, практично всі користувачі заливають відео з комп'ютера. Хоча програма YouTube передбачає можливість завантаження ролика з телефону.

Як викладати відео на Ютуб з телефону

Функціонал мобільної програми трохи обмежений у порівнянні з комп'ютерним аналогом. Тим не менш, якщо відео вже готове, додати його не важко і з екрану смартфона. Про те, як це зробити, розповімо далі.

Авторизація

По-перше, власнику смартфона знадобиться сама програма. На всіх Андроїд-пристроях воно встановлено за замовчуванням. Легко виявити програму на своєму робочому столі можна за характерною червоною іконкою з кнопкою всередині.

А ось зараз можна переходити до процесу авторизації, для якого знадобиться:

  1. Запустити програму.
  2. Клікнути по значку профілю, який розташований у правому верхньому кутку.

  3. Ввести логін, а потім пароль від облікового запису.
  4. Натиснути кнопку входу.

Тепер ви опинитеся у своєму обліковому записі, на який можна завантажити відео.

Завантаження відео

Розібравшись із процесом авторизації, можна відразу додати новий ролик. Для цього в інтерфейсі програми призначено іконку у вигляді камери. Вона знаходиться у верхній частині екрана.

Перед користувачем відкривається в меню, де система в першу чергу пропонує записати ролик або організувати трансляцію. Але знизу відображаються існуючі відеозаписи, які зберігаються в пам'яті смартфона. Клікаємо по одному з роликів, щоб він додався.

Після вибору відеоролик почне завантажуватися, а потім відобразиться на сторінці з описом. Тут необхідно придумати заголовок, а також коротко описати відео.

Якщо ви раптом зрозуміли, що завантажити ролик потрібно на інший обліковий запис, то змінити вибір профілю можна в цьому ж вікні. Просто натисніть на ім'я облікового запису, а потім на екрані з'явиться вибір усіх авторизованих профілів на цьому пристрої.

Після заповнення пунктів із заголовком та описом пролистнем сторінку нижче, де представлений розділ «Конфіденційність».

Він задає параметри додавання ролика. Тобто ви можете розмістити загальнодоступне відео, зробити його доступним лише за посиланням чи самим собі. Якщо маєте на меті набрати багато переглядів – ставимо «Відкритий доступ».

Для підтвердження налаштувань натисніть синю стрілку. І тепер відео буде опубліковано на вашому каналі.

На цьому інструкція із завантаження відеоролика закінчується, а все інше – це лише корисні поради, які теж рекомендується взяти до уваги.

Після завантаження відео модерується, тому ролик стає доступним лише через деякий час.

Якщо запропонована інструкція виявилася незрозумілою, можна розглянути весь процес від початку і до кінця на спеціально підготовленому відео.

Чим відрізняється завантаження від публікації

Коли господар каналу натискає кнопку з камерою і вибирає відеоролик, він завантажується на сервери ютуба. Це так зване завантаження відео. У той же час, якщо не додати опис та заголовок, бачити запис зможе лише автор. Для повноцінного розміщення потрібна публікація. Цей процес ми вже розібрали раніше.

Таким чином, завантаження – це доданий на сервер ютюба ролик, а публікація – його розміщення у фіді «Підписки» для передплатників каналу.

Крім того, YouTube пропонує користувачам безліч способів взаємодії з аудиторією. Вони не обмежуються звичайним завантаженням ролика та моментальним розміщенням запису. Після звичайного завантаження на екрані редагування можна помітити іконку у вигляді чарівної палички.

Натиснувши на неї, користувач потрапить у розширений режим редагування, де до відеоролика можна застосувати певний ефект. Піктограма мелодії, розташована зліва, відповідає за накладання музики. Ютуб пропонує вибрати ті композиції, на які не діють авторські права.

А ще є спеціальний режим «Прем'єра». Це такий спосіб відкладеного розміщення ролика, який дозволяє передплатникам заздалегідь дізнатися про підготовку релізу. Так на момент прем'єри можна зібрати чимало користувачів.

Поради щодо завантаження відео

Багато авторів каналів на YouTube недбало ставляться до процесу додавання відеороликів. Користувачі не враховують потреб аудиторії, через що відео набирають дуже мало переглядів. Щоб цього не сталося, ознайомтеся з корисними рекомендаціями.

По-перше, у ролика має бути чіпляюча картинка. Під час додавання відео система пропонує вибрати один із трьох варіантів, що є скріншотом відеозапису. За таке зображення не зачепиться погляд користувача, тому потрібно вибрати яскраву і, можливо, провокаційну картинку.

По-друге, чіпляючим повинен виявитися і сам заголовок. На нього передплатники звертають увагу в другу чергу, але це також впливає на потребу перегляду ролика.

По-третє, важливим є опис. Тут слід розмістити коротку інформацію про відео або розмістити посилання на свої соціальні мережі, щоб користувачі комунікували з автором каналу.

Нарешті, не можна забувати про теги. Це найважливіший інструмент просування відеоролика. Як теги виступають слова і фрази, що характеризують відео.

А ще ніколи не викладайте чужі відеоролики або записи з музикою. За це YouTube запросто може заблокувати публікацію або весь канал, оскільки на майданчику діє жорстка політика щодо авторських прав.

Також не намагайтеся викласти ролик якнайшвидше. Коли він заллється на сервер ютуба, слід перевірити його відтворення. Можливо, в процесі створення відео було допущено помилку, яку можна встигнути виправити.

Проблеми при завантаженні відео

Ютьюб має простий і зрозумілий інтерфейс, який дозволяє одним дотиком додати відеоролик на свій канал. Але іноді у користувачів виникають проблеми із цим. Про те, як їх вирішити, розкажуть наші спеціалісти.

Запитання експерту Чому під час завантаження з'являється напис «Сервер відхилив файл»?

Подібне повідомлення висвічується тільки в тому випадку, якщо формат ролика, що додається, не підтримується ютубом. Вам потрібно переформатувати відео під MP4, WMV, AVI або інший більш відомий формат. Що означає помилка «при завантаженні в мережі», коли заливаєш відео?

Це свідчення того, що у вас виникли серйозні проблеми з інтернетом. Або зв'язок відсутня, або він працює нестабільно. Як один з рішень проблеми можна спробувати просто перезавантажити телефон. Чому ютуб відхиляє відео

Повідомлення «Відхилено» під час завантаження відео з'являється лише у випадку, якщо файл має розмір менше 2 Кб. Можливо, ви помилково спробували додати картинку, а не повноцінний відеоролик. Через що з'являється повідомлення «Завантаження недоступне»?

Кожен канал має свій ліміт на завантаження певної кількості відео на день. Як правило, обмеження виставляється індивідуально, залежно від контенту. Якщо система запідозрила спам, то вона блокує додавання роликів. Що робити, якщо ролик не з'явився у передплатників?

Перевірте, чи для відео встановлено відкритий доступ. Також необхідно переконатися, що не було порушено чиїсь авторські права. Найчастіше йдеться про музику, яку накладають автори каналів. Чому ролик заблокували за деякий час?

Зазвичай, блокування відбувається після численних скарг глядачів або власників авторських прав. Перегляньте повідомлення від YouTube, яке буде доступне на повноцінній версії сайту для ПК.