Як у ВК додати відео з телефону

Anonim

Соціальна мережа Вконтакте є найпопулярнішою на території Росії. На просторах VK зареєстровано сотні мільйонів облікових записів, які дозволяють людям висловлювати власні думки, ділитися фото та спілкуватися з друзями.

Як у ВК додати відео з телефону

Інтерфейс ВК крім фотографій дозволяє додати на свою сторінку відеоролики. Скористатися фішкою може будь-яка людина, зареєстрована на vk.com, якщо вибере найбільш вдалий спосіб завантаження.

За допомогою програми ВК для Android

Найзручніший спосіб використання соціальної мережі – офіційний додаток. Власник Android-смартфону може завантажити його на свій пристрій через Google Play.

Для цього достатньо відкрити магазин додатків, ввести пошуковий запит «ВК» або «Вконтакте», а потім натиснути кнопку «Встановити» на сторінці програми.

Розмір програми складає понад 50 Мб. Перед завантаженням перевірте наявність вільного місця.

Після встановлення програми можна сміливо заливати відео на свою сторінку. Для виконання операції необхідно дотримуватися вказівок з інструкції:

  1. Відкрийте програму.

  2. Авторизуйтесь.
  3. Натисніть кнопку з трьома смужками, розташовану в нижньому правому кутку.

  4. Перейдіть до розділу «Відео».
  5. Клікніть по значку «+».
  6. Натисніть «Вибрати існуюче».
  7. Виберіть один зі своїх роликів, за потреби відредагуйте його та натисніть кнопку «Прикріпити».

  8. Дочекайте закінчення завантаження.

Залежно від розміру відеозавантаження процес завантаження займе від кількох секунд до декількох хвилин. Після закінчення операції відео з'явиться в однойменній вкладці вашої сторінки.

З галереї телефону

Альтернативний спосіб передбачає завантаження відео безпосередньо з галереї смартфона. Це така програма, через яку здійснюється перегляд усіх фотографій і роликів, записаних на мобільний пристрій.

Щоб завантажити відео, потрібно:

  1. Відкрити галерею.
  2. Утримати палець на ролику, що цікавить.

  3. Торкнутися кнопки «Поділитися».
  4. У запропонованому списку вибрати «Вконтакте».

  5. Вказати параметр «Додати до моїх відео».

  6. Дочекатися закінчення завантаження.

Час, який піде на виконання операції, не відрізняється від прямого способу додавання через програму. Тому чекати доведеться не більше кількох хвилин.

З Google Фото

Якщо для зберігання знімків та відеозаписів у пам'яті телефону використовується програма Google Фото, залити необхідні файли можна через її інтерфейс. Посилання на завантаження програми доступне в Google Play.

Щоб залити відеозапис, знадобиться:

  1. Відкрити Гугл Фото.

  2. Перейти в «Альбоми».

  3. Знайти цікавий ролик.
  4. Виділити необхідний запис.

  5. Натиснути кнопку «Поділитися».
  6. Вибрати «Вконтакте».
  7. Тапнути «Вихідний розмір».

  8. Вказати параметр «Додати до моїх відеозаписів».

Так, протягом 10-15 секунд короткий відеоролик виявиться залитим на вашу сторінку ВК. Переглянути запис можна у пункті «Завантажені» розділу «Відео».

За допомогою файлового менеджера

Багато людей використовують файловий менеджер для взаємодії з відеороликами та фотографіями. Найбільш популярним додатком такого штибу є ES File Explorer, який і буде розглянутий як приклад.

Щоб завантажити ролик, знадобиться:

  1. Відкрити файловий менеджер.

  2. Перейти до розділу «Відео».
  3. Вибрати ролик, що цікавить.

  4. Натиснути кнопку «Надіслати», вказавши як спосіб відправлення «Вконтакте».

  5. Тапнути за написом «Додати до моїх відеозаписів».
  6. Дочекатися закінчення процесу.

Через деякий час запис відобразиться у розділі «Завантажені» вашої сторінки на vk.com.

Як у Вконтакті додати відео з телефону з інших сайтів

Інтерфейс програми ВК дозволяє користувачам ділитися не лише власними файлами, а й відео, доступними в інтернеті. Наприклад, це може бути кумедний ролик з YouTube. У такому разі його можна легко додати у свої записи.

Для виконання операції потрібно запустити додаток ВК, пройти авторизацію та відкрити розділ «Відео».

Натиснувши кнопку у вигляді плюсика, слід вибрати параметр «За посиланням з інших сайтів» та вставити координати відеоролика.

На завантаження матеріалу не піде ні секунди часу, оскільки запис не буде заливатись на сервер ВК. Соціальна мережа просто ретранслює ролик, викладений на іншому сайті.

Як через ВК записати та викласти відео

Ще одна фішка, запропонована творцями соціальної мережі - записати і відразу викласти ролик. Для цього доведеться скористатися програмою, де після натискання кнопки «+» з'явиться опція «Записати відео». Вона розташована вгорі.

Після натискання відповідної кнопки перед користувачем відкривається інтерфейс камери.

Записуємо ролик, тиснемо «Стоп», а потім – галочку. Протягом декількох секунд запис буде опубліковано на сторінці ВК.

Як у ВК знайти та додати до себе на сторінку відео

Ще одна опція, запропонована користувачам соціальної мережі Вконтакте. Як відомо, на ВК залиті сотні мільйонів відеороликів, які здебільшого повторюються.Якщо ви не хочете чекати довгий час на додавання ролика з пристрою або вставляти посилання на сторонній сайт, дозволяється завантажувати відео з реєстру VK.

Для початку потрібно знайти потрібний ролик, використовуючи меню пошуку в додатку або на сайті vk.com. Також можна просто зайти в розділ одного зі своїх друзів.

Навпроти відео буде кнопка з трьома точками. Потрібно її натиснути та вибрати параметр "Скопіювати посилання". Тепер залишиться повернутися на свою сторінку і в розділі «Відео» додати ролик на посилання.

Таким чином, запропонований спосіб практично не відрізняється від варіанта з додаванням запису через YouTube та інші сайти. Заливати відео не доведеться, оскільки воно буде ретранслюватися на вашу сторінку.

Як скинути відео з телефону у ВК на стіну

Стіна у Вконтакті – ідеальний спосіб поділитися з друзями та передплатниками готовими відео, а також урізноманітнити їх письмовим текстом. Подібні ролики швидше набирають перегляди, тому важливо знати, як здійснити додавання на свою стіну.

Для виконання операції потрібно вибрати ролик, що цікавить, і натиснути кнопку «Відправити на стіну».

Далі потрібно зачекати деякий час, поки відео завантажується на сервера ВК. Паралельно можна додати текстову нотатку, яка супроводжуватиме ролик.

Відеоролик буде додано на стіну користувача, після чого всі друзі та передплатники отримають повідомлення про новий запис на вашій сторінці.

Як додати відео Вконтакте з телефону у свої відеозаписи

Спосіб додавання відео у свої відеозаписи не відрізняється від процесу, описаного раніше. Тобто для завантаження можна використовувати мобільний додаток VK, або галерею, або Google Фото. Крім того, доступні варіанти додавання вже існуючих роликів за допомогою посилання.

Щоб у вас більше не залишилося питань про завантаження роликів, розглянемо заключний спосіб, який передбачає використання веб-версії сайту ВК. Вона не така просунута, як здається спочатку. Через мобільний сайт vk.com додати відео до своїх записів не вийде, але є обхідні шляхи:

  1. Відкрийте сайт vk.com та пройдіть авторизацію.

  2. Перейдіть на повну версію сайту.

  3. Відкрийте розділ «Відео» на своїй сторінці.
  4. Натисніть кнопку «Додати відео».

  5. Вставте посилання або клацніть «Вибрати файл».

  6. Вкажіть потрібний ролик натисканням кнопки «Відкрити».

  7. Дочекайте закінчення завантаження і топніть за написом «Готово».

Як бачите, процес додавання запису через браузер виглядає складнішим. Тому рекомендується використовувати офіційний додаток ВК, де виконання операції не викликає труднощів.

Як надіслати другу відео з телефону до ВК

Часом ролик хочеться не завантажити на свою сторінку, а відправити другу. Ця функція також передбачена інтерфейсом ВК, і для виконання операції потрібно зробити всього кілька кроків.

Відкрийте галерею, знайдіть ролик, що цікавить, і натисніть кнопку «Поділитися». Після вибору «Вконтакте» як спосіб відправки система запропонує на вибір 3 параметри:

  • відправити на стіну;
  • додати до моїх відеозаписів;
  • надіслати у повідомленні.

Нас цікавить останній варіант, оскільки він дозволяє поділитися записом з другом.

Тепер залишиться лише вказати одержувача і тапнути по кнопці відправки, щоб відео відлетіло адресату. Не забувайте, що варто почекати деякий час, поки ролик завантажиться на сервер.

Як створити альбом ВК і додати туди ролик

Ця корисна функція дозволяє систематизувати завантажені файли. У розділі «Відео» потрібно натиснути плюсик, а потім – «Створити альбом».

Система запропонує вибрати назву та параметри доступу. Наприклад, лише для друзів. Щоб помістити сюди ролик, достатньо натиснути «+» і вказати спосіб завантаження.

Можливі проблеми при завантаженні та перегляді відео ВК

Завантажити відеоролик у Вконтакті – просте завдання, якщо людина ознайомилася з інструкцією. Але навіть у просунутих користувачів у процесі завантаження можуть виникнути проблеми та питання, на які обов'язково потрібно отримати відповідь.

Запитання експерту Що робити, якщо не вдається залити ролик на vk.com?

Ця функція недоступна під час використання мобільного браузера. Потрібно перейти на повну версію сайту, після чого можливість додавання відео одразу з'явиться. Що робити, якщо під час завантаження стався збій?

Потрібно перевірити якість інтернет-з'єднання. В ідеалі має бути підключений високошвидкісний Wi-Fi. Чому ролик не запускається після завантаження?

На обробку відеозапису серверам ВК потрібен деякий час. Спробуйте оновити сторінку за кілька хвилин. Через що відеозапис міг зникнути?

Подібна ситуація відбувається у випадку, коли людина додає не власний ролик, а використовує посилання із стороннього сайту. Автор видаляє відео, після чого воно перестає відображатись на вашій сторінці ВК.