Як видалити контакт з Ватсапа на Андроїді

Anonim

WhatsApp – найпопулярніший месенджер на платформі Android. За допомогою спеціальної програми користувачі можуть безкоштовно спілкуватися з колегами, друзями та близькими.

Ватсап має власну записну книжку, яка відрізняється від стандартної програми «Контакти» на смартфоні. Сюди власник пристрою може додати людей із встановленим WhatsApp. Крім додавання нових абонентів користувачам доступна функція видалення контактів.

Як видалити контакт з Ватсапа на Андроїді через додаток

Не будемо докладно зупинятися на причинах, які можуть змусити людину позбутися певного контакту, а лише наведемо кілька способів виконання операції. Перший є стандартним і передбачає звернення до вбудованих функцій Вотсапа.

Для видалення контакту через програму знадобиться:

  1. Відкрити чат з абонентом.
  2. Перейти до його профілю.

  1. Натиснути кнопку у вигляді трьох точок, щоб ознайомитися з додатковими можливостями.
  2. Вибрати пункт «Відкрити в адресній книзі».

Підтвердити видалення.

Одразу після виконання операції людина пропаде зі списку контактів WhatsApp. Але його в будь-який момент можна знову додати, дізнавшись номер телефону.

Як видалити контакт у Ватсапі на телефоні через контактну книгу телефону

Оскільки сама програма WhatsApp для позбавлення від абонента пропонує відкрити адресну книгу, можна заощадити кілька секунд часу, виконавши видалення безпосередньо з «Контактів».

Щоб прибрати людину із записника, достатньо просто відкрити додаток «Контакти», вибрати абонента та натиснути кнопку «Видалити». Він автоматично пропаде з контактного листа стандартної дзвонилки та інших месенджерів, включаючи WhatsApp.

По суті цей спосіб не відрізняється від видалення через сам додаток Вацапа, де все одно потрібен перехід в адресну книгу. Так що видалення безпосередньо через записник варто розглядати в першу чергу.

Як заблокувати контакт у Ватсапі

Видалення людини в WhatsApp призводить до того, що її номер у тому числі пропадає із записника стандартної дзвонилки смартфона. Це не завжди влаштовує користувачів, які бажають позбавитися спілкування з настирливими людьми в Вотсапі.

Якщо вам потрібно залишити номер, але в той же час мінімізувати спілкування з людиною, то просто заблокуйте його в WhatsApp. Це призведе до того, що користувач не зможе надіслати повідомлення або зателефонувати.

Блокування можна здійснити одним із запропонованих способів:

  • через вхідні;
  • в панелі чату;
  • у вкладці дзвінків;
  • через список контактів;
  • за допомогою інтерфейсу налаштувань.

розглянемо кожен варіант, а почнемо з видалення через вхідні листи. Він підійде тим, кому надійшло повідомлення з невідомого номера. У такому разі WhatsApp відразу ж пропонує вчинити з людиною найрішучішим чином.

Для блокування необхідно:

  1. Відкрити повідомлення зі спамом.
  2. Серед запропонованих параметрів вибрати «Заблокувати».

Підтвердити свою дію.

Щоб спам не приходив іншим користувачам WhatsApp, рекомендується вибирати параметр «В спам і заблокувати». Так модератори

Блокування через панель чату можна здійснити з будь-якою людиною, з якою колись велося листування. Сюди відносяться як люди із записника, так і ті, хто не потрапляв раніше до списку контактів. Відкрийте її, натисніть кнопку з трьома точками та перейдіть в меню абонента.

Серед запропонованих функцій потрібно вибрати параметр «Заблокувати». Після цього людині не вдасться зателефонувати або надіслати повідомлення.

Якщо користувач нещодавно здійснював дзвінок, видалення можна зробити з однойменної вкладки Вотсапа. Цей спосіб буде корисним тим, хто використовує WhatsApp саме для голосових переговорів, а не для надсилання повідомлень.

Вам потрібно тапнути по аватару користувача, після чого перейти в його профіль. У нижній частині екрана висвітиться опція «Заблокувати», яку потрібно вибрати.

Додати до чорного списку людини через список контактів теж досить просто. Відкриваємо записник WhatsApp і переходимо в профіль абонента. Тут натискаємо заповітну кнопку «Заблокувати».

Нарешті, блокування можна завжди здійснити через налаштування програми. Щоб відкрити параметри WhatsApp, необхідно натиснути кнопку з трьома точками на головному екрані.

У налаштуваннях нам знадобиться розділ «Акаунт», а потім пункт «Приватність», де знаходиться список заблокованих контактів. Тобто сюди ви будь-якої миті можете зайти, щоб зняти блокування з людини.

Але в нашому випадку сюди потрібно додати номер. Тому натискаємо кнопку з плюсиком і вибираємо абонента із записника.

Ось так ми розібрали всі можливі способи блокування контакту в Вотсапі, що часто називається альтернативою повному видаленню абонента. Крім того, у WhatsApp надається функція очищення чату. Вона допомагає в тих випадках, коли є необхідність в очищенні всіх повідомлень, надісланих користувачем.Це значно зручніше, ніж видаляти кожен лист окремо.

Чи дізнається абонент, що його видалено

Після того, як людина видаляє абонента з Вотсапа, у нього виникає питання, а чи не дізнається товариш про те, що його номер позбулися. Ні, зрозуміти, чи видалили твій номер, неможливо. Подібна інформація не з'являється ні в налаштуваннях WhatsApp, ні на панелі чату.

Інша ситуація з блокуванням контакту. Як і у випадку видалення номера, користувач не отримує повідомлення про додавання до чорного списку. Крім того, така інформація теж не висвічується на панелі чату. Але він має кілька способів зрозуміти, що його заблокували:

  • відсутність вашого аватара;
  • Немає інформації про час останнього входу;
  • не вдається додзвонитися;
  • Текстові повідомлення та файли не доходять до адресата.

Таким чином, ймовірність того, що людина дізнається про своє блокування, досить багато. При цьому підтвердити свою відсутність у вашій телефонній книзі він ніяк не зможе.

Также користувач не дізнається про момент розблокування або зворотного додавання до телефонної книги. Можна лише робити припущення, намагаючись із завидною регулярністю намагатися надіслати повідомлення або здійснити дзвінок. Але навряд чи хтось йтиме на подібні заходи, щоб дізнатися про своє розблокування.

Можливі проблеми при видаленні

Прибрати людину зі списків контактів WhatsApp досить просто. Як правило, у користувачів не виникає проблем із виконанням операції. Але в окремих випадках труднощі таки відбуваються. Щоб усунути помилку, рекомендується звернутися до порад наших фахівців. Вони дали відповіді на найпоширеніші питання видалення контактів.

Запитання експерту Чому контакт не видаляється після натискання значка з відром?

Іконка у вигляді відра для сміття доступна на загальній панелі чатів, де представлені листування з різними людьми. Натискаючи цю кнопку, ви видаляєте не сам контакт, а лише історію спільних повідомлень. Щоб прибрати людину із записника, поверніться на початок матеріалу. Чому після видалення контакт продовжує писати та дзвонити?

Вилучення ніяк не пов'язане з блокуванням людини. Якщо ви не бажаєте отримувати від нього повідомлень, потрібно не прибирати його із записника, а додати до чорного списку. Детальну інструкцію було описано раніше. Чи можна знову додати контакт до записника?

Так, якщо ви знаєте його номер телефону. В іншому випадку доведеться скористатися обхідними варіантами. Що робити, якщо забув номер людини?

Єдиний спосіб дізнатись його номер – відкрити список заблокованих контактів. Звичайно, подібний варіант працює тільки в тому випадку, якщо віддалений абонент також додавався до чорного списку. Інакше дізнатися його номер не вдасться. Як підготуватися до видалення контакту, щоб його можна було потім відновити?

Хорошим способом створення резервної копії. Ви можете зробити бекап через налаштування WhatsApp, а потім у будь-який слушний момент відновити через нього віддалений контакт.