У Мережі ходять шпалери-вбивці смартфонів

Anonim

Наприкінці травня в Twitter почали з'являтися повідомлення щодо того, що встановлення одного конкретного зображення як шпалер призводить до виходу з ладу смартфонів різних виробників. У коментарях до новини користувачі підтверджують, що багато смартфонів дійсно перестають коректно працювати. Особливо часто така проблема спостерігається на мобільних телефонах Samsung.

Що відбувається

Кілька користувачів вирішили розібратися з ситуацією і з'ясувати, чи не фейк це. Для цього загадкову картинку встановили на смартфони Huawei Mate 20 Pro та Google Pixel 2.Перший смартфон продовжував працювати як ні в чому не бувало, а ось пристрій від Google почав глючити і в результаті вимкнулося. Ось та сама картинка.

Але, незважаючи на попередження, блогер доклав посилання на загадкову картинку. До речі, на ній немає нічого незвичайного, просто пейзаж, захід сонця та підтоплений острів.

Досвід користувачів

Власники смартфонів Samsung у коментарях підтвердили, що це зображення може справді зіпсувати мобільний пристрій. Після встановлення цієї картинки як шпалери мобільник може перезавантажитися або повністю вимкнутись, що призводить до втрати даних.

Інсайдер Ice Universe пізніше написав, що компанія Samsung вже в курсі цієї проблеми. У зв'язку з цим було випущено спеціальне оновлення.

Блогер розмістив краєвид, що ламає мобільники, на китайському сервісі Weibo. При цьому було помічено, що при завантаженні соціальна мережа автоматично змінює колірний профіль зображення.

А чи є проблема

С Мережі чимало коментарів щодо цієї картинки, що нібито виводить з ладу смартфони. Багато користувачів говорять про те, що це фейк і в такий спосіб інсайдер просто розкручує свій профіль.

Але є й інша думка. Фахівці у коментарях до новини пояснили, що причиною збою може бути некоректний профіль файлу. У зв'язку з цим його просто не може обробити система.

Що робити, якщо встановлення пейзажу вивела смартфон з ладу

Всім власникам смартфонів Samsung, які встановили фотографію як шпалери, рекомендували видалити її через безпечний режим. Якщо ж мобільний пристрій не завантажується в такому режимі, то слід заново встановити ОС Android.

Користувач, який намагався відновити Google Pixel 2, розповів про свій досвід. Після перезавантаження в безпечному режимі пристрій не почав працювати і довелося робити скидання до заводських налаштувань.

Деякі користувачі Twitter знайшли рішення, яке не вимагає скидання до заводських налаштувань. Потрібно, щоб було розблоковано завантажувач та встановлено кастомне рекавері. У цьому випадку за допомогою будь-якого файлового менеджера можна видалити файли "wallpaper" та "wallpaper_info.xml".