Як користуватися Вайбером на телефоні

Anonim

Люди використовують смартфони для задоволення найрізноманітніших потреб. Одна з головних – спілкування з друзями, колегами та близькими. З цією метою власники мобільних пристроїв купують SIM-картки з тарифом, за яким можна здійснювати дзвінки та надсилати SMS-повідомлення.

Використання класичної телефонії часом виявляється дуже дорогим. Особливо якщо дзвінки здійснюються за кордон. Але додаток Viber здатний вирішити цю проблему, оскільки пропонує користувачам абсолютно безкоштовні послуги зв'язку.

Що таке Вайбер

Вайбер – це один із найпопулярніших месенджерів. Він надається у вигляді програми, яку можна безкоштовно завантажити на свій смартфон. Після встановлення Viber надає доступ до величезної кількості функцій:

  • обмін текстовими та голосовими повідомленнями;
  • здійснення дзвінків та здійснення відеозв'язку;
  • відправка медіафайлів;
  • надання друзям інформації про своє місцезнаходження;
  • використання паблік-акаунтів;
  • Створення групових чатів.

У сучасному світі Вайбер стає незамінним інструментом для спілкування. Люди використовують додаток як для особистих, так і для робітників з метою. За допомогою функціоналу Viber можна максимально адаптувати процес взаємодії з людьми, щоб у результаті у господаря смартфона залишилася достатня кількість вільного часу.

Viber працює тільки при підключенні до Інтернету. Якщо з'єднання немає, прочитати або надіслати повідомлення не вийде.

Плюси та мінуси додатка

Після першого знайомства з Вайбером може здатися, що це ідеальний додаток для спілкування. Тим не менш, у програми є не тільки переваги, а й недоліки. Ці моменти слід врахувати, перш ніж встановлювати Viber на телефон.

Плюси та мінуси Безкоштовне спілкування з друзями та колегами Можливість надіслати текстові та голосові повідомлення, а також мультимедійні файли Паблік-акаунти для отримання новин Зручний інтерфейс із простою реєстрацією Відсутність реклами у звичному вигляді Працює тільки з інтернетом і здійснювати дзвінки можуть тільки ті люди, у яких встановлений Вайбер Велика кількість спам-акаунтів.

Відверто кажучи, недоліки програми не переважають його переваги. Але все-таки про слабкі сторони обов'язково треба сказати кілька слів.

Пропозиція завантажити безкоштовний месенджер без реклами може зацікавити будь-якого користувача. Але на практиці у Viber зареєстровано багато акаунтів зі спампом, які розсилають різноманітні реклами. Не найприємніша річ, проте зустрічається вона не так часто.

Головні недоліки – необхідність підключення до мережі та спілкування лише за умови, що у співрозмовника теж встановлений клієнт. Погодьтеся, людям старшого віку далеко не завжди вдається роз'яснити принцип роботи інтернету та спілкуватися лише через Вайбер.

Як би там не було, зазначені мінуси не відіграють серйозної ролі при використанні Viber. Додаток відмінно зарекомендував себе, тому його слід завантажити кожній людині, яка хоче спілкуватися без додаткових витрат.

На які пристрої можна встановити Viber

Нестача у вигляді необхідності використовувати стабільне інтернет-з'єднання йде Вайбер навіть у плюс. Завдяки інтернету Viber можна використовувати далеко не тільки на смартфоні. Додатково програма доступна і на інших пристроях:

  • планшети;
  • комп'ютери;
  • ноутбуки.
Але навіть якщо у вас в руках смартфон, не варто радіти раніше часу. Для роботи Вайбера повинна бути встановлена ​​не найстаріша версія операційної системи. Якщо у вас Android 5 і старше, то турбуватися не потрібно. А ось на більш ранніх прошивках можуть виникнути серйозні проблеми.

Як завантажити та встановити Viber для Android Андроїд

Клієнт Вайбер абсолютно безкоштовний, тому користувачеві не потрібно відкладати гроші на його завантаження. Найоптимальнішим способом завантаження є магазин додатків Google Play. Це основний інструмент завантаження та встановлення всіх програм на операційній системі Android.

Відкрийте Google Play і введіть у пошуковому рядку назву програми. Клацніть по іконці Вайбера, а на сторінці програми натисніть кнопку «Встановити».

На жаль, зазначений магазин додатків є лише на пристроях, сертифікованих компанією Google. Якщо вам трапилася китайська версія девайсу, завантажувати Вайбер доведеться обхідними шляхами:

  1. Завантажити apk-файл.
  2. У налаштуваннях смартфона дозволити встановлення сторонніх програм.

  3. Відкрити завантажений файл.
  4. Дочекатися закінчення установки.

Залежно від того, який спосіб завантаження ви виберете, протягом кількох хвилин програма буде встановлена ​​на телефон. Надалі можна без проблем зареєструватися в Viber і налаштувати обліковий запис під себе.

Як налаштувати додаток

На завантаженні та установці Viber знайомство не закінчується. Щоб розпочати спілкування, користувачеві потрібно налаштувати програму. Докладно розглянемо цей процес від початку і до кінця.

По-перше, потрібно відкрити програму. Користувача зустріне вітальне повідомлення, де рекомендується прочитати ліцензійну угоду та натиснути кнопку «Продовжити».

Крім того, можуть з'явитися повідомлення, що пропонують дозволити Вайберу доступ до контактів, камери та інших функцій смартфона. Тут потрібно все дозволити.

Тепер необхідно вказати свій номер телефону. Він має бути справжнім, інакше підтвердити створення облікового запису не вийде.

Наступний крок – підтвердження номера. На вказаний телефон зателефонує бот. Хазяїну пристрою досить просто зняти трубку та записати цифровий код. Якщо цей спосіб здається незручним, можна зробити те саме, але тільки через СМС.

Вводимо запропоновані цифри у відповідне поле.

Нарешті, залишиться придумати ім'я облікового запису або завантажити свій профіль із соціальної мережі VK або Facebook.

Также програма може попросити підтвердити факт досягнення користувачем 16 років. Навіть якщо це не так, підтвердження відбувається вказівкою будь-якої дати народження.

Первинне налаштування пройдено. Можна сміливо сказати, що Вайбер повністю готовий до використання. Всі інші налаштування стосуються зміни параметрів на свій смак.

Як вимкнути автозбереження фото та відео в пам'ять телефону

Одна з ключових функцій, які потребують точкового налаштування – автозбереження мультимедіа. За промовчанням всі фото, відео та інші файли, які надходять користувачеві через Вайбер, автоматично зберігаються у пам'яті телефону. У цьому є певний плюс, проте через автозбереження внутрішнє сховище швидко переповнюється.

Ця функція відключається за кілька кроків:

  1. Відкрийте Вайбер.
  2. Натисніть кнопку «Ще».
  3. Виберіть налаштування.

  4. Перейдіть до розділу «Галерея медіа».

  5. Зніміть позначку навпроти пункту автозавантаження даних.

Після виконання зазначених дій файли не будуть автоматично зберігатися на телефоні. Щоб завантажити панель чату, потрібно натиснути спеціальну кнопку. Так ви не тільки заощадите місце в пам'яті пристрою, але й інтернет-трафік.

Як відключити звук в одному або всіх чатах

Коли користувач отримує повідомлення у Вайбері, видається звуковий сигнал. За його допомогою людина точно не пропустить важливу інформацію. Але далеко не завжди звук йде на користь. Якщо ви знаходитесь на нараді або невгамовний співрозмовник просто пише лист за листом, з'явиться потреба у відключенні звуку.

Найпростіший спосіб – перевести смартфон у беззвучний режим.

Але й сам Вайбер має на увазі наявність подібної функції:

  1. Запустіть програму.
  2. Перейдіть до налаштувань.

  3. Відкрийте пункт «Звук повідомлень».

  4. Виставте значення «Без звуку».

Якщо обмежити кількість звукових повідомлень потрібно тільки для конкретного чату, то все буде ще простіше.

Відкрийте потрібний чат, перейдіть до розділу «Інформація» і виберіть «Без звуку». Тепер Користувач не потурбує вас у нічний час. Але водночас візуальна інформація про те, що надійшло нове повідомлення, все одно буде з'являтися на екрані.

Як написати повідомлення

Настав час поговорити про функціональні можливості програми. Перша з них (можливо, найголовніша) – надсилання повідомлень. Щоб надіслати текстовий лист другу чи колезі, потрібно запустити програму та відкрити чат з людиною.

Залишиться ввести в поле для тексту все, що так хочеться сказати, і натиснути кнопку відправлення.

Як зателефонувати по вайберу – аудіо та відеодзвінки

Ще одна вкрай корисна функція програми - здійснення дзвінків. Вони виконуються як у форматі аудіо, так і у форматі відео. Щоб викликати людину, потрібно просто відкрити чат і натиснути відповідну кнопку.

Іконка трубки відповідає за дзвінок по аудіоканалу, а значок камери – за протоколом відео.

Якість зв'язку в Вайбері залежить від швидкості інтернету. Якщо вона нестабільна, зручніше спілкуватиметься через класичну телефонію.

Як надіслати фото або картинку

Viber дозволяє користувачам обмінюватися як повідомленнями, а й мультимедійними файлами. Адже часто виникає ситуація, коли хочеться поділитися із співрозмовником відеороликом чи фотографією.

Щоб поділитися мультимедійними даними, потрібно, як і завжди, відкрити листування з людиною, що цікавить.

У нижній частині екрана висвітиться рядок для повідомлення, а під ним виявиться кілька іконок. Слід натиснути на значок галереї, а потім вибрати потрібний файл.

Отримувач зможе ознайомитися з роликом або знімком не відразу. Поки файл завантажиться на сервери, а користувач завантажить його. Втім, з високошвидкісним інтернетом операція займає кілька секунд.

Як користуватися чатами

У Вайбері є так звані групові чати. Це спеціальна функція, що дозволяє об'єднати кілька людей спілкування. Створивши групу, не доведеться надсилати повідомлення кожній людині окремо. Вони висвітляться у загальному чаті.

Для створення групи відкрийте чат з одним із передбачуваних учасників.

Перейдіть в налаштування, а потім натисніть кнопку «Створити групу».

Надалі можна додати ще кілька номерів для участі у спільному чаті.

Всі. Група створена, і ви можете надіслати повідомлення. Крім того, для загального чату надається картинка. При необхідності від її додавання можна відмовитись.

Так виглядає процес створення групи, але водночас вас можуть запросити до неї. У цій ситуації на екрані висвічується запрошення, на яке варто відповісти згодою.

Що таке паблік акаунти

Особлива особливість Вайбера – громадські акаунти. Це свого роду канали новин, через які можна споживати інформацію про те, що відбувається у світі або з конкретної теми.

В паблік-акканут або запрошують, або до нього вступають самостійно. Всі доступні канали легко шукаються через меню пошуку.

Як пересилати фото та відео

Припустимо, хтось відправив вам у Viber фотографію або відеоролик. З мультимедійним файлом хочеться одразу ж поділитися. Але як це зробити?

Просто натисніть кнопку у вигляді стрілочки навпроти фото або відео. Далі залишиться обрати одержувача та надіслати повідомлення.

Як зберегти фото та відео на телефон

За замовчуванням всі мультимедійні файли, отримані через Вайбер, автоматично зберігаються в пам'яті. Але якщо ця функція відключена, завантажувати їх доведеться окремо.

Клацніть пальцем на отриманій фотографії або відео, а потім натисніть кнопку «Зберегти в папку». Тепер мультимедійний файл буде додано на мобільний пристрій.

Найчастіші запитання користувачів

Додаток Viber викликає багато суперечок навколо себе. Користувачі порушують багато запитань, але часто не отримують на них відповіді. Наші фахівці готові розставити всі крапки над «i», розкривши всі таємниці Вайбера.

Питання експерту Чи правда, що через Вайбер не можна дзвонити на відео?

Це обмеження було на перших версіях месенджера. Але зараз функція з'явилася. Чи можна заблокувати номер у Viber?

Так, у програмі передбачається чорний список. До нього потрапляють усі номери, які заблокує користувач. Як отримати деталізацію дзвінків?

На жаль, така функція не доступна у програмі. Як відновити листування після видалення?

Через установки Вайбера у відповідному меню. Але лише за умови, що заздалегідь було створено резервну копію. Чи є альтернатива Вайбер?

Так, існує велика кількість схожих месенджерів. Наприклад, WhatsApp, Telegram чи ICQ.