5 функцій

Anonim

Після покупки новенького смартфона не поспішайте забивати його додатками, контактами та різним розважальним контентом. Для початку витратите трохи часу і відключіть усі непотрібні функції, які встановлюються за замовчуванням розробниками.

1. Автоматичне налаштування яскравості

Майже всі сучасні смартфони мають датчик освітлення на передній панелі. Завдяки датчику мобільник автоматично підлаштовує яскравість під освітлення довкола. Така функція досить зручна, але часто працює не зовсім коректно.

Насамперед, пропонована яскравість майже завжди виявляється більш інтенсивною, ніж необхідно користувачеві для комфортного користувача смартфоном. швидко, як би хотілося. Ця функція порядком витрачає заряд акумулятора. Тому відразу після покупки смартфона автоматичне регулювання яскравості краще деактивувати.

Як прибрати на Андроїді.

Як прибрати на Айфоні.

2. Передвстановлені програми

Розробники часто встановлюють на свої смартфони програми, які користувачам переважно не потрібні. Розгляньте уважно свій новенький мобільний телефон. Напевно ви знайдете там мінімум один встановлений додаток, який вам зовсім не потрібний.Це може бути якийсь сервіс від Google або напіврекламний контент від компанії-розробника мобільного пристрою.

3. Позбавляємося ефектів анімації

Якщо ви купили потужний гаджет, цей пункт можна і пропустити. А ось якщо йдеться про скромного бюджетника, то рекомендується звільнити якнайбільше місця для вирішення корисних завдань. Зробити це можна дуже швидко.

  • Заходять у налаштування головного екрана та вимикають ефекти прокручування. Перегортання екранів-сторінок виглядає дуже ефектно, але сильно вантажить смартфон;
  • В установках слід відключити і живі шпалери. Вони не тільки вантажать мобільний пристрій, а й сильно садять акумулятор.

Щоб відключити всі анімаційні ефекти в деяких смартфонах потрібно активувати режим розробника.

4. Вібрація та звуки

За замовчуванням нові мобільники налаштовані так, що введення кожної літери або цифри супроводжується клацанням, гудком або короткою вібрацією. Це створює ілюзію роботи з апаратною клавіатурою. Подобається така функція далеко ще не всім. Іноді вона навіть дратує, особливо якщо потрібно набрати та відправити повідомлення, не привертаючи зайвої уваги до своєї особи. Крім того, вібровідгук є споживачем енергії.

Вимкнути звуки та вібрацію можна в Налаштуваннях. Заходимо в налаштування, вибираємо пункт «Звуки та сповіщення» або схожий. Потрібне налаштування може бути в розділі «Звуки та дисплей». Далі відключаємо або пересуваємо повзунок на нуль навпроти таких пунктів:

  • Вібрація при повідомленні;
  • Тактильний зворотній зв'язок;
  • Звук при натисканні клавіш;
  • Вібрація при натисканні клавіш.

5. Персоналізація реклами

Якщо у вас Android-смартфон, ви автоматично користуєтеся продуктами Google, включаючи різні рекламні мережі компанії. Програми, в яких є функція показу реклами, використовують ваш ідентифікатор і показують рекламу, що базується на інтересах користувача та його пошукових запитах.

Якщо вам це не подобається, то від цього цілком можна відмовитися. Для цього заходять у Налаштування мобільного телефону і знаходять розділ Акаунти. Далі потрібно знайти пункт Google і поставити галочку навпроти параметра Вимкнути персоналізацію реклами.

Варто враховувати, що таким способом реклами позбутися не вийде, але вона перестане бути персоналізованою. На час роботи мобільного пристрою та його продуктивність деактивація цієї опції хоч опосередковано, але впливає.

Звичні на перший погляд речі серйозно скорочують час роботи мобільного телефону на одній зарядці. Тому після покупки смартфона варто приділити кілька хвилин, щоб вимкнути все непотрібне.