Чому оператори переривають ваші розмови та обмежують тривалість дзвінка

Anonim

Розмовляючи телефоном, багато абонентів зауважують, що зв'язок стабільно обривається кожні п

Мегафон

часу, при цьому сигнал мережі хороший. Ми вирішили перевірити, у чому справа і з'ясували цікаву річ. Виявляється, всі оператори мобільного зв'язку мають обмеження часу дзвінків. В основному це півгодини, але є й інші цифри.

Навіщо переривають розмову

Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися до експертів з комунікацій.

Виявилося, що переривання дзвінків робиться для захисту абонентів від завислих дзвінків і необхідності їх оплачувати. проміжок часу, але стандартною вважається тривалість 30 хвилин, плюс-мінус п'ять хвилин на розсуд оператора.

За версією одного експерта, який побажав залишитися невідомим, примусове завершення розмови залишилося з тих пір, коли стільникові телефони коштували дорого, а їхніми володарями були хлопці з голеними потилицями. Вартість однієї хвилини розмови була великою і якщо в рахунку виявлялися проблеми з тарифікацією, то до оператора могли приїхати "конкретні пацани" з питанням, куди поділися гроші.

Зараз ситуація докорінно змінилася, але ймовірність зависання дзвінків все ще залишилася. Саме тому оператори встановлюють функцію примусового завершення дзвінка.

Скільки хвилин триває дзвінок у операторів «великої четвірки»

МТС

Павло Нефьодов, начальник служби зв'язків з громадськістю ВАТ «МТС» розповів нам, що в МТС розмова переривається на 31 хвилині. Таке обмеження є частиною глобальних налаштувань усіх комутаторів. Тому воно діє всім типів дзвінків і будь-яких тарифних планов.

Теле2

При вхідному дзвінку від абонентів інших операторів на номер Tele2 максимальна тривалість розмови становить 60 хвилин, при виклику з Tele2 – 30 хвилин. У мережі можна побачити низку обурень абонентів із цього приводу. Примітно, що скасувати ліміт у 30 хвилин на вихідний дзвінок не можна, як і збільшити.

Білайн

Артем Мінаєв, представник служби зв'язків із громадськістю ВАТ «ВимпелКом» розповів, що в Білайн встановлено поріг 2 години. Якщо система не визначить скидання з'єднання, воно припиниться автоматично.

Мегафон

Марина Бєлашева, прес-секретар ВАТ «Мегафон» розповіла, що подібні налаштування по регіональних мережах різні. хвилин.

Чому абонентам не подобається обмеження дзвінків

Хтось може сказати, ну навіщо розмовляти більше півгодини. Однак тут ситуація дуже неоднозначна. Досить часто буває так, що абонент дзвонить до якоїсь служби і намагається отримати консультацію, але там черга дзвінків і йому доводиться чекати.

Наприклад, зателефонувавши до дитячої поліклініки, записатися до лікаря, ви можете почути, що перед вами близько 50 осіб, у слухавці грає приємна музика. Але час іде, і ось перед вами залишається вже дві людини, але дзвінок автоматично скидається. І так можна дзвонити довго, намагаючись поговорити у відведений час.