ВКонтакте оновився

Anonim

Розробники соціальної мережі «ВКонтакте» оголосили про запуск нової функції в декстопній версії. Тепер користувачам доступні відеоконференції та групові дзвінки прямо на сайті.

Особливості проведення відеочату у ВК

Спочатку в розмові можуть брати участь до восьми осіб. Щоб розпочати груповий дзвінок, необхідно:

  • Відкрити відповідну бесіду;
  • Натиснути на значок трубки і вибрати, кого з чату запросити до групової;
  • Далі додавати співрозмовників можна вже під час конференції.
Керівник команди ВКонтакте В'ячеслав Шебанов зазначив, що розробники поступово розширюватимуть функціонал соціальної мережі. Вже незабаром планується збільшити кількість учасників конференції та запустити нові опції для вирішення різних завдань.

Як було раніше

Раніше можливість спілкуватися по відеозв'язку з'явилася в мобільному додатку соцмережі ВКонтакте. При цьому дзвінки "тет-а-тет" були доступні виключно в десктопному клієнті VK Messenger. Зараз ці функції розробники об'єднали, що дуже зручно для користувачів.

Спеціальна система ініціалізації дзвінків вибудовує найбільш оптимальні маршрути для дзвінків.Автоматично усуваються затримки зв'язку та підвищується стабільність з'єднання. Тільки за підсумками першого кварталу 2020 року щомісячна кількість дзвінків у соціальній мережі ВКонтакте зросла на 24% порівняно з тим самим кварталом 2019 року. Зараз ця цифра сягає 64 мільйонів дзвінків на місяць.