Як додати історію до Інстаграм з телефону

Anonim

Сториз - це короткі історії, які можуть розповісти користувачі Інстаграм. Ця функція Інстаграм дозволяє викладати невеликі ролики, що складаються з фотографій, коротких відео та текстових позначок з емодзи. У них обмежений час життя, який не може перевищувати 24 години. Остання особливість допомагає обмежити появу різного спаму, що залишається на місці, після того, як інтерес до нього вщух.

Що таке Сториз в Instagram

Можливість створювати Сториз працює в Інстаграмі з серпня 2016 року. Після появи їхня популярність миттєво зросла. Короткий час життя таких історій справив подвійний вплив. З одного боку, є можливість розповідати про себе, не перевантажуючи свій обліковий запис величезною кількістю матеріалу. З іншого, барвиста розповідь, яка незабаром має зникнути, викликає у багатьох читачів та глядачів підвищений інтерес.

Плюси використання Stories

Ці Історії дозволяють розповідати про цікаві моменти свого життя з мінімальними обмеженнями. Хоча йдеться про невеликі повідомлення, кількість їх ніяк не обмежується. Ця можливість з моменту своєї появи постійно розвивається.

Використання цього інструменту дає користувачам додаткові можливості:

  1. Розробники вважають, що такий контент підійде тим, хто прагне публікувати у відкритому доступі великий обсяг відомостей про своє життя. Цей формат дозволяє не обмежувати себе і при цьому не захаращувати свій обліковий запис гігантським обсягом інформації.
  2. За допомогою Сториз можна збільшити охоплення аудиторії. Цей вид контенту може мати свої глядачі, які можуть суттєво збільшити аудиторію облікового запису.
  3. Відео в такому форматі можуть привертати увагу до постів в основній частині облікового запису.
  4. Оскільки цей канал передачі інформації менш завантажений рекламою, тут звернення до клієнтів матимуть більший эффект.
  5. Формат, який записується «тут і зараз» вносить нотку щирості та відкритості до інформації, що повідомляється. Це підвищує силу художнього на глядачів. Можливість прикріплювати до таких постів посилання, проводити опитування, дозволяє покращити контакт ними.
  6. Короткі відео можуть бути не основним каналом інформації, а відігравати додаткову роль. Основні речі можна повідомляти у постійних постах, а тут додавати інформацію, що викликає додатковий інтерес. Наприклад, можна показувати цікаві моменти, пов'язані з виворотом свого бізнесу.

Оскільки цей сегмент Інстаграма відносно менше завантажений, ціни на таргетингову рекламу тут нижче. Це дає додаткові можливості щодо рекламної компанії.

Як зробити Сторіз показано у відео:

Стариз можна також відзначити такі переваги:

  1. Спочатку багато користувачів жалкували, що цікава інформація існує тільки протягом доби. У відповідь на це сервіс надав можливість архівації та подальшого відтворення найцікавіших і найпам'ятніших Історій.
  2. Особливі історії можна закріплювати відразу після шапки. Вони будуть доступні тим, хто захоче переглянути профіль. При цьому їх можна додатково групувати на теми. Таким чином, інші користувачі можуть легко стежити за появою найбільш цікавих і важливих матеріалів.
  3. Використання анімованих файлів GIF дозволить зробити контент Сториз більш виразним. Інстаграм надає користувачам спеціальну бібліотеку таких файлів. Вона не тільки містить велику кількість елементів, а й активно поповнюється.
  4. При створенні відео творів можна скористатися кнопкою «Аа», яка знаходиться у верхній правій частині екрана. Це дасть можливість скористатися найвиразнішим шрифтом для своїх текстових повідомлень.
  5. Надано можливість використовувати маски на відео та фотографіях. Для вибору існує велика бібліотека. За потреби можна самому створювати нові моделі. Якщо адміністрація сервісу схвалить їх, то з цього облікового запису їх використовуватимуть велика кількість людей. Така можливість буде надана після підписки на обліковий запис.

Постійна робота сервісу над удосконаленням Сториз дає підстави вважати, що варто також очікувати у майбутньому появи інших цікавих нововведень.

Як додати Історію в Інстаграм з телефону

Щоб приступити до цього, потрібно у своєму профілі натиснути на кружок із зображенням. Ще один спосіб полягає в тому, щоб зробити свайп зліва направо, як би «змахнувши сторінку».

Щоб записати свою Історію, потрібно скористатися меню, розташованим у нижній частині екрана. Якщо натиснути на гурток, можна ознайомитись зі списком доступних режимів роботи:

  1. Щоб зняти коротке відео, потрібно зробити тривале натискання на кружок. Щоб сфотографувати, достатньо зробити коротке. Цей метод роботи називається традиційним режимом. Праворуч є кнопка перемикання між основною та фронтальною камерою. Потім йде іконка додавання масок. Праворуч є кнопка для спалаху. Крайня іконка дозволяє увійти до бібліотеки для фото та відео.
  2. Правіше знаходиться опція, за допомогою якої можна використовувати відеотрансляцію. Для цього стрічку опцій перетягують на потрібну іконку.
  3. Інструмент «Текст» призначений для створення позначок, що супроводжують Сториз. При цьому можна не тільки написати потрібне повідомлення, а й вибрати фон відповідного кольору. Меню для цього можна відкрити, натиснувши на кружок у верхній частині екрана. Воно складається з гуртків різних кольорів. Якщо тапнути по одному з них, фон тексту забарвиться таким же кольором.
  4. Для роботи може бути використана опція Boomerang. Вона призначена для створення зациклених роликів.
  5. Суперзум може створювати відеоефект наближення до об'єкта зйомки. Тривалість його не може перевищувати трьох секунд. Ролик може супроводжуватися музикою або різними звуковими ефектами.
  6. Є засіб, що дозволяє прокручувати ролик у зворотному порядку. Також є можливість зациклювання.
  7. У режимі вільних рук немає необхідності постійно натискати на потрібну іконку під час зйомки відео.
  8. Режим використання бібліотеки дає можливість використовувати фотографії, які були зроблені раніше.

Для публікації відкриється меню після створення посту. Воно буде розташоване у нижній частині екрана. Автор може вибрати одну з таких можливостей:

  • відкрити перегляд всім;
  • зробити доступним тільки друзям;
  • Встановити список тих, хто отримає можливість для перегляду.

При створенні Історії кнопку налаштувань можна побачити у верхньому лівому кутку екрана у вигляді іконки із зображенням шестерні. Натиснувши на неї, можна отримати доступ до потрібних параметрів. Тут, зокрема, надається можливість збереження до архіву, фотоплівки або виконання публікації у Facebook.

Надано можливість залишити ролик тільки для себе без публікації в Інстаграмі. Для цього можна скористатися верхнім меню. Щоб зберегти, потрібно тапнути за значком завантаження (на ньому зображена стрілка вниз).

Як додати кілька Історій в Інстаграм

Для цього потрібно зробити це по черзі. Створивши кілька роликів, не рекомендується публікувати їх одночасно.

Як зробити Сторіз з музикою

Можливість додавати музику доступна не в усіх країнах. Щоб скористатися вбудованими можливостями, потрібно перевірити наявність іконки.

Вбудовані інструменти

Для додавання стікера потрібно тапнути по відповідній іконці у верхній частині екрана. Після цього відкриється вибір потрібного різновиду стікерів. Якщо доступне використання музики, то буде показано відповідну іконку.

Сторонні додатки

Існують онлайн програми для роботи зі Сториз. Їх використання дозволяє зробити контент оригінальнішим. Можна скористатися з них:

InShot дозволяє додати гарні колажі. Є можливість додати музику.

VideoSplitter дозволяє робити Історії з довгих роликів. Тут є інструменти для їх нарізки та оформлення.

CutStory це ще один сервіс для нарізання великих відео для створення 15-секундних Історій.

Movavi дає можливість створювати додаткові ефекти для відео. Зокрема, доступне уповільнення або прискорення зображення.

Використання сторонніх додатків може зробити контент різноманітнішим і виразнішим.

Як доповнити Історію

Поки Сториз доступна протягом 24 годин, до неї можна повернутися та відредагувати її. За потреби її можна повністю переписати. Це робиться в порядку, аналогічному до створення нового ролика.

Як подивитися Історію в Інстаграм

Сториз можна подивитися у стрічці. Вони зникнуть лише через 24 години. Якщо власник облікового запису вважає їх важливими, він може скористатися Вічними історіями. Після додавання до шапки ці відео стануть постійними.

При перегляді профілю їх можна буде побачити у вигляді горизонтальної стрічки у вигляді гуртків. Після натискання на зображення Історія буде запущено.

На головній сторінці можна побачити кружечки, які стосуються профілів користувачів, на яких є передплата. Якщо вони обведені червоним кружком, це означає, що з часу останнього перегляду з'явилися нові сторизи. Після натискання можна буде вибрати відео для промотора.

Як заблокувати Сториз для деяких користувачів

Після того, як Історія створена, можна вибрати, як її опублікувати. Для цього потрібно вибрати одну з можливостей, які надані в меню у нижній частині екрана. При цьому є такі опції:

  1. Після натискання на «Ваша історія», ролик буде викладений у стрічці для всіх. При цьому жодних обмежень на перегляд не буде.
  2. Якщо вибрати «Кращі друзі», то можливість перегляду буде тільки у цієї групи.
  3. При натисканні на «Отримувачі» відкриється можливість створити список тих, кому буде направлена ​​Сториз. Крім них побачити ролик не зможе ніхто.

Творець історії таким чином може вибрати аудиторію, для якої буде доступний цей пост. У налаштуваннях є опція блокування від конкретних користувачів.

Перегляд Сториз

Як додати посилання в Сториз

Формат Сториз передбачає, що це повідомлення буде відкритим, емоційним, цікавим, але недовгим. Істотним доповненням була можливість пов'язати відео з постійним контентом за посиланням. Творці Інстаграм передбачили таку можливість.

Для облікових записів. Які завоювали стійку популярність є інтегрована можливість вставити потрібне посилання. Для того, щоб їй скористатися, потрібно мати щонайменше десять тисяч передплатників. Опція додавання посилання знаходиться у верхньому меню.

Дослідження маркетологів показали, що відгук від посилань, на які переходять за допомогою свайпа вгору по відео більш ефективні в порівнянні з тими, що наведені у верхній частині екрана.

Як створити фон для Сториз

У стандартному режимі для цієї мети доступно 27 кольорів. Ними можна скористатися під час створення текстових повідомлень. Його можна вибрати, якщо в режимі редактора тапнути екраном.

Як опитувати в Історії

Опитування є одним із видів стікерів. Доступ до них відкривається при натисканні на пику в меню у верхній частині екрана. Після цього з'явиться меню вибору різновиду. Натиснувши на опитування, можна перейти до їх формування.

Як додати чужу Сторі до себе в профіль

При перегляді Історій у правому верхньому кутку є кнопка для того, щоб відкрити меню. Для збереження гарного Сториз можна скористатися його відповідним пунктом.

З ідеями для створення можна познайомитися у відео:

Корисні поради щодо створення якісних та цікавих сториз

Потрібно пам'ятати, що на обліковому записі Інстаграм Сторіз повинні з'являтися регулярно. Якщо кількість передплатників менше 5000, то рекомендується робити їх кількість 3-5 щодня. При 5000-10000 потрібно не менше 7, а для тих, хто має понад 10000 потрібно буде 10-15 Історій створювати щодня. При цьому не потрібно викладати за один раз більше ніж одну. Краще зробити появу роликів регулярнішим.

Використання масок може зробити Історії більш виразними. Вони є зображеннями, які закривають частини обличчя. Існує бібліотека таких картинок. Дозволяється створювати власні твори.

Ці елементи можуть бути не у вигляді картинок, а бути спеціальними фільтрами. Наприклад, можуть бути використані маски такого роду, що вирівнюють колір обличчя.

Для покращення виразності та підвищення інтересу до посту зручно використовувати наклейки. Це загальна назва додаткових елементів, що приєднуються до ролика. Доступні такі різновиди:

  1. Вказування даних про місцезнаходження. У деяких випадках це важливо для правильного сприйняття ролика.
  2. Наявність згадок про інших користувачів інстаграма.
  3. Згадування хештегів дозволяють зробити Сториз більш доступними глядачам.
  4. Використання GIF анімації робить повідомлення яскравішим та особистішим.
  5. Можна ставити запитання, які допоможуть сприймати ролик у певному ключі.
  6. Опитування потрібні в тих випадках, коли потрібно зосередити увагу користувачів Інстаграм на певній темі та дізнатися їхню думку.
  7. Іноді можуть використовуватися тести.

Використання стікерів приносить додаткові особливості у створені користувачем Сториз. Також є інструменти малювання. При цьому можна від руки зробити потрібний малюнок поверх зображення.

При пошуку цікавих тем можна скористатися, наприклад, такими ідеями:

  1. Поділитися подальшими планами.
  2. Вибирати для повідомлень найбільш актуальну тематику.
  3. Пропонувати лайфхаки.
  4. Мотивувати інших боротися за себе.
  5. Стараться залучати глядачів до обговорення цікавих вопросов.

Сильною стороною Сториз є відкритість та безпосередність повідомлень. Чим активніше відбувається спілкування, тим більше інтересу це викликає у глядачів.

Питання експерту Які особливості у Сторіз?

Тривалість до 15 секунд. Можуть використовуватись відео, фото, текстові повідомлення. Є вимоги до формату роликів та зображень. Які додаткові можливості?

Можна використовувати маски, наклейки різних видів. Доступно робити малюнки. Наскільки Історії виразні.

Формат Сториз приносить у них більш відкритий, щирий характер. Це створює додаткові можливості спілкування.

Сториз - є популярним засобом для спілкування в Інстаграм. Щоб ним ефективно користуватися, потрібно розумітися на їх основних особливостях.