Як видалити контакти на Андроїді

Anonim

Операційна система Android, на думку багатьох користувачів, має виняткову простоту. Тішить і те, що при зміні мобільного телефону не потрібно звикати до нового інтерфейсу і нових функцій - багато залишається колишнім. Але деякі питання таки викликають у користувачів певні складнощі. Як видалити контакти на Андроїд і що для цього потрібно? Давайте розберемося, як ми можемо працювати з контактами у смартфонах на операційній системі Android.

Базові засоби

Найпростіше видалити контакт з телефону Андроїд за допомогою базових функцій.Для цього потрібно зайти в телефонну книгу і натиснути пальцем на контакт, що видаляється. Вибираємо в контекстному меню пункт «Видалити» та завершуємо операцію. У деяких «дзвонилках» підтримується виділення кількох контактів або всіх разом.

Таким функціоналом мають усі програми «дзвонилки», тому складнощів тут виникнути не повинно. Базові можливості дозволяють видаляти контакти, що зберігаються в будь-яких джерелах, починаючи від SIM-картки та закінчуючи обліковцем у Goole. Щоб переключитися між джерелами, зайдіть у налаштування програми і знайдіть там параметри відображення списку контактів (може називатися «Показати контакти»). Натиснувши на цей пункт, ви побачите список джерел:

  • Всі контакти (відображається відразу весь список);
  • Пристрій (мається на увазі внутрішня пам'ять телефону);
  • SIM1 та SIM2 (для пристроїв з двома SIM-картами);
  • Акаунт у Google (видимий як адреса@gmail.com).

Також тут можуть бути й інші пункти, що з'являються після встановлення різних додатків (месенджери Skype, WhatsApp і Viber, програми для соціальних мереж ВКонтакті та Однокласники).

Якщо ви хочете отримати доступ одразу до всіх контактів, виберіть пункт «Всі контакти» - у списку з'являться записи одразу з усіх джерел. Процес видалення записів буде таким самим, як ми описували його вище – затискаємо один контакт, помічаємо інші контакти, вибираємо пункт видалення.

Видалення контактів сторонніми програмами

Ви, як і раніше, не навчилися видаляти контакти на Андроїді? Програма для роботи з телефонною книгою викликає якісь труднощі? Тоді вам потрібно згадати, що у вас в руках знаходиться не допотопний телефон з дисковим номеронабирачем, а сучасний смартфон з величезними можливостями. І те, що вам тут не подобається, можна легко замінити.

Якщо поточна програма для роботи з контактами викликає у вас складнощі, скачайте іншу програму. Для цього потрібно відвідати магазин програм Playmarket і ввести в пошук слово «контакти». Ось список непоганих програм:

  • «Контакти +» від розробника Contacts Plus team;
  • «Simple Contacts» від Simple Mobile Tools;
  • «True Phone» від Hamster Beat.

Це перевірені багатофункціональні програми для роботи з телефонною книгою та контактами.

Видалення дублюючих контактів

Для того щоб видалити контакти, що дублюються на Андроїді, розберіться з відображенням джерел контактів. Цілком можливо, що у вас є однакові записи в пам'яті смартфона та в обліковому записі Google. У цьому випадку потрібно просто вибрати відображення контактів лише з одного джерела, а не з усіх одразу – ми вже розповідали, як це робиться.Якщо потрібно, виберіть відображення непотрібного джерела та видаліть з нього всі контакти.

Видалити контакти, що дублюються, допоможуть і спеціальні додатки – це «Duplicate Contacts» від розробника alex accaci та «Contacts Optimizer» від Compelson Labs. Встановивши один із цих додатків, ви зможете швидко позбутися непотрібних дублікатів, які заважають шукати потрібні контакти.