Як прибрати рекламу на Ютубі на андроїді

Anonim

Для багатьох людей YouTube став повною заміною телевізору. Тут викладається величезна кількість відео різної спрямованості, завдяки чому відвідувач може знайти контент на свій смак.

Чому в Ютубі багато реклами

У процесі взаємодії з сервісом користувачі помічають, що на ютьюбі досить багато реклами. Це можуть бути:

  • рекламні вставки під час перегляду відео від YouTube або автора каналу;
  • реклама самих роликів;
  • пропозиції про купівлю тих чи інших товарів у пошуковій видачі.

Перший тип рекламних пропозицій є найпоширенішим. Ролики відеоблогера, що включає офіційну монетизацію YouTube, супроводжуватимуться вставками Google. Тут може бути будь-які пропозиції, які підбираються з урахуванням аналізу дій пользователя.

Крім того, вставки може робити сам відеоблогер навіть без підключення монетизації. У такому випадку до нього звертається рекламодавець, який пропонує ціну за згадку товару в ролику.

Відкриваючи розділ рекомендацій, відвідувач порталу може бачити масу рекламних роликів. Як правило, вони позначаються іконкою "Реклама". Такі відео завжди йдуть першими у видачі, а розміщуються за гроші, які платить автор каналу на майданчику YouTube.

Нарешті, якщо користувач шукає у ютьюбе ролики з оглядом гаджетів, продуктів харчування та інших товарів, у пошуковому рядку можуть висвітлитись рекламні пропозиції від магазинів. Людина переходить за посиланням, потрапляючи на сторінку товару, звідки його можна замовити.

Як би там не було, ніхто не буде сперечатися з тим, що на ютубі дуже багато реклами. Вона буквально лізе зі всіх щілин, повністю нівелюючи перевагу над телевізором. Чому так відбувається? Щоб розібратися в цьому питанні, необхідно коротко нагадати історію сервісу.

Відеохостинг зародився ще далекому 2005 році, коли кілька американських друзів спробували створити майданчик для розміщення нехитрих роликів. Поступово сервіс почав набирати популярності, і вже через рік компанія Google викупила YouTube більш ніж за півтора мільярда доларів. Це було ризиковане вкладення для корпорації, яка ще не була на 100% впевнена, що майбутнє контенту стоїть за відео.

Разом з Google ютуб активно розвивався. Щодня реєструвалися тисячі користувачів, викладаючи приколи та інші короткі ролики. У той момент не можна було подумати про якусь рекламу, але все змінилося з появою перших блогерів. Вони розповідали про своє життя, знімаючи все, що відбувається на камеру. Їхня популярність помітно зростала, і YouTube оголосив про підключення монетизації для затребуваних авторів.

Та монетизація є повною копією поточної монетизації. Тобто блогер отримував гроші за те, що глядач кликав по рекламній вставці у ролику. Але тих грошей, які давав авторам раніше та продовжує давати Google зараз, не достатньо, щоб стати мільйонером. Блогери не стали бунтувати, а просто почали шукати інший спосіб заробітку. Наприклад, вставляючи у відео власну рекламу.

До 2020 року дохід авторів від власної реклами з десятки, а то й сотні разів вищий за доход від YouTube.Російськомовний блогер з 1 мільйоном передплатників отримує в середньому 200-500 тисяч рублів за згадку про товар протягом 20-30 секунд. На Заході розцінки ще вищі. Не дивно, що зараз відео на YouTube стало просто неможливо дивитися.

Але від реклами нікуди не подітися. Вона є основним джерелом доходу майданчика, що дозволяє ютубу залишатися найпопулярнішим відеохостингом, а авторам будувати кар'єру. Без продакт-плейсменту зараз нікуди, проте існує кілька дієвих способів, що дозволяють прибрати рекламу на YouTube.

Як прибрати рекламу на Ютубі на Андроїді за допомогою додатків

Переважна більшість трафіку відеохостингу йде саме з Android-пристроїв. Сучасні смартфони мають достатню діагоналлю екрана, щоб перегляд ролика був комфортним. При зміні пристрою нікуди не пропадає реклама, тому доводиться шукати спосіб заблокувати її.

Оскільки в даному випадку йдеться про платформу Android, для блокування рекламних вставок користувачеві потрібно звернутися за допомогою спеціальних програм. Далі ми розглянемо деякі з них, щоб пояснити принцип роботи, а також всі переваги та недоліки.

Жоден блокувальник реклами не позбавить вас від продакт-плейсменту самого автора каналу. Його реклама вже вбудована в ролик і не може бути видалена.

AdGuard

Досить популярний додаток, який завантажили вже понад 5 мільйонів разів. За такої популярності середня оцінка тримається на рівні 4, 4, дозволяючи розглядати AdGuard як один з кращих блокувальників реклами.

Його основне призначення – приховування банерів при відвідуванні сайтів через браузер. AdGuard відмінно адаптований під Yandex Browser та інші майданчики, які здійснюють вихід до інтернету. Але зараз нас цікавить те, як додаток дозволяє позбутися реклами на ютубі.

Для виконання завдання потрібно відкрити AdGuard і увімкнути фільтрацію HTTPS в налаштуваннях. Це допоможе отримати розшифровку даних, які передаються з ютьюба на сервер.

Потім потрібно відкрити налаштування самого смартфона, щоб очистити дані програми YouTube.

Здійснювати подібну очистку рекомендується щоразу, як тільки перезавантажується телефон. Інакше періодично таки висвічуватиметься реклама.

Adblock Browser

Новий додаток, що встиг зарекомендувати себе з позитивного боку. В його основі лежить класичний AddBlock, який працює лише всередині самої програми. У програмі YouTube або під час перегляду через браузер реклама все одно відображається.

Таким чином, з належним рівнем комфорту дивитися відео можна тільки через Adblock Browser. Достатньо відкрити програму, перейти на сайт ютуб з пошукового рядка і запустити відео, що цікавить. Відтворення не буде перериватися дратівливими вставками реклами.

YouTube Vanced

Посилання на скачування

Проблема багатьох програм, що блокують рекламу на ютуб, полягає в тому, що користувачеві необхідно активувати рут-права. Разом з цим власник пристрою позбавляється прав на гарантію, а смартфон стає більш схильним до впливу вірусів. З YouTube Vanced проблема відпадає сама собою, оскільки root-доступ не потрібен.

Єдиний мінус програми полягає у його відсутності в магазині Play Маркет. Завантажити apk-файл для подальшого встановлення можна на офіційному сайті розробника. Після цього ютюб почне працювати без реклами.

Ну а тепер про те, як функціонує YouTube Vanced. Програма є клієнтом ютуба, яка багато в чому копіює дизайн відеохостингу. Крім того, тут доступні абсолютно всі ролики, які є на YouTube. А для авторизації потрібно використовувати власний аккаунт на ютьюбе.

Тобто YouTube Vanced – це ще одна програма ютуба, тільки не офіційна, а піратська. Його головна особливість – відсутність убудованої реклами. Саме тому програму не вдасться знайти у Google Play. Американська корпорація Google не дає дозвіл на випуск додатків у своєму магазині, оскільки при широкому поширенні фірма зазнає серйозних збитків. Але власник Андроїд-смартфону, який бажає дивитися ролики з комфортом, може завантажити apk-файл програми абсолютно безкоштовно.

Крім переваги в особі відсутності реклами YouTube Vanced дає можливість переглядати відео в режимі вікна. А ця функція доступна лише при оформленні преміум-підписки на ютьюбі. Таким чином, програма стає повноправною альтернативною YouTube Red.

YouTube AdAway

Посилання на скачування.

Ще одна програма, яку не вдасться знайти на просторах Google Play. Принцип її роботи полягає в тому, що YouTube AdAway отримує доступ до всіх параметрів смартфона. Додаток змінює їх таким чином, щоб у браузерах та клієнтах ютуба не відображалася реклама.

На жаль, для роботи YouTube AdAway необхідно обов'язково отримати рут-права. Зробити це можна за допомогою будь-якої спеціалізованої програми з Google Play. Але слід пам'ятати, що отримання root-доступу спричиняє масу проблем, що стосуються обслуговування пристрою та функціонування банківських карток. Тому спочатку рекомендується розібратися у питанні, і лише потім користуватися програмою для видалення реклами.

Якщо для власника смартфона не існує жодних обмежень, можна сміливо встановлювати YouTube AdAway. У програмі можна налаштувати параметри відображення на свій розсуд. Головна характеристика – реклама. Саме вона і цікавитиме користувача насамперед. Після натискання відповідної кнопки можна відкрити будь-який браузер або YouTube без жодного натяку на банери або рекламні вставки.

Cygery AdSkip

Посилання на скачування.

На відміну від більшості раніше розглянутих програм, Cygery AdSkip не блокує рекламу повністю. Тобто, повною мірою її не можна назвати блокувальником. Але певна користь від програми все-таки є.

Прога автоматично натискає кнопку «Пропустити», коли вона з'являється на екрані смартфона під час перегляду відео. Як правило, скипнути рекламу можна через 5 секунд, але деякі вставки продовжуються по 20 і 30 секунд.

Важко зрозуміти, чому така нешкідлива програма досі не доступна в Google Play. Адже, по суті, воно виконує дію, яку може зробити сам користувач. Можливо, вся річ у тому, що Cygery AdSkip як би «зламує» внутрішній код смартфона. А це вже стає серйозним порушенням правил конфіденційності.

Втім, власнику смартфона нічого не загрожує. Відгуки на форумах у програми хороші, тому Cygery AdSkip можна сміливо розглядати як зручний інструмент для перегляду YouTube без реклами.

Як відключити рекламу в Ютубі на телефоні за допомогою преміум-підписки

YouTube чудово розуміє, що сервіс буквально переповнений величезною кількістю реклами. Тому він пропонує користувачам абсолютно легально позбутися партнерських пропозицій перед початком або під час перегляду ролика.

Для функції AddBlock у додатку ютуба знадобиться оформити преміум-підписку. Не складно здогадатися, що за неї доведеться викласти певну суму. Довгий час у Росії діє тариф 199 р/міс. Тобто за вартістю YouTube виходить як базова передплата на одному з дуже популярних онлайн-кінотеатрів.

Чи варто платити такі гроші за відключення реклами – нехай кожен вирішує сам. Але ютьюб усвідомлює, що одним лише звільненням від переривання роликів складно залучити передплатників. У зв'язку з цим сервіс пропонує додаткові переваги: ​​

  • можливість завантаження роликів у внутрішню пам'ять пристрою;
  • безкоштовна підписка на музику;
  • доступ до оригінального контенту YouTube;
  • відтворення відео у фоні.

А ось тепер вартість YouTube Premium виглядає не такою вже завищеною. Отже, слід розібратися, як можна оформити передплату через офіційний додаток.

Інструкція з оформлення підписки:

  1. Відкрийте ютуб на телефоні.
  2. Увійдіть до свого облікового запису.
  3. Перейдіть до розділу профілю.
  4. Клікніть на «Платні передплати».

  5. Виберіть YouTube Premium.
  6. Заповніть дані реквізитів та підтвердіть оформлення доступу.

Приємно, що YouTube має кілька цікавих пропозицій, що дозволяють заощадити на підписці. Наприклад, передбачено пробний період на 3 місяці для нових передплатників. Тобто преміум-доступ виходить абсолютно безкоштовним.

На додаткову знижку можуть претендувати студенти. І, нарешті, є спеціальна підписка. Її вартість трохи вища за звичайну, зате доступ до «безрекламного» ютубу отримають усі члени родини.

Як заблокувати рекламу на Ютубі в браузері за допомогою блокувальника

Незважаючи на незаперечну зручність фірмової програми YouTube, багато людей дивляться ролики через браузери. Чи можуть вони заблокувати рекламу, щоб не відволікатися від перегляду?

Питання експерту Чи не забанять мій обліковий запис, якщо я заблокую рекламу?

Ні. Ютуб за цим не стежить, тому можна сміливо користуватися будь-якими блокувальниками. Що потрібно для блокування реклами в браузері?

Вам буде потрібно завантажити спеціальний додаток, а також отримати рут-права. Без них програмне забезпечення не отримає доступ до внутрішнього коду браузерів, щоб дивитися ролики без реклами. Як позбутися реклами без рут-прав?

Можна завантажити програму Adblock Browser вона є браузер із заздалегідь зміненим кодом. Завдяки цьому реклама під час перегляду відео не відображається.