Як викласти фото в Інстаграм з телефону

Anonim

Як викласти фото в Інстаграм з телефону через галерею та саму програму, способи публікації сториз, вимоги до завантажуваних зображень, поширені проблеми та методи їх вирішення.

Вимоги для завантажуваних фото в Інстаграм

Згідно з офіційними правилами цієї соціальної мережі, заборонено викладати знімки, які можуть ставитися до чужої особистої власності. це спричинить у себе як видалення публікації, а й бан (блокування) аккаунта.

Рекомендовано завантажувати лише свої фотографії та не зловживати картинками, взятими з інтернету. У них також є автор (власник прав). Якщо він не давав дозволу на вільне розповсюдження медіаданих, він аналогічно може подати скаргу. Якщо потрібно використовувати сторонні зображення, краще брати їх на спеціальних фотостоках.

Вимоги до формату:

  • Крім квадрата допускається публікувати й інші варіанти, тільки з правильним співвідношенням сторін, інакше буде зроблено автоматичне обрізання. Вертикальні прямокутники Інстаграм приймає за параметрами 4:5, а горизонтальні – 1, 9:1 (можна ставити 16:9).
  • В галереї (каруселі) може бути не більше 10 медіафайлів, всі вони будуть в одній орієнтації. Скомбінувати квадрати і вертикалі не вдасться.
  • Максимальний розмір зображення становить 30 Мб (для відео – 1 Гб).
  • Формати знімків, які приймає Інстаграм: jpeg, png, gif. Останній відноситься до анімованих картинок, але після завантаження у профіль вони стануть статичними. Щоб зберегти рухливість, gif потрібно спочатку конвертувати в avi або mp4 (відео).
  • Для коректного відображення знімка його розміри повинні становити 10801080 для квадратів і 1054512 px - для інших варіантів. Завантажувати величезні фото з телефону (25601440 і вище) нема рації: Інстаграм їх стисне, якість загубиться. Дуже маленькі будуть розтягнуті і теж не потішать своїм виглядом.
  • У сториз вимоги ті самі, але картинки повинні мати розмір 10801920.

Інший момент: у стрічці всі викладені знімки будуть автоматично обрізані квадратом по центру. Якщо важливий загальний візуал, вертикальними та горизонтальними форматами краще не зловживати.

Як викласти фото в Інстаграм з телефону

Існує 3 способи публікації зображення. Стандартний і найпоширеніший – через захід у сам Інстаграм. Рідше люди публікують фотографії із галереї смартфона. Останній варіант: багато великих редакторів (VSCO, Lightroom) можуть зв'язуватися з іншими додатками. Після обробки картинки можна її відразу відправити в Інстаграм, не роблячи зайвих дій.

З галереї

Метод більш зручний, тому що спочатку можна докладно розглянути знімок, що сподобався, а потім послати його в Інстаграм. Принцип дій на iOS та Android майже однаковий.

Алгоритм:

  1. Знайдіть потрібний кадр, відкрийте його.
  2. Зліва внизу виберіть квадрат зі стрілкою – опцію «Поділитись». У рядку програм знайдіть піктограму Інстаграма. Розпочнеться процес завантаження.

  3. Коли він закінчиться, спливе віконце для введення підпису та подальшого завантаження публікації. Тут не можна встановити геотег, вказати людей, накласти фільтри. Зображення вже має бути готовим до процедури.

У iPhone 6 і старше (до XS включно) можна зробити глибокий тап за зображенням у галереї, щоб викликати контекстне меню. Для нових моделей (XR, 11) потрібно довге натискання. Далі схема буде аналогічною: опція «Поділитися» та подальше оформлення публікації.

Через додаток Інстаграм

Тут є відразу 2 варіанти:

  • Зробити знімок, відредагувати та опублікувати.
  • Викласти вже наявний кадр, що пройшов усі етапи ретуші.

Алгоритм викладки:

  1. Увійдіть в Інстаграм і знайдіть внизу по центру кнопку з плюсом.
  2. У вікні виберіть, що зробити: завантажити зображення з бібліотеки, зняти фото або відео. Натисніть "Далі" у верхньому кутку.

  3. За необхідності відредагуйте картинку: у лівому блоці знаходяться вбудовані фільтри, у правому – базові інструменти. Вгорі центром є автоматична корекція.
  4. На наступному етапі додаються підпис, геотеги, позначки. Можна вибрати, в які облікові записи запостити зображення, якщо їх кілька. Є можливість продублювати публікацію в інших соціальних мережах: Facebook, Tumblr, Twitter, VK, OK.

  5. Після завершення всіх налаштувань натискайте «Поділитися».

Як опублікувати повнорозмірне фото в Інстаграм

Якщо потрібно показати в обліковому записі не квадрат, а вертикальне або горизонтальне зображення, потрібно зробити кілька речей. По-перше, переконатись, що співвідношення сторін у нього правильні, інакше частина ширини чи висоти буде автоматично зрізана. У вертикальних знімків це 4:5, у горизонтальних можна виставляти 16:9, хоча тут максимально допустимі 17, 1:9.

Подальша схема дій:

  1. Зайдіть в Інстаграм, натисніть на плюс по центру та виберіть потрібний кадр з медіатеки.
  2. У лівому куті буде значок стрілочок, що розходяться в діагональ. Вони відповідають за зміну розміру знімка. Альтернативний варіант: застосувати масштабування двома пальцями – це також працює.

  3. Якщо знімок має параметри, відмінні від рекомендованих (наприклад, 2:3), переміщайте видиму область вниз-вгору або вправо-вліво, щоб обрізка вийшла більш вдалою, ніж автоматична.

Після цієї дії стандартні: кнопка «Далі», ретуш, додавання геотегів, міток та публікація.

Як зробити підпис на фотографії

Оскільки Інстаграм спочатку розроблявся як соціальна мережа з акцентом на візуал, тут не вдасться викладати дуже довгі пости, немає серйозних інструментів редагування. Максимальний обсяг підпису – 2200 символів із пробілами. Серед них можна вписати до 30 хештегів: слів, перед якими стоїть «грати» – , своєрідний рубрикатор та інструмент пошуку тематичних публікацій.

Підпис додається на останньому етапі:

  1. Після запуску програми, вибору знімка та його редагування відкриється сторінка з додаванням позначок. Вище знаходиться вікно для підпису.

  2. Вводьте запланований текст, за бажанням розбавляйте його емоджі, згадуючи інші облікові записи через «@». Коли підпис буде завершено, натискайте на «ОК» у верхньому правому кутку.

Як надіслати фото в Інстаграм з телефону в сторіз

Якщо звичайну публікацію у стрічку можна зробити і через медіатеку телефону, то сториз створюються виключно в самому додатку.

Варіанти дій:

  • Через головну сторінку (блок «Будиночок» на нижній панелі).
  • Через свій профіль (блок з особистою іконкою).

Между ними немає різниці ні з швидкості, ні з ефективності, ні як зображення чи відео. Відмінність тільки одна: якщо вже є активна сториз, наступну можна буде викласти тільки через головну сторінку.

Публікація через обліковий запис:

  1. На аватарі знайдіть синій значок «плюс» і натисніть на нього.
  2. У вікні виберіть тип історії: режим автора (текст на кольоровому фоні), бумеранг, колаж. Усі варіанти можна переглянути, натиснувши на стрілку під лівим боковим меню.

  3. Зніміть фото або відео. Інший варіант – змахніть екран нагору, щоб відкрити бібліотеку. Натисніть на рядок "Останні 24 години": з'явиться доступ до всіх альбомів. Виберіть зображення.
  4. Додайте наклейки за допомогою піктограми нагорі, текст (іконка літер).
  5. В нижній частині натисніть «Ваша історія» або «Близькі друзі»: це останній етап, який запускає публікацію.

Якщо потрібно надіслати з телефону фото в сториз через головну сторінку, змахніть екран праворуч або натисніть на іконку свого профілю у верхній стрічці. Далі дії будуть ті ж, що описані вище.

Як відзначати людей на фото

Інстаграм дозволяє в публікаціях стрічки (у сториз є обмеження) згадувати будь-які акаунти, включаючи закриті.Після цього у профілі у цих людей фотографія відобразиться в блоці «Позначені». Однак деякі користувачі можуть налаштувати функцію так, щоб підтверджувати чи відхиляти присутність мітки на зображенні.

Згадки додаються просто:

  1. Дойдіть до останнього етапу публікації фото. Знайдіть рядок «Відзначити користувачів».
  2. У спливаючому вікні торкніться місця на фотографії, де має з'явитися мітка. Інстаграм запропонує рядок пошуку.

  3. Вбивайте ім'я користувача або його облікового запису. Елемент "@" ставити не обов'язково. Після цього знову з'явиться вікно з фотографією.
  4. Якщо мітка стоїть не там, де потрібно, торкніться її і, утримуючи, перемістіть в іншу точку. Далі можна додати ще людей, якщо це потрібно.
  5. Після завершення процедури натискайте «Готово».

Як відредагувати опублікований пост

Якщо після викладення у стрічку якісь моменти почали викликати сумнів, їх можна виправити. Термін давності публікації не відіграє ролі: редагуються навіть пости, яким більше року.

Алгоритм:

  1. Зайдіть до публікації, яку потрібно виправити.
  2. У верхньому куті знайдіть 3 точки – при натисканні на них спливе список доступних опцій.

  3. Виберіть пункт «Змінити». Після завершення всіх процедур натисніть кнопку «Готово».

При редагуванні доступні ті самі функції, що і при публікації, тільки змінити саме фото не можна. Можна додавати та видаляти мітки, геотеги, редагувати текст.

Помилки при завантаженні фото в Інстаграм

Найпоширеніша проблема – це збої при викладанні зображення. Вони можуть проявлятися по-різному:

  • Інстаграм вилітає під час завантаження. Перша потенційна причина – невдале оновлення програми: потрібно його видалити та поставити заново. Інший варіант - винна нестача пам'яті на телефоні. Його потрібно перезавантажити, щоб скинути всі процеси.
  • Фото не з'являється у стрічці, хоча процес завершився. Так може виявлятися бан від Інстаграма. Найчастіше причина у збоях самої програми та переповненнях кешу. Потрібно видалити інстаграму з телефону та нову установку.
  • Завантаження стає дуже повільно або зависає. Можливі проблеми з Інтернетом. Спробуйте змінити WiFi на LTE та назад. Не виключено, що закінчився доступний трафік.
Проблеми та рішення Акаунт у тіньовому лазні, викладати публікації не можу.

Не проявляйте активності 2 дні (реакції на чужі пости та перегляди сториз теж виключіть): це часто допомагає. Якщо не спрацювало, просто чекайте на закінчення терміну бана. За таких жорстких заборон (до неможливості публікуватися) користувачі повідомляють, скільки йому бути покараним. Завантажила знімок для реклами, а кнопка Просувати під ним не активна (блякла).

Інстаграм розцінив якість публікації як низьку. Перевірте, щоб її розміри були не меншими за потрібні (10801080 або 1054512). Фото завантажилося, а опис зробити не можу – Інстаграм не дає.

Одна з ознак блокування за порушення правил соціальної мережі. Доведеться чекати до 2 тижнів. Паралельно може бути недоступною можливість ставити лайки та коментувати інші пости.