Як працює бездротова зарядка для телефону і як заряджати нею телефон

Anonim

Останнім часом прогрес зробив крок уперед і на ринку з'явилися бездротові зарядні пристрої, які дозволяють заряджати будь-які гаджети без дротів. Власнику пристрою просто необхідно покласти телефон на спеціальну станцію, акумулятор автоматично почне заряджатися.

Що таке бездротова зарядка

У 1894 році була розроблена індукційна система живлення для електромобіля, але через велику популярність двигуна внутрішнього згоряння цю технологію швидко забули.У 1970-х роках вчені почали пропонувати інноваційні засоби для передачі енергії за допомогою індукції. І лише на початку 90-х років зарядні пристрої на основі індуктивного живлення почали використовуватися.

У платформі встановлена ​​одна індукційна котушка, яка відповідає за прийом та передачу струму. Така ж котушка знаходиться у смартфоні, тому якщо покласти смартфон на платформу, то котушки починають взаємодіяти та заряджати його.

Такий стандарт зарядного пристрою називається WPC, але частіше його називають просто Qi. Виходить так, що магнітне поле захоплює обидві котушки і завдяки цьому заряджає батарею гаджета.

Метод передачі індукційної потужності – це спосіб бездротової передачі енергії, шляхом використання електромагнітної індукції.

Які телефони підтримують бездротову зарядку

В даний час безліч сучасних смартфонів підтримують функцію бездротової зарядки.

  • Так, наприклад, перший гаджет від компанії Xiaomi, який підтримував бездротову зарядку, був Mi Mix 2S.
  • Далі на світ з'явилися ще дві моделі – Mi Mix 3 і Mi 9, які також можна заряджати без дроту.
  • Mate 20 Pro став першим пристроєм від Huawei, який заряджається без проводів.
  • Компанія Apple почала впроваджувати цю функцію у свої пристрої починаючи з восьмої моделі iPhone,
  • Samsung підтримує бездротову зарядку ще з моделі Galaxy S7.

Як працює бездротова зарядка для телефону

Работа станції для підзарядки без проводів полягає в тому, що вона пропускає струм через магнітну котушку, зроблену з міді. свій напрямок через те, що він вагається.У зв'язку з цим створюється локальне магнітне поле, що часто змінює полярність. Сила магнітного поля залежить від сили струму: чим сильніший струм, тим сильніше поле.

Всередині пристрою, який приймає заряд, знаходиться така сама котушка. Коли ці два пристрої знаходяться поруч, магнітне поле починає індукувати електричний струм усередині котушки. Струм через випрямляч, що забезпечує вимоги батареї, передається і починає працювати, заряджаючи гаджет.

Магнітно-індукційні станції

Такі бездротові станції передають енергію на відстані 1 см, використовуючи струм силою 100-357 кГц. У магнітно-індукційних станцій є одна особливість: не вийде зарядити пристрій, який виготовлений з металу, оскільки магнітне поле не зможе пройти.

Використання такого пристрою можливе лише на пристроях, задня панель яких виготовлена ​​зі скла або пластику, також варто знімати чохол, щоб він не заважав процесу.

Магнітно-резонансні станції

Цей стандарт бездротової станції працює на відстані 4-5 см і передає струм із частотою до 6, 78 МГц. У цьому випадку використовують дві котушки, які знаходяться не навпроти один одного. За таким принципом працюють гаджети, що мають стандарт Rezence або AIrFuel.

  • Rezence. Цей тип розробляється з 2012 року. Завдяки збільшенню відстані зарядки його вважають зручнішим порівняно з магнітно-індукційними станціями.
  • AirFuel. Цей пристрій можна сховати під будь-яку поверхню і працювати одночасно з різними пристроями. Однак, воно ще не вийшло в масове виробництво.

Що таке зворотне бездротове заряджання

Різниці в роботі звичайної та зворотної станції для підзарядки без проводів практично немає, тому що працює вона точно також.Зворотне бездротове заряджання дає можливість смартфону перетворитися на маленький зарядний пристрій, за допомогою якого можна зарядити інший гаджет без будь-яких проводів. Ця функція підтримується у смартфоні Huawei 20 Pro та у лінійці Samsung Galaxy S10.

Огляд на зворотні бездротові зарядки можна переглянути за посиланням:

Переваги та недоліки бездротової зарядки

Найголовнішою перевагою бездротової станції є те, що вона дуже зручна у використанні. Користувачеві просто потрібно покласти гаджет на платформу, і він почне заряджатися. Також, завдяки тому, що немає необхідності використання проводів, гніздо для підключення кабелю в телефоні не зношується і телефон пропрацює довше.

Ну а мінусом може стати те, що пристрій буде заряджатися трохи довше. Також у той час, коли телефон підключений до бездротової станції, власник не зможе повноцінно користуватися ним.

Детальніше про плюси та мінуси використання бездротової зарядки можна переглянути за посиланням:

Питання експерту Як довго телефон заряджається на бездротовій зарядці?

Швидкість процесу залежить від потужності бездротової зарядки. В середньому на те, щоб повністю зарядити телефон такою зарядкою потрібно приблизно 6 годин. Чи можна грати у відеоігри під час заряджання?

На жаль, ні, оскільки це буде не дуже зручно. Під час заряджання гаджет знаходиться на спеціальній платформі і якщо підняти його, то пристрій перестане заряджатися. Чи зручно носити бездротову зарядку з собою у подорожі?

У зв'язку з тим, що такий пристрій трохи більше, ніж звичайне заряджання, можуть виникнути складності. Така зарядка займе у багажі більше місця.

Як користуватися бездротовою зарядкою для телефону

Бездротові зарядки для телефону дуже прості у використанні. Можна розібратися в цьому самостійно, а у разі запитань звернутися до інструкцій.

Принцип використання зарядки:

  1. Бездротову зарядку необхідно підключити до джерела струму: до розетки або до комп'ютерного пристрою;
  2. Платформу зарядного пристрою потрібно розмістити на рівному та сухому місці;
  3. У центр пристрою розміщується гаджет, який потрібно зарядити, і включається зарядка;
  4. Після закінчення заряду гаджет потрібно зняти з платформи.

Як підключити бездротову зарядку до телефону

Підключити функцію бездротової зарядки можна до будь-якого пристрою, потрібно лише трохи вдосконалити свій гаджет.Для цього необхідно докупити спеціальну пластину, яка стане приймачем заряджання без дроту. Її ховають під задню кришку чи чохол пристрою. Після того, як платівка буде встановлена, гаджет можна заряджати на будь-якій платформі бездротової зарядки.

Як уникнути перегріву акумулятора

При перегріві телефон починає повільніше працювати, а акумулятор псується. Для того, щоб уникнути цього, необхідно дотримуватись кількох правил експлуатації:

  • Не використовуйте пристрій під сонцем надто довгий час. Світло та тепло від сонця нагрівають телефон, це може призвести навіть до вибуху пристрою. Якщо ж воно сильно нагрілося, то не варто користуватися ним поки не охолоне;
  • Закривати програми, що не використовуються. Фонові програми, якими не користуються, споживають пам'ять та заряд пристрою;
  • Не використовувати телефон надто довгий час. Буває таке, що людина захопилася і провела в телефоні дуже багато часу. Без сумніву, це стане причиною нагрівання гаджета.

Як правильно вибрати бездротову зарядку

Вибираючи зарядку, необхідно враховувати те, що не всі підходять для певних смартфонів. Тому тип пристрою повинен поєднуватися із зарядкою.

На що ще варто звернути увагу при виборі зарядного пристрою:

  1. Чохол. Якщо гаджет знаходиться в товстому чохлі, то потрібно вибирати пристрій, який має більший радіус дії. Однак, якщо в чохлі є металеві елементи, то на час підзарядки його доведеться знімати.
  2. Виробник. На різних китайських сайтах можна знайти велику кількість бездротових станцій. Їхня невисока ціна виправдовується якістю: подібний механізм працюватиме лише кілька днів. Краще брати станції для підзарядки у брендів з гарною репутацією.
  3. Розмір пристрою. Є два види: таблетки та док-станції. Таблетку можна розмістити в будь-якому зручному місці, будь то тумбочка або підлога у вітальні.Також це досить дешевий варіант, але за сповіщення телефон може з'їхати з неї через вібрацію. Док-станції зазвичай встановлюють на робочому столі поруч із комп'ютером.
  4. Матеріал, з якого виготовлено пристрій. Станції з глянсового пластику коштують недорого, але зазвичай такі пристрої швидко стираються і з'їжджають з них гаджети, які заряджалися. А ось матовий пластик стане найкращим вибором.
  5. Вхідна та вихідна потужність. Перед покупкою зарядного пристрою потрібно розібратися, з якою потужністю індукції працює телефон, а для максимальної потужності зарядки варто використовувати блок живлення, який має таку ж потужність.

Бонус: ТОП кращих бездротових зарядок

Skyway Flash

Невелика бездротова станція, яка дає можливість спілкуватися по відеозв'язку. Має захист від замикань і перегріву смартфона. Підтримує всі пристрої з функцією заряджання без проводів.

Xiaomi Mi Wireless Charging Pad

За допомогою цього пристрою можна швидко зарядити телефон, навіть не потрібно знімати чохол. Підтримується стандарт Qi.

Baseus Foldable Multifunction Wireless Charger

Потужна бездротова станція та підставка під смартфон. Підійде для спілкування з відеозв'язку. Підтримуються всі пристрої, що мають цю функцію.

HUAWEI CP60

Станція має високу потужність, не нагрівається. У комплекті є якісний кабель. Підтримуються всі гаджети, що мають функцію заряджання без проводів.

Baseus Dual Wireless Charger metal

Мережна бездротова станція, за допомогою якої можна заряджати два пристрої одночасно. Підтримуються всі пристрої, що мають бездротову зарядку.

Bixton QiPad

Одна з найпопулярніших моделей.За допомогою цього пристрою можна заряджати одразу два телефони, а також Apple Watch. Вбудована функція автоматичного вимкнення за наявності сторонніх предметів на поверхні. Платформа не нагрівається. Підтримуються всі пристрої, що мають функцію підзарядки без дроту.

Samsung EP-PG950

За допомогою цього пристрою можна заряджати телефон як вертикально, так і горизонтально. Смартфон надійно кріпиться за рахунок прогумованого пластику. Завдяки спеціальному вентилятору платформа не нагрівається. Підтримуються всі гаджети, що мають функцію бездротової зарядки.

Samsung EP-N6100

Ця зарядка вважається найкращою за 2020 рік. Можливо одночасно заряджати два пристрої, платформа не нагрівається завдяки системі охолодження. Підтримуються всі пристрої, що мають бездротову зарядку.

Baseus Suction Cup Wireless Charger

Дуже потужна та компактна станція. Підтримуються всі пристрої, які мають бездротову зарядку. Підтримуються всі гаджети, що мають функцію бездротової зарядки.

Hoco CW6 Homey

Невелика, приємна на дотик бездротова станція. Є світловий індикатор заряджання. Підтримуються всі гаджети, що мають функцію бездротової зарядки.