Як виглядає Айфон 12 і коли вийде в Росії

Anonim

Останнім часом в інтернеті з'явилося багато інформації щодо 12 покоління популярного смартфона Apple. З одного боку, це не дивно, адже до виходу довгоочікуваного пристрою залишилося лише кілька місяців. З іншого боку – про цей смартфон відомо досить мало, що в основному і підігріває інтерес з боку поціновувачів «яблучних» гаджетів. Що стосується технічних характеристик, про них також відомо небагато.

Айфон 12 – короткі відомості

Творці творіння дійсно намагаються утримувати інформацію, що стосується апаратних можливостей айфона 12. Проте все ж таки є небагато даних, які дозволять отримати користувачам відповідь на головне питання – чи варто в майбутньому купувати цей смартфон чи ні?

Дизайн

Кілька останніх поколінь айфонів мали досить привабливий зовнішній вигляд. Цьому сприяли вигнуті краї, які лише наголошували на стильному дизайні пристрою. Якщо спиратися на витік із перевірених джерел, то в айфоні 12 зовнішній вигляд буде кардинально перероблений. Компанія Apple змінила практично всі елементи дизайну.

В першу чергу варто звернути увагу на форму корпусу. Рамка для з'єднання тепер буде із прямими кутами, а не округлими. Якщо уважно вивчити конструкцію, стане ясно, що зовнішній вигляд 12 покоління сильно нагадує айфон 4.

Щодо торцевих поверхонь, вони виконані в ідентичному стилі з айпадами останнього покоління. Після анонсу апаратів, що описуються, в 2018 році експертна думка свідчила, що нові айфони будуть мати схожу форму.Пізніше ця інформація була підтверджена інсайдером Максом Вайнбахом.

Квітень 2020 став знаменний тим, що цього місяця в мережу були злиті CAD-креслення айфона, які підтверджують його новий дизайн. Насамперед під час виготовлення гаджета застосовувалися нові матеріали. Під час створення бічної рамки використовується складний металевий сплав, який виготовляється за найновішим технологічним процесом. Цей вузол призначений для з'єднання цілісного захисного скла, розрахованого для покриття на задню та передню панелі пристрою.

За заявою авторитетного аналітика Мін-Чі Куо вартість нового айфону в рази збільшиться саме через новітні технології виготовлення. Якщо вірити джерелу, то відсоток підвищення ціни зросте до 60%. Можливо, жителі зарубіжних країн особливо не відчують удару по фінансовому становищу, проте жителям РФ такий результат буде явно не до душі.

На додаток інсайдер заявив, що прямокутна форма рамок, що нагадує 4 покоління iPhone, дійсно виведе зовнішній вигляд смартфонів на новий рівень. Варто зауважити, що даний експерт ніколи не зливав у мережу непідтверджену інформацію, а отже, на користувачів чекатиме повна переробка дизайну.

Торцеві панелі і нижня рамка стану зменшуватися до 1, 5 см. Також варто відзначити, що корпус нового девайса буде досить «худим». Наприклад, у колишній моделі товщина конструкції становила 8, 8 мм, а в останній версії показник буде налічувати всього 7, 4 мм.

Екран

У чому можна бути впевненим на 100%, то це в тому, що всі айфони 2020 року будуть обладнані потужними екранами з OLED-матрицею. Інформація була підтверджена не тільки аналітиками, а й постачальниками компанії.

За даними перевірених джерел нові айфони матимуть 4 різних екрани з різними показниками діагоналі. Що стосується технічних характеристик дисплея, про них поки що нічого невідомо.

Як запевняє аналітик, компанія Apple пішла на такий крок уперше. Це означає, що вони врешті-решт почали прислухатися до своїх клієнтів і вирішили зменшити дисплей. Завдяки цьому любителі "яблучної техніки" зможуть насолоджуватися компактним пристроєм. Звісно, ​​через невеликий екран телефон і сам матиме малі габарити. Виходячи з наявних технічних характеристик, показники площі дисплея становитимуть 134х66,4 мм.

Для підтвердження невеликих габаритів можна навести як приклад показники айфона SE.Вони становили лише 123, 8×58, 6 мм і це з урахуванням того, що діагональ становила 4 дюйми. Однак, незважаючи на невеликий показник, зображення буде досить обережним. Це обумовлюється мінімальною товщиною захисної рамки.

У будь-якому випадку екран описуваного девайса ідеально підійде для перегляду відео або фотографій. Про це також свідчить частота оновлень, показник яких налічує 120 Гц. Відомо, що користувач зможе самостійно встановлювати параметр частоти. Якщо необхідно заощаджувати заряд акумулятора, краще включити 60 Гц. А якщо потрібно взяти участь в ігрових сесіях – 120 Гц буде ідеальним рішенням.

Залізо і продуктивність

Всі айфони 12 покоління функціонуватимуть під проводом центрального процесора Apple A14. На жаль, зараз про нього нічого невідомо.Також очікується збільшення обсягу оперативної пам'яті. Показник налічуватиме від 6 ГБ. Якщо говорити за флагманський варіант, то їх обладнають більшою планкою.

Що стосується вбудованої пам'яті, вона також зазнає змін на краще. Об'єм пам'яті сховищ буде виглядати так:

  • Початкова конфігурація – 128 ГБ;
  • Середня конфігурація – 512 ГБ;
  • Просунута конфігурація – 1 ТБ.

Подобную методику компанія Apple випробовувала всіх своїх поколіннях.

Технічні характеристики

Як стало відомо в 2020 році вийде відразу чотири нові apple пристрої - iPhone 12, iPhone 12 Plus, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max. Як у попередніх поколіннях відрізняти дані пристрою буде кілька показників: діагональ, потужність процесора, обсяг оперативної та вбудованої пам'яті, можливості камери, забарвлення та вартість.Нижче наведені відомі технічні характеристики для всіх айфонів, що описуються:

Назва Діагональ Оперативна пам'ять Вбудована пам'ять Тип матриці Камера Вартість
iPhone 12 5, 4 дюйми 6 ГБ 128 ГБ OLED Невідомо 649$
iPhone 12 Plus 6, 1 дюйма 6 ГБ 512 ГБ OLED Невідомо 749$
iPhone 12 Pro 6, 1 дюйма 8 ГБ 512 ГБ OLED 64/12/12 МП, LIDAR 999$
iPhone 12 Pro Max 6, 7 дюйма 8 ГБ 1 ТБ OLED 64/12/12 МП, LIDAR 1099$

Камери нового Айфона

Головною відмінністю нових айфонів будуть вважатися функціональні особливості камер.Наприклад, про гаджети початкової конфігурації майже нічого невідомо, проте про флагманські моделі можна сказати багато. У першу варто відзначити, що iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max будуть оснащені трьома потужними модулями камер і просунутими сенсором LIDAR. Модулі виглядатимуть так:

  • Надширококутний датчик на 64 Мп;
  • Ширококутний датчик на 12 МП;
  • Датчик глибини вимірювання на 12 МП;
  • Модуль 3D LIDAR.
Представники компанії Apple вже давно мали намір збільшити дозвіл камер, проте впровадити дане нововведення вдалося лише у 12 поколінні смартфонів. Що стосується надширококутної камери, в ній буде присутній світлочутливий датчик, показник якого в порівнянні з попередньою модель зросте на 30-40%. Також буде покращено макрозйомку. Тепер під час створення знімка фокусувати об'єкт можна на відстані до 2 мм.Єдиним незмінним параметром залишиться кут огляду, який вже давно становить 120 градусів.

Головне нововведення айфона 12, це 3D-модуль LIDAR, який дозволить визначити відстань до точки знімка з ультрависокою точністю. Цей елемент анонсували ще на початку 2020 року, тому є ймовірність, що на мобільних телефонах буде стояти вже просунута версія. На жаль, LIDAR впроваджуватиметься лише у флагманські варіанти.

Арсенал широких можливостей з'явиться завдяки 3D-камері. По-перше, вузол максимально покращуватиме якість фотографій. Особливо буде помітна відмінність на лицьових знімках. Завдяки покращеному сприйняттю глибини камера зможе віртуозно відокремлювати об'єкт знімка від основного фону. Також в цей час буде застосовуватись покращений ефект різкості.

Щодо iPhone 12 і iPhone 12 Plus, вони будуть оснащуватися двома модулями камер, у яких відсутній LIDAR. Про точні характеристики та дозвіл модулів поки нічого невідомо.

Підтримка 5G

iPhone 12 покоління буде першим мобільним пристрій, який зможе підтримувати 5G. Компанія Apple довгий час позивалася до розробників мережевого обладнання Qualcomm. Однак нещодавно судовий процес припинився, і обидві організації пішли на перемир'я.

Відомо, що з 2020 року Qualcomm буде регулярно постачати обладнання, необхідне для просування 5G в айфонах 12. Однак любителі «яблучних» девайсів в Росії поставляться до цієї новини байдуже, оскільки вітчизняні оператори зв'язку ще не в стані запустити таку швидкість. Тестування 5G у російській федерації відбудеться не раніше 2021 року.

Коли вийде iPhone 12 в Росії

Питання експерту Коли дійсно чекатиме випуск айфону 12 і чи можна його купити в момент виходу?

Співробітникам компанії Apple уже увійшло традицію анонсувати свої нові твори на презентації, що відбувається у вересні кожного року. Судячи з перевірених інсайдерів, показ нової моделі пройде 12 вересня. Щодо початку продажів, то цей момент настане не раніше жовтня. Звичайно, придбати айфон цього ж місяця буде вкрай проблематично Скільки буде коштувати айфон 12 і яку конфігурацію краще купити?

Вартість всіх 4-х версій буде виглядати наступним чином:iPhone 12 - 649 $;iPhone 12 Plus - 749 $;iPhone 12 Pro - 999 $;iPhone 12 Pro Max - 1099 $. Щодо вибору конфігурації, то краще звернути увагу на флагманську версію. Цей пристрій обладнано максимальною кількістю вбудованої та оперативної пам'яті, а також має велику діагональ.До того ж, якщо Ви любите фотографувати, камера iPhone 12 Pro Max Вас однозначно здивує.