Порівняння iPhone і Xiaomi

Anonim

Коли людина збирається придбати новий смартфон, йому неминуче доведеться зіткнутися з пристроями різних виробників. У 2020 році вибір нерідко падає на девайси Apple та Xiaomi. iPhone, як відомо, вважається ознакою високого рівня статку, якщо йдеться про останні моделі. А продукти китайського конкурента є ідеальним співвідношенням ціни та якості, на думку користувачів.

Порівняння iPhone та Xiaomi

Порівнювати смартфони двох позначених марок досить складно. Справа в тому, що Apple зосереджує свої зусилля на випуску флагманських моделей.А Xiaomi пропонує покупцям пристрої з різних цінових категорій. Щоб порівняння вийшло максимально об'єктивним, слід розглянути 2 найновіші і просунуті флагмани: iPhone 11 Pro Max і Xiaomi Mi 10 Pro. Смартфон якої компанії буде кращим?

Комплектація

Купуючи Айфон, людина вже розуміє, що не варто чекати якогось великого комплекту. У коробці із щільного картону від iPhone 11 Pro Max крім смартфона лежать такі предмети:

  • кабель Lightning;
  • зарядний блок на 18 Вт;
  • навушники Apple EarPods;
  • скріпка для вилучення лотка;
  • дрібна документація та пара наклейок.

В принципі, тут немає нічого дивного. Але присутність навушників – відмінний бонус для покупця.

Крім того, у комплект смартфонів Pro-лінійки 2019 року виробник вперше поклав блок для швидкої зарядки на 18 Вт. До цього користувачі змушені були обходитися відверто ганебним зарядником на 5 Вт.

Комплект Xiaomi Mi 10 Pro може трохи здивувати, адже там знаходиться:

  • кабель USB Type-C;
  • перехідник на мініджек;
  • зарядний блок на 65 Вт;
  • прозорий чохол із силікону;
  • скрепка;
  • документація.

Чохол – звична справа для китайської компанії, а ось адаптер живлення аж на 65 Вт є унікальним рішенням. Сам смартфон підтримує зарядку на потужності 50 Вт, що теж добре, але висока потужність зарядника дає певний заділ на майбутнє.

Таким чином, наповнення двох смартфонів помітно відрізняється. На користь Айфона говорить присутність у комплекті навушників, а за Сяомі – потужний зарядний блок та чохол. Тому на даному етапі порівняння можна поставити знак рівності між пристроями.

Зовнішній вигляд

Ще пару-трійку років тому смартфони Сяомі копіювали дизайн iPhone, але за останні роки ситуація сильно змінилася. Тепер Xiaomi демонструє свою самостійність, а у зовнішньому вигляді пристроїв американської та китайської компанії набагато більше відмінностей, ніж подібності.

Айфон на лицьовій панелі має широкоформатний дисплей з великим вирізом під фронтальну камеру. Позаду помітно характерне розташування потрійного модуля основної камери, і навіть фірмове зображення яблука. Габарити становлять 158×77, 8×8, 1 мм, а вага – 226 грамів.

iPhone 11 Pro Max доступний у таких кольорах:

  • білий;
  • сірий;
  • чорний;
  • темно-зелений;
  • золотой.

Xiaomi Mi 10 Pro виглядає інакше. На передній панелі у нього безрамковий екран-водоспад, а виріз під фронталку виглядає менш дратівливим. Ззаду знаходиться 4 камери, які розташовані вертикально. Девайс трохи більше за Айфон (162, 6×74, 8×9 мм), але при цьому легше (208 грамів).

На ринку є всього 2 кольори:

  • темно синій;
  • белый.

Оскільки дизайн – справа суб'єктивна, кожен знайде у зовнішньому вигляді Сяомі та Айфона щось хороше та щось погане. Віддавати перевагу одній з компаній буде не чесно, тому в плані дизайну поставимо знак рівності.

Якість складання

Якщо дизайн є суб'єктивною характеристикою, то якість складання показує, наскільки відповідально виробник ставиться до розробки девайсу. Але тут теж неможливо віддати бал Сяомі чи Айфону.

Обидва смартфони, зроблені зі скла та металу, зібрані ідеально. Шлюб зустрічається дуже рідко. Кнопки не люфтять і, на відміну від останніх флагманів Samsung, модуль камери не трясеться, як брязкальце.

Дисплей

iPhone 11 Pro Max і Xiaomi Mi 10 Pro є двома протилежностями з точки зору реалізації екрану. Забігаючи вперед, варто сказати, що обидва дисплеї гарні. Але все-таки додатковий бал отримає лише одна компанія.

Екран Айфона діагоналлю 6, 5 дюйма виконаний за технологією OLED. Він відрізняється високим рівнем кольору і просто неймовірною щільністю пікселів (458 ppi). Але в той же час «чубчик» досі продовжує дратувати багатьох користувачів.

Виріз екрана Сяомі виконаний інакше. Це врізана в екран фронтальна камера, розташована в лівому верхньому кутку. Втім, є й інші відмінності, порівняно з Айфоном. Найменше – діагональ. Тут вона досягає 6, 67 дюйма.

А ще екран виконаний у формі водоспаду із округленими краями, завдяки чому зображення виглядає просто неймовірним. Так, роздільна здатність трохи нижче, але при діючих 386 ppi помітити пікселізацію неможливо. Крім того, дисплей підтримує підвищену частоту розгортки 90 Гц для більш плавної картинки.

Ніяких сумнівів у тому, чий екран кращий, не повинно бути. Xiaomi повністю перевершує дисплей Айфона всім показникам за винятком дозволу. Отже, черговий плюсик вирушає в скарбничку китайського бренду.

Продуктивність

Флагманські смартфони пропонують покупцям безкомпромісні характеристики. Всі дорогі пристрої базуються на процесорах останнього покоління, які гарантують найвищий рівень продуктивності.

Серцем iPhone 11 Pro Max є чіпсет власного виробництва A13 Bionic. Він набирає 542 тисячі балів у тестуванні AnTuTu, а на практиці забезпечує шикарну працездатність як в іграх, так і при вирішенні більш простих завдань.

На Сяомі стоїть новий Snapdragon 865. За деякими показниками він навіть перевершує процесор Apple. У тому числі коли справа стосується ігор. До того ж у Xiaomi Mi 10 Pro встановлено найактуальніший тип оперативної пам'яті LPDDR5. На iPhone використовується минуле покоління LPDDR4X. Усе це впливає швидкість функціонування.

Але прямо зараз помітити різницю у продуктивності неможливо. Обидва смартфони без проблем справляються з будь-яким завданням. Тому на цьому етапі призові бали слід розділити між iPhone 11 Pro Max та Xiaomi Mi 10 Pro.

Програмне забезпечення

iPhone базується на операційній системі iOS. Саме вона стає вагомим аргументом на користь смартфонів компанії Apple. ОС неймовірно зручна у використанні, має велику кількість функції і є найдосконалішою з точки зору безпеки.

На Xiaomi Mi 10 Pro ситуація інша. Тут стоїть фірмова оболонка MIUI, що є надбудовою класичного Андроїда. У прошивці реалізовані додаткові функції, але наявність вбудованої реклами та періодичні фризи навіть на потужному процесорі змушують надати перевагу пристрою Apple. Але не можна не відзначити той факт, що розробники намагаються та поступово усувають недоробки. Можливо, через пару років MIUI за якістю наздожене iOS.

Пам'ять та підтримка зовнішніх носіїв

Смартфони Apple сумно відомі відсутністю підтримки карт пам'яті.Тобто розширити внутрішнє сховище за допомогою зовнішнього носія не вдасться. У Xiaomi ця проблема зустрічається лише у флагманському сегменті. Але якщо вже в порівнянні беруть участь найпросунутіші пристрої двох фірм, обійти цей факт стороною неможливо.

Ні Xiaomi Mi 10 Pro, ні iPhone 11 Pro Max не підтримують розширення пам'яті. Тому важливо звернути увагу на обсяг вбудованого сховища.

Apple пропонує наступні конфігурації внутрішньої пам'яті:

  • 64 Гб;
  • 256 Гб;
  • 512 Гб.

Для смартфона Сяомі пропонується всього 2 модифікації:

  • 256 Гб;
  • 512 Гб.

Так, вибору у Xiaomi менше, але хто відмовиться від вбудованих 256 Гб у мінімальному збиранні? Тим більше, що Apple пропонує на базовому рівні всього 64 гігабайти. У результаті «+» у свою скарбничку в цьому порівнянні отримує китайська компанія.

Якість сигналу

Оскільки ми маємо справу з флагманськими пристроями, жодних проблем із прийомом сигналу немає ні на Сяомі, ні на Айфоні. Обидва девайси легко ловлять усі поширені бенд 4G на території Росії.

Проте, на стороні Xiaomi Mi 10 Pro є одна досить важлива перевага. Це підтримка 5G. У Росії її технологія поки що не застосовується, але якщо девайс купується не так на рік, але в 3-5 років, цей факт грає помітну роль. Прямо зараз відчути перевагу мереж п'ятого покоління неможливо, тому станом на 2020 рік у плані якості зв'язку смартфони рівні.

Динаміки та мікрофони

Крім стабільності сигналу під час розмови важлива якість динаміків і мікрофонів. Записуючі пристрої на обох пристроях працюють приблизно однаково. Та й розмовні динаміки дозволяють без проблем почути співрозмовника.

Також девайси підтримують звучання у форматі стерео.Але додатковий бал зрештою отримує Xiaomi. На відміну від Айфона, виробник встановив 2 рівноцінні мультимедійні динаміки. Це рішення гарантує більш якісне звучання порівняно з комбінацією розмовного та основного динаміків.

Акумулятор

Кожна людина хоче, щоб її смартфон працював максимально довго. У цьому плані важливі характеристики акумулятора. Айфон отримав літій-іонну батарейку на 3969 мАг.

А Сяомі має літій-полімерний акумулятор на 4500 мАг. Особливої ​​різниці між типами АКБ немає, тому відмінності помітні лише обсягом. Але енергію батарейка Xiaomi Mi 10 Pro відновлює значно швидше завдяки комплектному блоку на 65 Вт.

Автономність

З порівнянням акумуляторів все зрозуміло. Переваги та недоліки є як у літій-іонних батарейок, так і у літій-полімерних. А обсяг хоч і є важливим показником, але багато що все одно залежатиме від оптимізації та практичного використання.

Незважаючи на перевагу Сяомі в плані обсягу АКБ, у більшості сценаріїв iPhone 11 Pro Max тримає заряд довше.

Але й у Сяомі є перевага. Це стосується режиму розмови під час підключення до мереж 3G. А тому знову не вдається віддати перевагу одному з представлених смартфонів.

Якість фото та відео

Багато людей обирають смартфон, виходячи з його можливостей в області фото та відео. Пройти повз цей аспект, порівнюючи Айфон і Сяомі, не можна.

iPhone 11 Pro Max отримав фронтальну камеру на 12 Мп з апертурою f/2.2. Xiaomi Mi 10 Pro, у свою чергу, має передній сенсор на 20 Мп зі світлосилою f/2.0. Не тільки за цифрами, а й за фотографіями на практиці Сяомі трохи перевершує опонента.

Що стосується сенсорів основної камери, то у Айфона їх 3:

  • 12 Мп (f/1.8) – основний;
  • 12 Мп (f/2.4) – ширококутний;
  • 12 Мп (f/2.0) – телеоб'єктив.

Сяомі пропонує 4 дуже цікаві об'єктиви:

  • 108 Мп (f/1.7) – головний;
  • 20 Мп (f/2.2) – ширик;
  • 12 Мп (f/2.0) – телефото;
  • 8 Мп – телефото.

Перше, що впадає у вічі – дозвіл основного модуля на Xiaomi Mi 10 Pro. Але такий високий показник досягається лише у спеціальному режимі, де кожен піксель фотографії програмно ділиться на 4. І навіть із такими нюансами Сяомі видає якіснішу картинку.

Ширококутний об'єктив Xiaomi взагалі приділяє аналогічний модуль Айфона в одну хвіртку. А присутність одразу двох телеоб'єктивів дозволяє реалізувати 10-кратний зум. Айфон пропонує лише збільшення x4.

Щодо відео особливої ​​різниці немає. Доступна уповільнена зйомка, оптична стабілізація та 4К 60 fps. Звук трохи краще записується на iPhone, але Xiaomi є експериментальний режим 8К. поки він значно гірший за звичну зйомку в 4K.

Співвіднісши всі характеристики та практичні показники камер, перевага виявляється на стороні Xiaomi. З цим відповідно до того авторитетне видання DxOMark, яке за результатами своїх тестів дає 117 балів Айфону і 124 Сяомі.

Аксесуари

Ніхто не заперечуватиме, що iPhone 11 Pro Max набагато популярніший за свого опонента. Звичайно, просунутий любитель гаджетів не приділятиме уваги цьому фактору, але від нього залежить, наприклад, кількість доступних аксесуарів.

На Айфон можна знайти чохол на будь-який смак та колір. Також доступні інші атрибути. З Xiaomi Mi 10 Pro ситуація не найгірша, але вибору все-таки менше. Так що за рахунок додаткових аксесуарів iPhone заробляє бал у свою скарбничку.

Гарантійне обслуговування

Купуючи смартфон офіційно, жоден покупець не має проблем в обслуговуванні. І Apple, і Xiaomi мають достатньо сервісних центрів, щоб виконати ремонт. Однак бал заробляє iPhone, оскільки його комплектуючі є більш поширеними.

Вартість

Всі переваги смартфона можуть розбитися про неймовірно високу вартість. У зв'язку із цим на заключному етапі пропонуємо порівняти ціни. За основу візьмемо базові модифікації. Для iPhone - 4/64 Гб. Для Xiaomi – 8/256 Гб.

І хоча китайська компанія пропонує більш значну конфігурацію, на глобальному ринку флагман Сяомі коштує приблизно 60 тисяч рублів. А за iPhone в Росії просять майже 100 тисяч рублів. Різниця практично в 2 рази!

Для закріплення кожного етапу порівняння пропонуємо закріпити основні характеристики пристроїв Apple та Сяомі.

Назва Екран Камери Обсяг пам'яті Вартість
iPhone 11 Pro Max 6, 5″ (1242х2688), OLED, 60 Гц 12 Мп (f/2.2); 12 Мп (f/1.8) + 12 Мп (f/2.4) + 12 Мп (f/2.0) 4/64 Гб 100000 руб
Xiaomi Mi 10 Pro 6, 67″ (1080х2340), AMOLED, 90 Гц 20 Мп (f/2.0); 108 Мп (f/1.7) + 20 Мп (f/2.2) + 12 Мп (f/2.0) + 8 Мп 8/256 Гб 60000 руб

Що краще – Айфон або Ксіаомі

Настав час підбити підсумок. Порівняння характеристик та досвіду використання показало, що флагман Xiaomi є привабливішим рішенням на 2020 рік. Тим не менш, важливо врахувати всі плюси та мінуси пристроїв, оскільки один навіть найменший недолік може стати вирішальним.

Плюси та мінуси Айфон

Звичайно, iPhone 11 Pro Max має помітну кількість плюсів, але в той же час є і досить помітні недоліки.

Плюси та мінуси Преміальні матеріали корпусу Трендовий дизайн Екран з шикарною кольоропередачею та високою щільністю пікселів Приголомшливі камери, що видають фото студійної якості Процесор справляється з виконанням будь-якого завдання Стабільна та функціональна операційна система iOS Ємний акумулятор Дуже висока ціна Скромний об'єм пам'яті фон флагманів 2020 року.

Плюси та мінуси Сяомі

При всіх перевагах флагман Ксіаомі теж не обходиться без мінусів. Але все-таки Xiaomi Mi 10 Pro є більш привабливим смартфоном, ніж останній iPhone.

Плюси та мінуси Висока якість складання Красивий корпус Екран-водоспад з частотою 90 Гц Найпотужніший процесор на ринку Камера на 108 Мп з додатковими модулями Відмінна автономність Надшвидка зарядка потужністю 50 Вт Неймовірний стереозвук Низька ціна порівняно з опом з ремонтом через відсутність деяких комплектуючих на ринку.

Якщо вам так і не вдалося зрозуміти, який смартфон краще, рекомендуємо звернутися до відгуків реальних покупців, які залишили свою думку.

Наталья Власник iPhone 11 Pro Max Дуже стильний смартфон зі зручним інтерфейсом та приємним екраном.Але якість камер сильно розчарувала. Сергій Власник Xiaomi Mi 10 Pro Найдорожчий Сяомі коштує своїх грошей. Звук просто топовий, а камера краща, ніж на одинадцятому Айфоні. Павло Власник iPhone 11 Pro Max Порадувала якість знімків та швидкодія системи. Навіть батарейка цього разу не розчарувала. Але смартфон надто громіздкий, а ціна кусається. Микола Власник Xiaomi Mi 10 Pro Телефону краще у мене ще не було! Це справжній прорив. Ось тільки чому китайці ніяк не можуть допиляти свою MIUI, щоб система працювала без багів?