Як заблокувати контакт у Ватсапі на Айфоні

Anonim

Месенджером WhatsApp користується величезна кількість власників Apple iPhone. Програма дозволяє людям обмінюватися повідомленнями та будь-якими мультимедійними даними з родичами, друзями та колегами по роботі. Проте далеко не всі абоненти з контактного листа є бажаними співрозмовниками. З одних номерів приходить спам, а з інших – набридливі повідомлення.

Що буде, якщо у Вотсапі заблокувати контакт на Айфоні

Спеціально для подібних ситуацій у Вотсапі передбачено функцію блокування контактів. Тобто людина може занести будь-якого набридлого абонента до чорного списку. Таким чином, блокування людини в месенджері призведе до наступних наслідків:

  • заблокований користувач не зможе додзвонитися до вас, використовуючи канали аудіо або відео;
  • контакт із чорного списку втратить можливість надсилати повідомлення;
  • людина з НС не зможе запросити вас до спільної групи для продовження спілкування;
  • користувач з чорного листа не побачить зміну аватара, статусу та часу останнього входу в WhatsApp.

Зрештою заблокований абонент виявляється відрізаним від спілкування. Власника Айфона більше не бентежать настирливі повідомлення та картинки, що надходять у чаті.

Як заблокувати контакт у Ватсапі на Айфоні

Якщо ви вирішили для себе, що є реальна необхідність у блокуванні того чи іншого користувача, можна сміливо приступати до виконання операції. Зробити це можна кількома способами.Рекомендується ознайомитися з усіма варіантами, щоб вибрати найбільш підходящий метод.

Варіант №1. Він підходить для ситуацій, коли необхідно додати до НС людину, яка не додана до телефонної книги. Блокування здійснюється в такий спосіб:

  1. Відкрийте Вотсап.

  2. Перейдіть до чату, де надійшло повідомлення від невідомого номера.
  3. Із запропонованих варіантів дій з абонентом виберіть «Заблокувати».

  4. Підтвердіть виконання операції.

Цей спосіб буде дуже корисним, якщо користувач має справу зі спам-розсилкою. Додавати подібні номери до списку контактів немає жодного сенсу. Достатньо відразу ж заблокувати набридливу рекламу, щоб такі повідомлення більше не надходили.

Варіант №2

На відміну від попереднього методу, цей спосіб підходить для блокування людини, з якою раніше велося активне листування. У цьому випадку додавання до чорного списку здійснюється через вікно чату:

  1. Запустіть месенджер.
  2. Відкрийте чат із контактом.

  3. Натисніть на ім'я абонента.
  4. Клацніть по заголовку «Заблокувати», який знаходиться в нижній частині меню.

  5. Підтвердіть свою дію.

Варіант №3

Цей спосіб можна назвати найбільш підходящим для ситуацій, коли активне листування з людиною не здійснюється, але його номер знаходиться у списку контактів. Для блокування знадобиться:

  1. Зайти в Вотсап.

  2. Торкнутися кнопки для написання нового повідомлення. Вона розташовується у правому верхньому кутку.
  3. Вибрати зі списку потрібний контакт.

  4. Перейти у профіль користувача та натиснути кнопку «Заблокувати».

Даний варіант, звичайно ж, дуже схожий на попередній. Але в цій ситуації пошук контакту для блокування здійснюється інакше.

Варіант №4

Припустимо, ви не переписувалися з людиною, її номер не додано до списку контактів, але він колись дзвонив. У такому разі заблокувати користувача можна так:

  1. Открыть Вацап.
  2. Клацніть по значку «Дзвінки» в нижній частині екрана.

  3. Натиснути кнопку «i» навпроти потрібного номера.
  4. Прокрутити меню вниз і вибрати параметр «Заблокувати».

Таким чином, для блокування людини навіть не знадобиться додавати його до записника. Настирливий номер назавжди пропаде з вашого Вотсапа і не докучатиме.

Варіант №5

Заключний метод, який можна розглянути власнику Айфона. Він дуже схожий на варіант із блокуванням через список контактів, але процес додавання до НС здійснюється через налаштування:

  1. Відкрийте Воцап.

  2. Запустіть настройки програми.
  3. Перейдіть шляхом «Обліковий запис» – «Конфіденційність» – «Заблоковані».

  4. Натисніть кнопку «Додати новий».

  5. Виберіть контакт із записника та клацніть за його профілем.

Всі. Тепер користувач остаточно заблоковано. Якщо додати людину до НС через налаштування не вдалося, зверніться до варіантів №2 або 4.

Як подивитися заблокований контакт на Айфоні

Контакти, додані до чорного списку, не пропадають з iPhone. Вони залишаються в пам'яті месенджера, але не з'являються в загальному списку. Тобто заблокований номер прихований серед інших контактів, щоб його аватар не напружував користувача.

Якщо ви уважно ознайомилися з попереднім розділом матеріалу, то вже напевно знаєте, де в WhatsApp відображається список заблокованих номерів. В іншому випадку рекомендуємо звернутися до наступної інструкції:

  1. Відкрийте програму месенджера.
  2. Перейдіть у меню «Налаштування».
  3. Зайдіть у розділ «Обліковий запис», а потім покроково в «Конфіденційність» та «Заблоковані».

Саме в пункті меню «Заблоковані» відображаються всі номери, які коли-небудь були додані до чорного списку. Щоб відкрити профіль користувача, достатньо натиснути на ім'я.

Як розблокувати контакт у Ватсапі

Разом зі способами додавання людини до чорного списку користувач повинен знати, як розблокувати контакт у WhatsApp. Навіть якщо зараз це не потрібно, подібна інструкція, напевно, стане в нагоді в майбутньому. Тому рекомендується ознайомитися з усіма варіантами дій.

Варіант №1

Незважаючи на додавання номера до НС, листування з ним продовжує відображатися на головному екрані програми. Якщо це так, для розблокування потрібно зробити всього кілька кроків:

  1. Запустити Воцап.
  2. Відкрити листування.

  3. Перейти до профілю користувача.
  4. Прокрутити меню вниз, а потім натиснути кнопку «Розблокувати».

Варіант №2

Хороший спосіб для тих, хто після блокування користувача не видалив його зі списку контактів. Якщо так, виконайте таке:

  1. Перейти до розділу «Чати» WhatsApp і натиснути на іконку нового листа.
  2. Утримати кнопку на імені потрібного контакту.

  3. Вибрати опцію «Розблокувати».

Варіант №3

Спосіб для ситуацій, коли після додавання людини до НС, господар Айфона не чистив журнал дзвінків. У такій ситуації зняти блокування простіше:

  1. Перейти до вкладки «Дзвінки» месенджера.
  2. Клікнути по іконці «i» контакту, що цікавить.

  3. Видалити його з чорного списку натисканням кнопки «Розблокувати» в меню профілю.

Варіант №4

Універсальний метод, який є робітником незалежно від ситуації, що склалася:

  1. Відкриваємо месенджер.
  2. Переходимо шляхом «Обліковий запис» – «Конфіденційність» – «Заблоковані».
  3. Натискаємо на іконку людини, що цікавить.

  4. Вибираємо параметр «Розблокувати».

Розібратися в тому, як заблокувати або розблокувати людину в Вотсапі, дуже легко. Але водночас у будь-якого власника Айфона можуть виникнути питання, пов'язані з функціонуванням НС. На них готовий відповісти наш експерт.

Запитання експерту Чи зможе людина після блокування зі мною зв'язатися?

Теоретично так. Все залежить від того, чи доданий він до чорного списку в соціальних мережах та інших месенджерах. Якщо це не так, заблокованому користувачеві у Вотсапі нічого не заважає написати повідомлення у VK або додзвонитися через звичайну телефонію. Чи дізнається заблокований користувач про те, що він доданий до НС?

Жодне повідомлення заблокованому контакту не прийде. Але він може сам здогадатися, що потрапив до НС. Для цього йому достатньо спробувати надіслати повідомлення або здійснити дзвінок. А як щодо розблокування?

Тут ситуація аналогічна. Після виключення із чорного списку людина не отримує повідомлення. Але він знову ж таки може це перевірити, відправивши повідомлення або здійснивши дзвінок. Чи отримаю повідомлення від людини з НС після зняття блокування?

Ні. Усі надіслані під час блокування повідомлення та здійснені дзвінки «застрягають» на сервері WhatsApp. Їх бачить тільки той, хто відправляє, а одержувач не зможе з ними ознайомитися навіть після зняття обмежень.