Як встановити Вайбер на комп'ютер без телефону

Anonim

Viber – це популярний месенджер, який призначений для прямого використання на смартфонах, планшетах та іншій мобільній техніці. Як правило, для повноцінної роботи у пристрої має бути встановлена ​​SIM-картка. Однак на даний момент існують емулятори, які дозволяють використовувати месенджер на комп'ютері без відповідної картки.

Як встановити Вайбер на комп'ютер без телефону за допомогою емулятора

Які дії для цього потрібно зробити:

  1. В першу чергу завантажити Viber і встановити на комп'ютер.
  2. Далі система поставить питання щодо наявності вайбера на мобільному телефоні. Потрібно згорнути вікно месенджера.
  3. Наступний крок – завантаження та встановлення спеціального емулятора Bluestacks.

  4. Перейти до етапу установки, після чого вибрати папку для зберігання даних емулятора. Переважно вказуйте місце на диску «С».
  5. Погодитись з умовами використання, та продовжити встановлення.
  6. Включити Bluestacks після чого перейти в пошуковий рядок на головній сторінці емулятора.
  7. У спеціальному вікні ввести назву «Viber».
  8. Щоб встановити месенджер на комп'ютер без мобільного телефону, користувачеві потрібно відвідати власну електронну скриньку в сервісі Google. Коли відповідні поля будуть введені особисті дані, система автоматично відкриє офіційний магазин play market.

  9. Натиснути на кнопку встановлення та дочекатися закінчення процесу. Процедура багато в чому схожа з діями на мобільному гаджеті.
  10. Далі відкриється сторінка, в якій потрібно ввести номер мобільного телефону. Він необхідний для підтвердження особистості через SMS-повідомлення. Оскільки необхідно встановити вайбер без мобільного телефону, можна скористатися спеціальними онлайн-сервісами, які надають номер безкоштовно. Мова про них піде нижче.
  11. У відповідному вікні ввести вільний номер із сервісу.
  12. У разі успішної активації система сповістить користувача за допомогою спеціального повідомлення.
  13. Наступним етапом буде відкриття згорнутого раніше вікна з месенджером на комп'ютері.
  14. Дочекатись надходження захисного коду в емуляторі, після чого ввести його в месенджер.

Використовуємо сервіс віртуальних номерів

Багато користувачів воліють тримати власний номер телефону в безпеці і не вказувати в месенджерах. У деяких просто немає можливості створювати обліковий запис у вайбері на свій мобільний номер. У будь-якому випадку цю проблему вирішити досить легко. В інтернеті є перелік спеціальних сервісів, які надають віртуальні номери. Щоб успішно користуватись такою комбінацією, необхідно її для початку зареєструвати. Далі міститься інструкція зі створення віртуального номера на прикладі двох онлайн-сервісів.

Telphin

Варто зауважити, що використання номерів у даному сервісі є платинним. В іншому випадку користувач не зможе отримати надійну комбінацію для реєстрації облікового запису у вайбері. Які дії необхідно здійснити:

  1. Відкрити на комп'ютері браузер і перейти за посиланням.
  2. Під час першого відвідування ресурсу дати підтвердження на автоматичне визначення геоданих.
  3. Наступним кроком буде натискання на кнопку підключення, яка розташована на головній сторінці.
  4. Далі перед користувачем відкриється список доступних номерів. Вони поділені з урахуванням країн та регіонів. У лівій частині екрану можна побачити вартість оренди віртуального номера.
  5. Після вдалого вибору натиснути кнопку з переходом до наступного кроку.
  6. Заповнити спеціальну заяву та дочекатися закінчення перевірки.

OnlineSim

На відміну від попереднього ресурсу даний сервіс пропонує безкоштовні номери. Інструкція з отримання комбінації виглядає так:

  1. В браузері комп'ютера перейти за адресою.
  2. На стартовій сторінці порталу натиснути на кнопку безкоштовного використання.
  3. На наступному етапі потрібно відшукати відповідний номер, після чого натиснути на використання послуги.
  4. Пройти процедуру реєстрації.
  5. Після авторизації користувач отримає всі додаткові можливості, аж до відправки SMS-повідомлень.

Після отримання віртуального номера в одному із зазначених сервісів потрібно встановити емулятор. Використовуючи вказану вище інструкцію у користувача з'явиться можливість скористатися інструментами Bluestacks.

Як синхронізувати пристрої без QR-коду

У нерідких випадках під час встановлення вайбера на комп'ютер без телефону система запитує розпізнання QR-коду. Здавалося б, провести цю маніпуляцію без камери в девайсі не вдасться. Однак можливість обійти процедуру сканування існує.

Розробники передбачили кілька нюансів, до яких можна віднести поломку телефону або модуля камери. Завдяки цьому користувач може легко пройти реєстрацію без сканування QR-кодів. Що потрібно зробити:

  1. Коли у нижній частині екрана з'явиться чорний квадрат для сканування, потрібно натиснути на напис «Що робити, якщо камера не працює?».
  2. Після переходу за посиланням система автоматично створить адресу, яку потрібно скопіювати в емулятор.
  3. Далі посилання переведе користувача у звичайний браузер на сторінку месенджера, однак відразу після цього відбудеться перехід у додаток на емуляторі.
  4. На головній сторінці Вайбера з'явиться рядок з активацією додаткового пристрою. Користувачеві доведеться навпаки встановити прапорець, який підтвердить згоду активації та збереже профіль.

Як настроїти Вайбер на комп'ютері

Крім описаного емулятора Bluestacks існує більш простий метод, який дозволить легко налаштувати Viber на комп'ютері без смартфона. Для цього потрібно скористатися інструментами програми NOX. Порядок дій має такий вигляд:

  1. Завантажити та встановити емулятор, використовуючи це посилання .
  2. Завантажити на комп'ютер інсталяційний файл месенджера Вайбер.
  3. Відкрити емулятор і перейти до кнопки з додаванням apk файлів, яка розташована в правому кутку верхньої панелі.

  4. Вибрати завантажений файл Viber та підтвердити відкриття.
  5. Після недовгого завантаження натиснути на кнопку продовження.

  6. У наступному рядку ввести необхідний номер телефону. Емулятор дозволяє користуватися віртуальними номерами.

Далі система має надіслати код з підтвердженням через SMS-повідомлення. Комбінацію потрібно ввести у невелике вікно. Якщо месенджер почне дзвонити, користувачеві потрібно відхилити дзвінок і натиснути на клавішу повторного надсилання оповіщення.

Після отримання коду 6 цифр знадобиться ввести в рядок і дочекатися закінчення активації. Залежно від номера процедура підтвердження може тривати кілька хвилин.

Щодо налаштування облікового запису, в першу чергу слід зняти прапорець навпроти команди з автоматичним завантаженням месенджера під час включення системи.

Для цього необхідно знайти вкладку з інструментами, в якій буде міститися значок з шестернею. Після активації ярлика перед користувачем відкриється наступний перелік розділів:

  • Інформаційний – містить всю необхідну інформацію, що стосується профілю;
  • Інтерфейс – в даному розділі користувач зможе змінити мову, загальне оформлення та фон вікна з листуваннями;
  • Аудіо та відео – дозволяє налаштувати якість звукової та візуальної складової;
  • Безпека та конфіденційність – у цьому розділі можна встановити пароль для входу до облікового запису вайбера; Повідомлення – у цьому пункті можна поставити заборону або дозволи на прийняття повідомлень від конкретних співрозмовників;
  • Галерея та медіа – у розділі можна встановити автоматичне завантаження контенту або термін зберігання завантажених файлів.

Як користуватися Вайбером на комп'ютері

Після успішного встановлення, активації та налаштування месенджера користувач може приступати до повноцінного використання Вайбера на комп'ютері. Додаток на пристроях під керівництвом Windows та Mac дозволяє здійснювати такі дії:

Обмінюватися текстовими повідомленнями;

Використовувати смайли та емоджі;

Відправляти різні матеріали з інших сервісів;

Створювати голосові повідомлення;

Відправляти різні файли;

Створювати групові чати;

Підписуватися на різні спільноти та паблики;

Здійснювати аудіо та відеодзвінки.