Як заблокувати контакт у Вайбері на Айфоні або Андроїді

Anonim

Viber – неймовірно популярний месенджер, який чудово функціонує на смартфонах та комп'ютерах. З його допомогою користувачі листуються з рідними людьми, колегами по роботі та друзями.

Чи можна заблокувати контакт у Вайбері на телефоні

Viber – неймовірно популярний месенджер, який чудово функціонує на смартфонах та комп'ютерах. З його допомогою користувачі листуються з рідними людьми, колегами по роботі та друзями.

Нерідко людині, яка постійно сидить у Вайбері, доводиться отримувати повідомлення від настирливих абонентів.Такі послання не тільки не приносять радості, а й просто набридають. Для таких випадків Viber передбачає функцію блокування контакту. У такому разі набридлива людина не зможе з вами зв'язатися.

Як відомо, комп'ютери є більш функціональними, ніж смартфони. Тому у людей виникає запитання, чи можна заблокувати контакт через телефон. Відповідь буде ствердною, оскільки мобільні пристрої в цьому сенсі ні чим не поступаються повноцінним ПК. Отже, користувачеві залишається розібратися, що дає блокування, а вже потім додавати номер до чорного списку.

Що дасть блокування контакту

Блокування користувачів у Вайбері сильно нагадує НС у звичайній записнику смартфона. Однак, програма Viber надає власнику мобільного пристрою більше можливостей. Наприклад, кожен абонент має свою фотографію, статус, вказує час відвідування, а також функцію здійснення дзвінків по відеозв'язку.

Тому після блокування номера з контактного листа Вайбера відбуваються такі зміни:

  • людина не може зателефонувати, використовуючи зв'язок по каналах аудіо та відео;
  • повідомлення, які доставляє абонент, не доходять до адресата;
  • заблокований контакт не зможе надіслати запрошення до групи;
  • користувач, що потрапив у чорний аркуш, не побачить ні вашої фотографії, ні статусу.

Таким чином, блокування людини у Вайбері дозволяє повністю уникнути контактів з нею. Заблокованому користувачеві доведеться шукати інші засоби зв'язку. Наприклад, створити новий обліковий запис.

Як заблокувати номер у Вайбері

Додавання контакту до чорного списку – рішення, яке далеко не завжди дається користувачеві легко.Кожній людині, яка захотіла заблокувати той чи інший номер, рекомендується зважити всі «за» та «проти». Якщо здається, що інших виходів із ситуації немає, можна приступати до додавання контакту в НС. Принцип виконання операції відрізнятиметься залежно від пристрою.

Як заблокувати у Вайбері контакт на Андроїд

Проще всього додати до чорного списку той номер, який не додано до записника. Для цього знадобиться:

  1. Запустити Вайбер.
  2. Відкрити листування з незнайомою людиною.
  3. Натиснути кнопку «Заблокувати».

Але у випадку з людиною, записаною в телефоні, подібний спосіб не працює.

Власнику Андроїд-смартфону знадобиться виконати трохи більше кроків. Проте операція все одно залишається простою у виконанні:

  1. Запустіть Вайбер.
  2. Відкрийте список контактів.
  3. Перейдіть у профіль набридливої ​​людини.
  4. Натисніть кнопку з трьома вертикальними точками у правому верхньому кутку.
  5. Виберіть пункт «Заблокувати».

Як і в першому випадку, контакт опиниться в чорному списку і не зможе з вами зв'язатися. Всі повідомлення, що надходять, блокуватимуться, а здійснення дзвінків стане неможливим.

Як у Вайбері заблокувати людину на Айфоні

Інтерфейс програм Apple iPhone та смартфонів під керуванням операційної системи Андроїд значною мірою відрізняється. У зв'язку з цим для власників Айфон діє трохи інший алгоритм дій при блокуванні контакту:

  1. Відкрийте Вайбер.
  2. Перейдіть до розділу «Дзвінки», а потім у меню абонента.

  3. У правому верхньому кутку клікнути по значку у вигляді олівця.
  4. Натисніть кнопку «Заблокувати» в нижній частині екрана.

Після виконання всіх зазначених дій абонент буде заблокований, після чого не зможе надсилати повідомлення та мультимедійні файли.

Як заблокувати контакт у Вайбері на ПК

Незважаючи на те, що переважна більшість користувачів Viber здійснюють листування з екранів смартфонів, спеціальний клієнт розроблений і для ПК. Однак, він має низку особливостей. Наприклад, неозброєним поглядом видно різниця в інтерфейсі. Чисто візуально комп'ютерна версія виглядає менш привабливою.

Це цілком зрозуміло, оскільки Viber для смартфона – основний продукт компанії. Комп'ютер більше призначений для відеозв'язку. Щодо головного питання про те, чи можна заблокувати контакт у Вайбері на ПК, то відповідь на нього доведеться дати негативну. Версія месенджера на комп'ютерах не пропонує таку можливість, тому для додавання контакту до чорного списку все одно доведеться звернутися за допомогою смартфона.

Як переглянути список заблокованих контактів

Коли в чорному списку набирається велика кількість номерів, виникає потреба в тому, щоб дізнатися, хто в даний момент у вас у НС. Заблоковані контакти зникають із загального списку, а тому вони групуються в окремий розділ.

Незалежно від того, користуєтеся смартфоном на Android або iOS, ознайомитися з чорним списком можна наступним чином:

  1. Запустити Вайбер.
  2. Натиснути кнопку «Ще».
  3. Перейти до розділу конфіденційності.

  4. Клікнути на «Заблоковані номери».

Тут відобразяться всі контакти, які за час використання Viber на телефоні були додані до НС. Також функціонал цього меню дозволяє заблокувати ще 1 або декілька абонентів. Так що подібний метод можна розглядати як альтернативу раніше позначеним варіантам блокування.

На версії Viber для ПК можливість перегляду чорного списку не передбачено.

Як розблокувати контакт у Вайбері

Рано чи пізно люди змінюють свою думку. Ці слова, зокрема, стосуються додавання номера до чорного списку Viber. Коли остудився, людина захоче розблокувати контакт, але чи можна це зробити?

Так, подібна функція дійсно передбачена месенджером. Але працює вона лише на смартфонах з операційними системами Android та iOS. Тобто користувачі персональних комп'ютерів знову опиняються в прольоті.

Розблокування контакту може бути виконане різними способами:

  • через меню контакту;
  • у налаштуваннях програми.

Перший варіант підійде тим, хто додав абонента до НС, але водночас не видалив його зі списку контактів. Для виконання операції необхідно діяти за перевіреним сценарієм:

  1. Запустити месенджер.
  2. Відшукати людину у списку контактів.

  3. Відкрити профіль та натиснути кнопку редагування.
  4. Із запропонованих варіантів вибрати пункт «Розблокувати».

Все, тепер людина знову зможе з вами спілкуватися. Але це не означає, що так буде завжди. У будь-який момент можна виконати повторне блокування, користуючись інструкцією з матеріалу.

Тепер розглянемо ситуацію, коли знайти людину у списку контактів не виходить. У подібній ситуації можливість розблокування також передбачається, проте виконується вона за іншим алгоритмом:

  1. Переходимо в налаштування месенджера після запуску програми.
  2. Відкриваємо розділ «Конфіденційність».

  3. Вибираємо пункт «Список заблокованих номерів».
  4. Клікаємо на кнопку «Розблокувати» біля абонента, що цікавить.

Тепер контакт знову виявиться «на свободі», отримавши можливість обмінюватися з вами повідомленнями, картинками та користуватися іншими функціями Вайбера.

Ознаки, що ви заблоковані

Чорний список у месенджері Viber – справді корисна функція, яка дозволяє позбавитися спілкування з набридливими людьми. Однак, у кожного користувача є ризик самому виявитися заблокованим. Як зрозуміти, що вас додали до НС?

Запитання експерту Чи прийде мені повідомлення про блокування?

Ні. Коли людина потрапляє до чорного списку, зовні нічого не змінюється. Відомі навіть у випадку, коли люди місяцями були заблоковані, але в потрібний момент їх виключали з НС, і вони могли знову зв'язатися з людиною. Які основні ознаки блокування?

Якщо ви підозрюєте, що потрапили до чорного листа одного з абонентів, відкрийте листування з ним. Заблокований користувач не зможе побачити аватар людини, а також її статус та час останнього відвідування. Надіслане повідомлення довго не доставляється. Я заблокований?

Неможливість надіслати повідомлення – одна з ознак того, що людина потрапила до НС. Тим не менш, 1 галочка горить біля листа також у тому випадку, якщо одержувача не підключено до інтернету. Тому вище ймовірність зрозуміти, чи заблоковані ви, буде перевірка статусу та аватара. Чи отримаю я повідомлення про розблокування?

На жаль, ця функція не передбачається месенджером Viber. Але зрозуміти, що блокування знято, досить легко. По-перше, оновиться аватар контакту. По-друге, буде вказано статус та час останнього відвідування. По-третє, всі листи знову надсилатимуться без проблем. Чи будуть доставлені листи, надіслані під час блокування?

Ні. Після зняття обмежень повідомлення все одно не надсилаються одержувачу. Те саме стосується повідомлень про пропущені дзвінки. Тому після виходу із НС потрібно пересилати всі необхідні листи.