Як оновити Ватсап на Андроїді покроково

Anonim

Оновлення програмного забезпечення – одна з важливих умов використання будь-якого сучасного пристрою. Особливо актуально це щодо популярних месенджерів, адже встановлення свіжої версії програми дозволяє розширити її функціонал, забезпечити стабільність роботи, підвищити рівень безпеки. На смартфонах Android програми оновлюються автоматично. Але якщо цього немає, слід актуалізувати версію самостійно, інакше воно перестане працювати. Зробити це можна різними способами.

Навіщо оновлювати Ватсап на телефоні

Нехтувати оновленням програми Ватсап не варто, навіть якщо здається, що все і так добре працює. У мережі часто виникають заклики своєчасно завантажувати нові версії програм, тому варто розібратися, чим викликана така необхідність? Шахраї, які виявляють активність у мережі, намагаються знайти пролом у банківських додатках, програмах для соціальних мереж, а також месенджерах з метою отримання персональних даних: паролів, пін-кодів від банківських рахунків тощо.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtqHY2vs-j0

Насправді, причин для оновлення популярного месенджера кілька:

  • Безпека. У першу чергу вони спрямовані на забезпечення збереження даних користувача. Розробники постійно проводять моніторинг чинної версії та, у разі виявлення вразливості у коді програми, вони намагаються виправити її у максимально короткі терміни та випустити удосконалений варіант.
  • Доступність. У прагненні завжди залишатися на зв'язку, необхідно стежити за виходом програми в новій редакції. Інакше може наступити момент, коли повідомлення перестануть приходити на телефон через те, що месенджер перестав працювати.
  • Розширення можливостей. Для комфортного спілкування розробники постійно додають нові опції в функціонал. Але впроваджуються вони лише після завантаження вдосконаленого варіанта месенджера.
  • Стабільність. Сьогодні жоден додаток у світі не може похвалитися досконалістю, і месенджер не є винятком. Якщо під час роботи Ватсап користувач стикається з помилками або збоями, варто перевірити версію на актуальність.

Зробити це можна наступним чином.

  • Увійти до загального меню телефону.
  • Клікнути по значку «Play Маркет» і перейти до магазину.
  • Відкрити розділ «Додатки».
  • Тапнути по іконці «WhatsApp» і перейти на сторінку месенджера.
  • Якщо є клавіша «Оновити», чинна версія визнана застарілою.

А це означає, що необхідно завантажити оновлений месенджер вручну. Зробити це можна двома способами: через магазин додатків від Google або сайт розробника.

Як оновити Ватсап на Андроїді покроково через Play Маркет

Спосіб перший. Оновлення

Найпростішим і доступнішим методом оновлення WhatsApp на смартфоні, що функціонує під керуванням операційної системи Android, є використання функцій Play Market. Фірмовий магазин встановлений на кожному девайсі, оскільки входить до пакета сервісних програм Google. Для скачування месенджера доцільно дотримуватися наступного алгоритму.

  • Запустити Плей Маркет і відкрити меню програми, тапнувши за зображенням трьох смужок у лівому верхньому кутку екрана.
  • Торкнутися рядка «Мої програми та ігри» та перейти у вкладку «Оновлення».
  • У списку програм, для яких з'явилися нові версії, знайти «WhatsApp» і клацнути по значку.
  • Вивчивши новації, які пропонує розробник у новій редакції месенджера, натиснути на клавішу «Оновити».
  • Залишилося дочекатися, поки оновлені компоненти будуть завантажені з серверів та інстальовані.

Користуватися актуальною версією популярного месенджера можна одразу після завершення процесу встановлення.Для цього потрібно торкнутися клавіші «Відкрити» на сторінці програми (не залишаючи магазину) або скористатися ярликом у розділі «Програми», доступному із загального меню Андроїд-пристрою.

Спосіб другий. Переустановка програми

Якщо оновити WhatsApp на Андроїді не виходить через виникнення помилки або інших непередбачених неполадок, можна спробувати повторно інсталювати програму заново. Зробити це можна також через Google Play Market. Внаслідок нехитрих маніпуляцій на пристрій буде встановлена ​​актуальна версія месенджера. Інструкція з перевстановлення програми складається з кількох етапів:

  • Запустити Play Маркет, після чого в рядку пошуку набрати ім'я програми «WhatsApp Messenger», щоб одразу потрапити на головну сторінку.
  • Натиснути на кнопку «Видалити», щоб почати деінсталяцію месенджера. Однак перед його видаленням необхідно увімкнути функцію резервного копіювання. Це дозволить зберегти контакти, журнал дзвінків та історію переписок.
  • Щоб підтвердити дію, у спливаючому вікні натиснути кнопку «ОК», після чого дочекатися завершення процесу.
  • Тепер не залишаючи сторінку, слід безкоштовно завантажити месенджер заново, торкнувшись клавіші «Встановити». Оскільки на смартфоні буде встановлена ​​остання версія, додатково оновлювати програму не знадобиться.

На завершення залишиться тільки почекати, поки Ватсап буде інстальовано на Андроїд-пристрій. Після цього можна буде без проблем продовжити спілкування, а заразом протестувати нові функції.

Як оновити програму без Play Market

Якщо доступ до фірмового магазину програм від Google з будь-яких причин обмежений, не варто впадати у відчай. Для оновлення Ватсап на мобільному Android-пристрої можна використовувати офіційний метод, який пропонує розробник.На веб-ресурсі творців месенджера завжди є свіжа версія APK-файлу, яку може завантажити будь-який користувач. Процедура є простою та безпечною і виконується за кілька кліків.

  • На смартфоні запустити браузер і відкрити сторінку, перейшовши за посиланням

  • Клікнути по клавіші «Завантажити зараз» і далі вибрати програму, за допомогою якої здійснюватиметься завантаження файлу (залежно від моделі смартфона та виробника перелік програм може відрізнятися). Коли з'явиться запит про попередження про потенційну небезпеку файлу, дозволити системі зберегти його, натиснувши на «ОК».

  • Дочекатися закінчення процесу завантаження пакета, після чого зберегти його, перейшовши за вказаним посиланням, або потрапивши на сторінку «Завантаження» через загальне меню.
  • На наступному етапі слід запустити інсталяцію месенджера за допомогою установника пакетів. Для цього потрібно торкнутися ярличка файлу «WhatsApp.apk» і у вікні «Властивості» програми, що з'явилося, тапнути по кнопці «Встановити».

  • Далі залишається почекати, поки закінчиться розпакування файлів та встановлення актуальної версії програми поверх застарілої. Це може тривати кілька хвилин.

Тепер можна спокійно користуватися оновленим месенджером, не турбуючись за збереження даних: відтепер вони захищені наскрізним шифруванням.

Як настроїти автооновлення Ватсап

Щоб не витрачати час на постійне відстеження виходу нової версії WhatsApp, доцільно включити функцію оновлення програм в автоматичному режимі. Для цього знадобиться знову зайти у фірмовий магазин програм від Google.

  • Викликати панель меню, торкнувшись значка із зображенням трьох смужок у лівому верхньому кутку екрана.
  • Зі списку вибрати та перейти до розділу «Налаштування».
  • Торкнутися пальцем опції «Автооновлення додатків».
  • Коли на екрані з'явиться спливаюче вікно, вибрати один з двох варіантів «Тільки через Wi-Fi» або «Будь-яка мережа» (у цьому випадку оновлення завантажуватимуться, в тому числі, і за допомогою мобільного трафіку). Відзначивши потрібний пункт, натисніть клавішу «Готово».

Тепер режим «Автооновлення програм» буде активним, а в примітці з'явиться тип мережі.

Можливі проблеми

Оновлення програм є важливою складовою безпеки пристрою та захисту персональних даних. Найчастіше користувачі скаржаться, що на Android-пристрої з якихось причин не можуть оновити Ватсап.Подібне явище виникає, коли система пропонує оновити месенджер, але при натисканні кнопки «Оновити» нічого не відбувається.

Існує кілька причин, чому програма відмовляється оновлюватися.

Причина Пояснення Рішення
Збій у налаштуваннях У мобільному Android-пристрої виставлені некоректні параметри, тому з'являються помилки з різними кодами Потрібно перевстановити обліковий запис;

Очистити кеш у Плей Маркет;

Завантажити АРК-файл з офіційного сайту;

Дозволити оновлення тільки через Wi-Fi

Пам'ять У смартфоні недостатньо вільного простору, щоб встановити оновлення Видалити непотрібні програми, файли, документи,

Очистити кеш у використовуваних додатках

Проблеми з виходом у мережу Відсутнє стабільне підключення до інтернету або слабкий сигнал Розірвати інтернет-з'єднання, і через деякий час повторити спробу

Зв'язатися з постачальником інтернет-послуг - провайдером або оператором мобільного зв'язку, повідомивши про проблему

Вимкнено функцію «Невідомі джерела» У цьому випадку завантажувати нові редакції програм можна тільки з фірмового магазину Play Маркет Перейти до «Налаштування» → «Додатки» → «Невідомі