Як відновити Вайбер після видалення телефону

Anonim

У новому десятилітті XXI століття кожна друга людина користується месенджерами. Однією з найпопулярніших програм для листування є Viber. На даний момент власники Андроїд-пристроїв завантажили програму вже більше 500 мільйонів разів. Цей факт свідчить про високу затребуваність Вайбера.

Чи можна відновити віддалений Вайбер на телефоні

Оскільки зараз існує велика кількість різних месенджерів, користувачі періодично відмовляються від тієї чи іншої програми.З метою звільнити вільне місце або припинення взаємодії з Вайбером, власники смартфонів видаляють цей месенджер. У зв'язку з цим гостро постає питання, чи можна відновити Viber після видалення зі збереженням усієї інформації.

Щоб відповісти на це питання, слід зазначити, що існує 2 види позбавлення Вайбера:

  • видалення програми;
  • видалення облікового запису.

У першому випадку користувач позбавляється програми, а в другому – від самого акаунта. Це два різні способи видалення, а тому наслідки у кожної дії свої.

Відновити інформацію Viber після видалення програми значно простіше, ніж у разі видалення облікового запису.

На щастя, який би варіант видалення не використовував власник смартфона, відновити Вайбер все-таки можна. Алгоритм дій залежатиме від багатьох факторів. В тому числі впливає те, яким пристроєм користується людина: старим або новим смартфоном.

На новому смартфоні

Мобільні пристрої, придбані після 2018 року, мають цілу низку корисних функцій. У тому числі, такі смартфони дозволяють відновити Viber. Щоб повернути абсолютно всю інформацію після видалення, користувач рекомендує завжди тримати резервну копію, яка завантажується в хмарне сховище.

Якщо не виконати цю досить просту операцію, власник смартфона не зможе повернути листування з абонентами з телефонної книги. Так що в надії отримати бажаний результат важливо враховувати всі фактори, що впливають на відновлення даних.

На старому телефоні

Незважаючи на існування популярної думки про те, що на старому смартфоні неможливо відновити Viber після видалення, воно є помилковим.Незалежно від того, коли людина придбала мобільний пристрій, вона зможе повернути месенджер і листування в повному обсязі.

Тут, як і у випадку з новими смартфонами, діють важливі умови. Головне з них – попереднє створення резервної копії. Як відомо, на старих пристроях обмежений обсяг пам'яті, тому користувачі відмовляються від бекапу. Саме цей фактор ускладнює процес відновлення інформації, але і в такій ситуації можна вирішити проблему, якщо чітко дотримуватись вимог інструкції.

Як відновити Вайбер відразу після видалення

Якщо клієнт месенджера був вилучений відносно недавно, будь-який власник Андроїд смартфона зможе відновити його наступним чином:

  1. Відкрити Google Play.
  2. Перейти до розділу «Мої програми та ігри».

  3. У списку знайти Вайбер і натиснути кнопку «Встановити».

  4. Як тільки програма встановиться, запустити її.

  5. Натиснути кнопку «Далі» та вказати номер, який використовувався раніше.
  6. Відновити резервну копію, якщо вона була створена перед видаленням.

  7. Дати дозвіл програмі на доступ до інформації.

При ідеальному розкладі, коли власник смартфона створював резервну копію, після повторної установки програми Вайбер не відрізнятиметься від вихідного стану перед видаленням. Програма покаже все листування і навіть мультимедійні файли, якими обмінювалися користувачі.

Якщо ви є власником Айфона, який працює на операційній системі iOS, то процес відновлення не відрізнятиметься від інструкції для Android. Єдина відмінність полягає в тому, що доведеться використовувати інший магазин додатків - App Store.

Як відновити віддалений Вайбер на телефоні після скидання налаштувань

Раніше було розглянуто спосіб відновлення після недавнього видалення клієнта. Але коли людина позбавляється облікового запису або виконує скидання смартфона до заводських налаштувань, повернути листування та інші параметри Viber стає значно складнішим.

Проблема полягає в тому, що людині доведеться створити новий обліковий запис, але в той же час передчасне резервування даних може врятувати ситуацію:

  1. Відкрийте магазин додатків.
  2. Авторизуйтесь під своїм Google-акаунтом, який використовувався раніше.

  3. Через пошук знайдіть Viber і встановіть клієнт.
  4. Запустіть Вайбер і введіть свій номер.

  5. Підтвердіть номер за допомогою коду з SMS.

  6. У налаштуваннях Viber відкрийте налаштування облікового запису.
  7. У пункті «Резервне копіювання» клацнути на «Відновити».

Якщо бекап був створений раніше, то всі чати та листування відновляться в повному обсязі. Власники пристроїв на iOS можуть повторити аналогічну операцію, проте авторизацію потрібно проходити не через Google-аккаунт, а за допомогою Apple ID.

Таким чином, навіть повне видалення облікового запису або скидання до заводських налаштувань не призводить до фатальних наслідків. Так, процес відновлення займає більше часу, проте цей факт не є серйозною проблемою.

Як створити резервну копію чатів

Протягом усього матеріалу неодноразово порушувалася тема створення резервної копії. Тільки бекап допоможе користувачу повернути листування та всі чати, в яких людина складалася до видалення.

Якщо ви опинилися в ситуації, коли бекап не був створений заздалегідь, або просто не хочете повторювати поширені помилки людей, обов'язково подбайте про створення резервної копії:

  1. Відкрийте Вайбер.
  2. Перейдіть в налаштування програми.

  3. Виберіть пункт «Обліковий запис», а потім – «Резервне копіювання».

  4. Натисніть кнопку «Створити копію» та дочекайтеся закінчення процесу.

Так само, якщо у користувача з якихось причин немає облікового запису на Гугл-диску, куди зберігається бекап, він може надіслати копію будь-якому абоненту зі списку контактів. Достатньо перейти до розділу «Виклики та повідомлення» налаштувань Viber, а потім натисніть «Надіслати історію повідомлень».

Як тільки листування буде відправлене, а господар смартфона захоче видалити Viber, потрібно почати думати про відновлення. Для цього необхідно попросити абонента, який отримав історію повідомлень, перенаправити її на телефон господаря.

Зрозуміло далеко не кожна людина захоче самостійно займатися резервним копіюванням щодня. Ця операція забирає багато часу, а необхідність її виконання часом випадає з голови. У такому разі рекомендується активувати автоматичний бекап.

Зробити це можна через ті самі налаштування резервного копіювання у Вайбері, однак у налаштуваннях слід вибрати не пункт «Створити копію», а клацнути по заголовку «Створювати резервну копію». Тут вибирається періодичність копіювання та місце, куди вона заливатиметься.

Можливі проблеми при відновленні

Повернення Вайбера у вихідний вигляд після видалення – процес не складний, але водночас потребує особливої ​​уваги від користувача. Цілком імовірно, що у спробах відновити листування та інші дані облікового запису можуть виникнути проблеми.Навіть якщо цього не сталося, рекомендується взяти до уваги всі можливі сценарії для розуміння того, як легко вийти з ситуації.

Запитання експерту Чому при запуску Viber після видалення немає можливості відновити листування?

Виникнення подібної проблеми пов'язане з тим, що користувач не дбав про створення резервної копії. Відновити листування у разі практично неможливо. Як повернути листування, якщо не було зроблено бекап?

Найкращий спосіб – звернутися до кожного контакту записника, щоб той передав листування через інтерфейс Вайбера. Звичайно, такий варіант виглядає не дуже раціонально, але це єдиний вихід із ситуації. Чому не вдається створити новий обліковий запис під старим номером?

Це свідчить лише про те, що після скидання налаштувань телефону обліковий запис Viber не було видалено. Переживати не варто, потрібно лише повторно авторизуватися або виконати дії для відновлення доступу, якщо забутий пароль. Чому резервна копія не завантажується?

Якщо інтерфейс Вайбера дозволяє вибрати пункт «Відновити копію», але після натискання нічого не відбувається, у вас немає підключення до Інтернету. Перевірте його наявність або виберіть інший тип з'єднання. Наприклад, Wi-Fi замість мобільної мережі. Також не виключено, що копія не завантажується через відсутність вільного місця в пам'яті пристрою. Обов'язково переконайтеся, що на смартфоні вільно щонайменше півтора-два гігабайти.