Як в Однокласниках транслювати відеодзвінки у прямому ефірі

Anonim

У соціальній мережі «Однокласники» запустили функцію трансляції відеодзвінків. У таких конференціях можуть брати участь одночасно до 100 осіб. Для цього достатньо в налаштуваннях дзвінків вибрати опцію «Трансляція дзвінка».

Як відбувається трансляція

Посилання на ефір з'являється у чаті співрозмовника. Також під час такого дзвінка на екрані відображається напис «Ваш дзвінок у прямому ефірі» або «Іде запис дзвінка».

Такі трансляції можна проводити в групі або в особистому профілі. Організатор ефіру може самостійно настроїти доступ до перегляду. Є кілька варіантів доступу:

  • Для всіх користувачів;
  • Тільки для друзів;
  • Тільки для учасників групи;
  • Тільки за посиланням.

Щоб записати відеодзвінок, необхідно вибрати потрібний пункт у налаштуваннях профілю безпосередньо під час розмови. Запис можна зберегти, а потім розмістити на сторінці в соціальній мережі, дотримуючись тих же налаштувань приватності, що й при трансляції.

Якими сервісами в ОК користуються на карантині

Користувачі «Однокласників» у період самоізоляції стали більше спілкуватися та дивитися різні відеоролики.Крім цього, представник соціальної мережі зауважив, що частіше стали використовуватися сервіси для спілкування та обміну емоціями. Так за перший квартал цього року користувачі відправили в 2,5 рази більше віртуальних подарунків, ніж минулого року.

Кількість групових дзвінків за останні тижні березня збільшилася майже на 70% на добу. Найчастіше стали організовувати і відеоконференції, в яких бере участь понад п'ять осіб. У такий спосіб спілкуються у 4 рази частіше, ніж рік тому.

У зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції росіяни дотримуються режиму самоізоляції і не виходять без гострої потреби з дому. Спілкування з рідними та друзями часто відбувається за допомогою прямих ефірів, яких за березень стало на 29% більше.

Якщо порівнювати з першим кварталом минулого року, то помітно зросла і аудиторія гравців у різні мобільні ігри. Найчастіше стали переглядати і стрічку «Рекомендації».

Середній час перебування в соціальній мережі в додатку на платформі операційної системи iOS за останні два тижні березня перевищив загальнодовий і склав 12, 7%.Середній час користування соцмережею до минулого року зріс на 9% в iOS-додатку та на 24% на платформі Android.