Підвищення тарифів Теле2 у квітні 2020: що подорожчало і наскільки

Anonim

Оператор Tele2 перевів майже всі свої тарифи в архівні, а замість них запустив нові. У квітні 2020 року назви більшої частини тарифів не змінилися, але тарифний план «Мій Tele2» був закритий остаточно, підключатися до нього більше не можна. Замість нього запущено тариф «Лайт», який майже повністю ідентичний попереднику, але дорожче на 43%. на опис архівних пропозицій оператор прибрав зі свого сайту. Розглянемо основні зміни з параметрами та цінами для Москви та області.

З «Мій онлайн» прибрали Instagram

Цей тарифний план практично не змінили, але було переглянуто список сервісів, при користуванні якими трафік не витрачається. Зі списку прибрали Instagram. При цьому на решті всіх тарифів, де передбачено безлімітне користування соціальними мережами Instagram залишився.

«Моя розмова» стала дорожчою на 25%

Найпопулярніший тариф Теле2 «Моя розмова» став дорожчим на 25%, абонплата збільшилася з 200 до 250 рублів. Але тут був збільшений і інтернет-трафік, тепер абонент отримує 4 ГБ, замість 2 ГБ.

Варто нагадати, що оператор Теле2 має своєрідну біржу, де абоненти можуть купити і продати зайвий трафік. За розцінками цієї біржі 1 ГБ мобільного інтернету коштує 17, 58 рублів. Виходить, що збільшивши абонплату на "Моя розмова" на 50 рублів і збільшивши трафік вдвічі, оператор продає 1 ГБ інтернету по 25 рублів.

«Скрізь онлайн» став дорожчим на 32%, а «Мій онлайн+» на 23%

В ці тарифи зміни не внесено. Інтернет-трафік, хвилини та кількість смс-повідомлень залишилося таким, як було раніше. Але оператор і тут знайшов рахунок чого підвищити абонплату і при цьому приховати подорожчання з основного опису тарифів.

Тут були підключені додаткові опції, які не всім абонентам потрібні, але заплатити доведеться. Опції «Пакет хвилин витрачається на міжмісто» і «Пакет хвилин витрачається на міські номери» коштують 100 і 60 рублів на місяць відповідно.

«Мій Tele2» закритий остаточно, а «Лайт», дорожче на 43%

Теле2 остаточно закрив популярний тарифний план «Мій Tele», а замість нього ввів у лінійку тариф «Лайт». точно таке ж, як і архівного, але ціна збільшена з 7 до 10 рублів на день, тобто на 43%.Таке підвищення ціни оператор виправдовує тим, що збільшено інтернет-трафік. В оновленому варіанті абонентам доступно 7 ГБ мобільного інтернету, замість 5 ГБ, як було раніше.

На що звернути увагу всім абонентам

Опції «Голосова пошта» та «Хто дзвонив» вже не є частиною пакета, який абонент отримує за абонентську плату. Дві ці послуги переведені в розряд платних і за кожну з них доведеться платити по 0,5 рубля на добу, що в сумі дає зайві 30 рублів на місяць.

Оператор повідомив, що на сторінці опцій «Пакет хвилин витрачається на міжмісто» і «Пакет хвилин витрачається на міські номери» є виноска, де вказано, що ці послуги на тарифах «Скрізь онлайн» та «Мій онлайн+» надаються абсолютно безкоштовно. На відповідних сторінках вказана інформація дійсно є.