Порівняння iPad

Anonim

Як вибрати айпад. Що краще iPad або iPad Pro – технічні характеристики та порівняння останніх версій. Розглянемо різницю між різними версіями Айпада.

iPad Pro

1 покоління

Вперше серія планшетів від компанії Apple була анонсована в 2015 році. Це був перший пристрій з діагоналлю 12,9 дюйми. Він був оснащений 2 Гб оперативної пам'яті, що дозволяло одночасно запускати кілька додатків. Також у ньому розташований процесор Apple A9X. Додатковою функцією пристрою можна вважати підтримку стілус Apple Pencil.

2 покоління

Наступна модель вийшла у 2017 році. Розробники підвищили продуктивність планшета за рахунок процесора A10X Fusion. Також у пристрої вбудовано 12 Мп камеру iSight. Для стабільної роботи додатків використовується 4 Гб ОЗУ.

У планшеті також є фронтальна камера 7 Мп. Для зв'язку є можливість скористатися функцією FaceTime. Змінився і екран пристрою. Залежно від того, чим займається користувач, частота екрану змінюватиметься.

Для збереження особистої інформації в планшеті є вбудована пам'ять. Її розмір змінюється в залежності від уподобань користувача. Так він може досягати 512 Гб. Підключення до Інтернету здійснюється через Wi-Fi. Також користувач може підключити пристрій до одного оператора.

3 покоління

У 2018 році на ринку був представлений iPad Pro третього покоління. Він отримав новий процесор A12X Bionic із системою Neural Engine. Розширився об'єм вбудованого сховища. Тепер доступні моделі з 1 Тб пам'яті.

Для створення знімків використовується ширококутна камера 12 Мп. Є також фронтальна камера TrueDepth. З її допомогою можна розблокувати пристрій, а також оплачувати покупки. Користувач може створювати портретні знімки, Animoji та Memoji завдяки окремим функціям.

Для роботи зі стілусом, знадобиться Apple Pencil (2‐го покоління). Також є можливість додатково підключити клавіатуру Smart Keyboard Folio. У пристрої є стільниковий і бездротовий зв'язок.

4 покоління

Новий планшет Appple четвертого покоління використовує для роботи процесор A12Z Bionic із системою Neural Engine. Відмінність склала також камера. Тепер у пристрої розташовані Ширококутна камера 12 Мп і надширококутна камера 10 Мп.

Так само, як і в попередній версії, користувач може вибрати модель із вбудованою пам'яттю до 1 Тб. Сам екран має розмір 12, 9 дюймів з технологіями ProMotion і True Tone. Заряду пристрою вистачить для стабільної роботи протягом 9 годин.

Плюси та мінуси Для підключення до інтернету можна використовувати сім-карту. Потужний процесор, рівень настільного комп'ютера Великий дисплей Великий об'єм вбудованої пам'яті Об'єм акумулятора Висока вартість у порівнянні з іншими планшетами Apple Вартість 7 Якість камери 9 Батарея 10 Продуктивність 10 Вбудована пам'ять 10 Разом 9.2 Пристрій з високою продуктивністю, який може замінити .

Порівняння моделей iPad Pro 2018 та 2019 року

Планшети iPad Pro третього та четвертого покоління мають лише кілька суттєвих відмінностей. Neural Engine.При цьому нова версія оснащена A12Z Bionic. Що стосується вбудованого співпроцесора рухів, застосовується М12.

На пристроях відрізняється і камера. У першому випадку використовується одна ширококутна 12 Мп. У iPad четвертого покоління розробники додали ще одну надширококутну камеру 10 Мп. Завдяки цьому знімки виходять в рази краще. Також, тут яскравіший спалах True Tone.

У моделі, випущеної в 2019 році, користувач може знімати відео в 4К з частотою 24, 30 або 60 кадрів за секунду. Тоді як у попередній версії, доступні лише останні два варіанти. Фронтальну камеру зміни не торкнулися. Це ж стосується безпеки та можливостей зв'язку.

Назва Процесор Розмір вбудованого сховища Камера Безпека Дисплей
iPad Pro 3-го покоління Процесор A12X Bionic

з системою Neural Engine

До 1 Тб Ширококутна камера 12 Мп Face ID 12, 9 дюймів Liquid Retina1

з технологіями ProMotion і True Tone

iPad Pro 4-го покоління Процесор A12Z Bionic

з системою Neural Engine

До 1 Тб Ширококутна 12 Мп та надширококутна з об'єктивом 10 Мп Face ID 12, 9 дюймів Liquid Retina1

з технологіями ProMotion і True Tone

https://www.youtube.com/watch?v=5WvaO4OnynQ?list=TLPQMTQwNDIwMjCzZOvhmJcS5A

iPad

IPad став першим планшетом, який випустила компанія Apple, і першим пристроєм такого виду. Головною метою для розробників було створити мобільний пристрій, характеристики якого могли б зрівнятися з настільним комп'ютером або ноутбуком.

1 покоління

IPad першого покоління мав до 64 Гб внутрішньої пам'яті та процесор Apple A4 з тактовою частотою 1 ГГц. Діагональ екрану складала 9,7 дюймів. Серед характерних рис можна виділити датчик, який регулював яскравість екрану залежно від освітлення.Але цей пристрій мав і суттєві недоліки. Так, процесор планшета був досить слабким. Крім того, у ньому була відсутня камера. Починаючи з 2011 року, пристрій перестали продавати.

2 покоління

У другому поколінні iPad розробники виправили проблеми, з якими вони зіткнулися раніше. Процесор став потужнішим, Apple A5 з тактовою частотою 1 ГГц. Розмір накопичувача не змінився, але оперативної пам'яті в пристрої було 512 Мб.

Крім того, у планшеті з'явилося дві камери, основна та фронтальна. Однак, вони мали досить низьку якість. З виходом третього iPad у 2012 році, цей планшет був знятий з реалізації.

3 покоління

У третьому за рахунком пристрої, використовується процесор Apple A5X з тактовою частотою 1 ГГц. Об'єм сховища залишився тим самим 16, 32 або 64 Гб, але обсяг оперативної пам'яті збільшився до 1024 Мб. Діагональ дисплея також дорівнює 9, 7 дюймів.

Цей пристрій мав велику кількість переваг. Так користувач міг знімати відео у форматі FullHD. У процесі зйомки пристрій міг розпізнавати обличчя. Також, з'явилася стабілізація завдяки додатковим датчикам. Планшет також дозволяє використовувати 3G для зв'язку. У цій же версії з'явився голосовий помічник Siri.

4 покоління

Головною метою четвертої версії планшета було вдосконалення попередньої версії. Так, тут використовується процесор Apple A6X з тактовою частотою 1, 4 ГГц, який містить чотири графічні ядра. Внутрішнє сховище було збільшено до 128 Гб. Об'єм оперативної пам'яті, як і раніше, становить 1 Гб.

Були вдосконалені і камери планшета. З'явилася можливість знімати фронтальну у форматі FullHD. Збільшилась і потужність акумулятора. iPad може працювати без підзарядки до 11 години.

Плюси та мінуси Розмір дисплея Вартість Ємність батареї Відсутність функції розблокування екрана за допомогою сканування обличчя Низька продуктивність процесора в порівнянні з іншими моделями Вартість 9 Якість камери 8 Батарея 9 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 8 Разом 8.4 Планшет має такі високі показники продуктивності, але прийнятну вартість.

Порівняння моделей iPad 2018 та 2019 року

IPad шостого та сьомого покоління мають схожі характеристики. Так, у двох випадках використовується процесор A10 Fusion. Він має 64-бітну архітектуру рівня настільного комп'ютера. Незважаючи на те, що процесор досить потужний і дозволяє працювати з важкими програмами, він поступається за продуктивністю комплектуючого з версії Pro.

Не відрізняється також і обсяг вбудованого сховища. Є можливість використовувати лише 128 Гб. Розширити цей розмір за рахунок встановлення додаткової картки не вдасться. Користувач може керувати планшетом за допомогою стілус. У двох випадках застосовується Apple Pencil (1 покоління).

Заряд пристрою здійснюється за допомогою спеціального адаптера живлення або через USB-порт комп'ютера.При цьому планшети однаково працюватимуть до 10 годин активного перегляду відео або прослуховування музики через Wi-Fi. Якщо використовується стільниковий зв'язок, цей показник знижується до 9 годин.

Моделі iPad мають ширококутну камеру 8 Мп, яка дозволяє робити якісні знімки. Також можна створювати Live Photos. В обох випадках застосовується п'ятилінзовий об'єктив. Є й додаткові режими, таймер, контроль експозиції та прив'язка фото до місця зйомки.

Назва Процесор Розмір вбудованого сховища Камера Безпека Дисплей
iPad 6го покоління A10 Fusion До 128 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 9, 7 дюйма, підтримка жестів Multi-Touch, підсвічування LED та технологія IPS

Retina

iPad 7го покоління A10 Fusion До 128 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 10, 2 дюйми, підтримка жестів Multi-Touch, підсвічування LED та технологія IPS

Retina

iPad Air

Головною особливістю лінійки iPad Air стали відносно невеликі габарити та менша вага.

1 покоління

Так, пристрій було випущено в 2013 році, разом з виходом iPhone 5S.Планшет став на 2 мм тонше за попередню версію iPad і вже на 16 мм. У межах пристрою дані показники досить значущі. Змінилася і вага, тепер планшет став на 30% легшим. При цьому розмір дисплея так і залишався 9, 7 дюймів.

Ці зміни були затребувані серед користувачів. iPad став набагато зручнішим і меншим. При цьому показники його продуктивності змінилися тільки на краще. У цій версії використовувався процесор A7 від Apple. Користувачеві надавали кілька моделей з різними розмірами вбудованого сховища, від 16 до 128 Гб.

2 покоління

Наступна модель була випущена у 2014 році. Вона відрізнялася триядерним процесором із тактовою частотою 1, 8 ГГц. Тут же розробники впровадили сканер відбитків пальців, який використовується для розблокування пристрою.

3 покоління

Третя модель iPad Air була випущена лише у 2019 році. Вона має суттєво високі показники на відміну попередніх версій. Це стосується процесора, обсягу внутрішньої та оперативної пам'яті, а також до самого дисплея.

Плюси та мінуси Невеликі габарити Продуктивність Потужний процесор Об'єм вбудованого сховища Немає можливості підключити стілус СМС не входять до пакета Відсутність FaceID Вартість 8 Якість камери 8 Батарея 9 Продуктивність 9 Вбудована пам'ять 9 Разом 8.6 Пристрій має високі показники.

Порівняння моделей iPad Air 2018 та 2019 року (2014 та 2019)

Перерва між випуском пристроїв була протягом 5 років. За цей час усі технології значно змінилися. Тому iPad Air третього покоління має суттєві відмінності від попередньої версії. Насамперед це стосується самого дисплея. Новіша модель має діагональ екрану 10, 5 дюймів.У роботі використовується технологія True Tone.

IPad Air 2 має процесор A8X, а також співпроцесор M8. Третя версія пристрою оснащена процесором A12 Bionic та вбудованим співпроцесором M12. Крім того, у ньому міститься Система Neural Engine. Незважаючи на використання різних процесорів, вони обидва мають 64-бітну архітектуру рівня настільних комп'ютерів.

На відміну від більш старої версії, iPad Air 3 має підтримку стілусу та клавіатури. Користувачеві необхідно підключати Apple Pencil (1-го покоління), а також Smart Keyboard. Що стосується камери, обидва пристрої оснащені 8 Мп об'єктивом. Але третє покоління пристрою має додаткові функції, наприклад Live Photos.

Акумулятор на пристроях не відрізняється. Вони можуть працювати протягом 10 годин за допомогою Wi-Fi, а також протягом 9 годин через стільниковий зв'язок.Істотних змін зазнала фронтальна камера. Так, друге покоління планшета дозволяє робити знімки на 1, 2 Мп об'єктив і записувати відео в максимальній роздільній здатності 720p. Що стосується новішої версії, тут фронтальна камера буде 7 Мп, а відео вийде записати у форматі 1080p.

Відмінюється і розмір вбудованого сховища. Максимальна пам'ять для другої версії пристрою становить 128 Гб. У третій версії цей показник збільшено до 256 Гб.
Назва Процесор Розмір вбудованого сховища Камера Безпека Дисплей
iPad Air 2-го покоління A8X До 128 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 9, 7 дюйма, підтримка жестів Multi-Touch, підсвічування LED та технологія IPS

Retina

iPad Air 3-го покоління A12 Bionic

з системою Neural Engine

До 256 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 10, 5 дюйми, підтримка жестів Multi‑Touch, підсвічування LED та технологія IPS, технологія True Tone

Retina

iPad mini

IPad mini можна вважати проміжним пристроєм між планшетом та смартфоном. Він має невеликі габарити, але значний розмір дисплея за рахунок звуження бічних рамок. Саме через цю особливість, пристрій отримав свою назву.

1 покоління

Перший iPad mini був випущений у 2012 році. Він отримав процесор Apple A5, який не відрізняється високою продуктивністю. У продажу були три моделі, які відрізнялися між собою розміром вбудованого сховища, 16, 32 та 64 Гб. Особливістю планшета вважається розмір дисплея, всього 7, 9 дюймів. Така діагональ є на всіх версіях планшета.

2 покоління

Друга версія планшета була випущена у 2013 році. Вона мала той самий процесор, але розмір вбудованого сховища збільшився до 128 Гб. Відмінною рисою від попередньої версії став екран Retina.

3 покоління

У 2014 році вийшов iPad mini третього покоління. Він був обладнаний процесором Apple A7. Він не відрізнявся характеристиками, але розробники вбудували Touch ID у кнопку Home. Завдяки цьому розблокувати планшет можна було за допомогою сканера відбитків пальців.

Плюси та мінуси Невеликий розмір дисплея Відносно невисока вартість Потужний процесів встановлений на останній моделі Невеликий об'єм вбудованого сховища Слабкий процесор на більш старих моделях Наявність тільки Touch ID Вартість 9 Якість камери 8 Батарея 9 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 8 Разом 82 Характеристики.

Порівняння моделей iPad mini 2018 та 2019 року

Обидва пристрої оснащені дисплеєм з діагоналлю 7, 9 дюймів. IPad mini 5го покоління, на відміну від свого попередника, також має технологію True Tone. В іншому ж екрани пристроїв не відрізняються. Це ж можна сказати і камері планшетів.

Відрізняються процесори пристроїв. Так, як останню версію було випущено в 2019 році, вона отримала найбільш потужне комплектуюче. Крім того, користувачеві надано кілька моделей, з об'ємом пам'яті до 256 Гб.

Назва Процесор Розмір вбудованого сховища Камера Безпека Дисплей
iPad mini 4-го покоління A8 До 128 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 7.9 дюйма, підтримка жестів Multi-Touch, підсвічування LED та технологія IPS

Retina

iPad mini 5-го покоління A12 Bionic

з системою Neural Engine

До 256 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 7.9 дюйма, підтримка жестів Multi‑Touch, підсвічування LED та технологія IPS, технологія True Tone

Retina

Який iPad вибрати

Користувачеві необхідно вибирати iPad в залежності від поставленого завдання. Так, якщо пристрій використовуватиметься замість ноутбука, то рекомендується вибирати Pro версію. Вона має досить потужний процесор та великий обсяг вбудованого сховища. Показники саме цього планшета найвищі.

IPad mini представлений з невеликим дисплеєм 7, 9 дюймів. Він найбільш наближений до смартфона і може використовуватися саме для цього. Якщо немає точних переваг, користувач завжди може вибрати стандартну версію.

Назва Процесор Розмір вбудованого сховища Камера Безпека Дисплей
iPad Pro 4го покоління Процесор A12Z Bionic

з системою Neural Engine

До 1 Тб Ширококутна камера 12 Мп та надширококутна камера 10 Мп Face ID 12, 9 дюймів Liquid Retina1

з технологіями ProMotion і True Tone

iPad 7го покоління A10 Fusion До 128 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 10, 2 дюйми, підтримка жестів Multi-Touch, підсвічування LED та технологія IPS

Retina

iPad Air 3го покоління A12 Bionic

з системою Neural Engine

До 256 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 10, 5 дюйми, підтримка жестів Multi‑Touch, підсвічування LED та технологія IPS, технологія True Tone

Retina

iPad mini 5го покоління A12 Bionic

з системою Neural Engine

До 256 Гб Ширококутна камера 8 Мп Touch ID Діагональ 7.9 дюйма, підтримка жестів Multi‑Touch, підсвічування LED та технологія IPS, технологія True Tone

Retina