Як створити групу у Вайбері на телефоні

Anonim

Група в Вайбері є загальним діалогом, в якому складається більше двох користувачів. Це дозволяє обмінюватися контентом із кількома учасниками одночасно. Чати відрізняються за тематикою, можна створити окрему групу для друзів та окрему для колег по роботі.

Що таке група у Вайбері

Є два види груп - закриті та відкриті. У другому випадку користувачі можуть вільно приєднуватися до чату, просто натиснувши на знак плюса в результаті видачі після пошуку потрібної групи. Вступити до закритої групи можна лише на запрошення адміністратора чату або інших учасників.

До групи можна додати обмежену кількість осіб. У найбільшому чаті може бути 250.

Що таке співтовариство

Спільнота у Вайбері також є чатом, проте в ньому може бути необмежену кількість учасників. Щоб утримати увагу користувачів, застосовуються допоміжні функції адміністратора. Створити такий чат може будь-яка людина.

Спільнота ділиться на такі види:

  • особисте, тут людина ділиться подіями зі свого життя;
  • тематическое, має вузьку спрямованість, таку як ЗОЖ, риболовля, кулінарія та інше;
  • бізнес-спільнота має на меті залучення клієнтів та збільшення продажів;
  • форум, у такому чаті учасники діляться досвідом та відповідають на різні запитання.

Люди у групі також поділяються на категорії.Це можуть бути як звичайні користувачі, так і адміни або суперадміни. Надання статусу залежить від того, які можливості є у користувача в роботі з контентом. Основна мета спільноти полягає у веденні блогу та залученні нових учасників.

Група та спільнота схожі, однак вони не є альтернативами. Їх порівняння можна побачити далі.

Тип чату Учасники Вступ Дзвінки
Група 250 Вільне або на запрошення Всі учасники можуть писати повідомлення Доступні групові дзвінки
Спільнота Необмежено Вільне Адміністратор може обмежити можливість писати повідомлення Дзвінки недоступні в будь-якому вигляді

Спільноти більше підійдуть для великих пабліків, бізнес-проектів або просто для чату за інтересами, які не потрібно обмежувати певною кількістю учасників. Група призначена для вузького кола людей, які об'єднані конкретним завданням або спільною справою, наприклад батьківський чат або колеги по роботі.

Покрокова інструкція зі створення

Оскільки користувачеві можуть вільно створювати і групу, і спільноту, необхідно розглянути план, яким можна створювати кожен окремий чат.

Як створити групу у Вайбері на телефоні

Покроковий алгоритм створення групи зі смартфона виглядає так:

  • додаток «Viber» запускається на гаджеті, в нижньому кутку буде розташований круглий значок, який виглядає як повідомлення, або як плюсик, потрібно натиснути на нього;

  • натискається кнопка «Нова група» чи «Новий чат», залежить моделі мобільного устройства;

  • з'явиться список контактів, потрібно вибрати тих користувачів, кого потрібно додати до групи;
  • кликається напис «Готово», що знаходиться вгорі екрана;
  • в чаті потрібно написати будь-яке слово, наприклад, «Привіт», це потрібно для того, щоб інші учасники зрозуміли, що вони додані до групи.

Є і інший варіант, який також дозволяє створити групу в програмі. Виконується він за наступною інструкцією:

  • необхідно зайти в будь-яку розмову і натиснути на три точки, які розташовуються у верхньому куті дисплея;
  • з'явиться список опцій, потрібно натиснути на напис «Створити групу з …»;
  • Коли відкриється перелік контактів, слід вибрати потрібних учасників та натиснути кнопку «Готово».

Після цього користувач стане адміністратором нового чату. Він зможе додавати й інших учасників, а також контролювати спілкування в групі.

Як створити спільноту у Вайбері на телефоні

Створення спільноти займає більше часу і містить більше кроків, ніж створення групи. Користувач повинен виконати такі дії:

  • завантажити месенджер з будь-якого магазину додатків для своєї системи, запустити його та пройти реєстрацію;
  • внизу екрана клацнути на піктограму плюсика чи повідомлення;
  • після цього натискається напис «Створити спільноту», потрібно підтвердити дію;

  • у відповідні місця вводиться назва чату, а також його опис, додається фото спільноти, позначається його тематика;
  • після цього вибираються контакти з телефонної книги, які необхідно додати до нового чату, вибирається їх статус;
  • натискається галочка, що знаходиться у правій частині екрана, після цього спільнота буде створена.
Користувач автоматично стає суперадміном, що дає йому більше функцій. Цілком від нього залежить, як багато людей побачить його чат і наскільки він буде популярним. Також суперадмін відповідає за весь контент, призначає простих адмінів та регулює спілкування в чаті.

Управління та налаштування групи

Після того, як група буде створена, рекомендується перейти до її оформлення та налаштування. Такі дії додадуть новому чату індивідуальність, що дозволить запам'ятати його і знати, за якою темою ведеться бесіда.

Щоб приступити до процесу, необхідно натиснути на три точки. Вони розташовані у правій верхній частині дисплея. Відкриється список опцій, потрібно перейти до розділу «Інформація». Тут буде представлено перелік того, що можна зробити з чатом. Необхідно пройти по всіх пунктах та заповнити всі поля даних про групу.

Назва

Щоб ввести нову назву чату, користувач має клацнути на напис «Група», потім на існуюче ім'я групи і ввести нову назву. Назва прямо впливає на те, що писатимуть учасники чату. Наприклад, у чаті з назвою «Батьки 6Б», буде інформація про школу.

Увага. Всі користувачі, які перебувають у групі, отримають повідомлення про те, що назва чату була змінена.

Значок

Далі встановлюється значок групи, її також називають «аватаркою» чату. Ця картинка також залежить від того, яку тематику має чат. Не можна поставити смайлик на робочий проект, також як не рекомендується ставити щось серйозне, якщо група розважальна.

Щоб встановити значок групи, необхідно клікнути на назву чату, потім на місце, де встановлюється аватарка. Відповідний значок вибирається у галереї мобільного пристрою. Зображення обрізається до відповідного розміру, а потім натисніть кнопку «Встановити».

Поміняти аватарку може лише адміністратор чату. Наведений вище метод установки підходить і для телефонів на Android, і для гаджетів на iOS.

Додавання учасників

Додавати нових користувачів у створений чат можна у будь-який час, а не тільки в момент створення групи. Для виконання цієї дії необхідно використовувати клавішу, яка знаходиться у вікні листування. Також можна скористатися наступним алгоритмом:

клацнути на зображення, яке має форму людини з плюсом;

  • зі списку контактів, що з'явився, потрібно вибрати користувача;
  • Далі підтверджується дія, здається галочка.

Означена людина буде додана до групи, а також отримає повідомлення про те, що вона стала учасником чату. При цьому для такого користувача діятиме обмеження, він не зможе побачити листування, яке було раніше, до його додавання до групи.

Видалення учасників

Необхідність видалення людини з чату може виникнути з різних причин, найпоширеніша - порушення правил групи. Щоб виключити користувача, необхідно:

  • клікнути на панель налаштувань групи;
  • натиснути на рядок з назвою «Інформація»;

  • з'явиться список даних, потрібно переглянути сторінку до появи блоку «Учасники»;
  • далі вибирається потрібний учасник, серед опцій натискається кнопка «Видалити з чату».

Після виконаної дії, користувач Вайбер вже не зможе читати листування певного чату та брати участь у ньому. Інші учасники отримають повідомлення про видалення одного з користувачів групи.

Призначення адміністраторів

Створений чат користувач може призначити людей, які також можуть редагувати інформацію групи. Їх називають адміністраторами. Наділяти можливістю редагувати чат можна лише людей, які є учасниками чату.

Додати адміністратора можна, натиснувши кнопку «Додати адміна». Зі списку учасників вибирається потрібна людина, яка зможе керувати групою нарівні зі творцем чату.

Важливо. Новий адмін матиме ті ж права, що й головний адміністратор. Тобто, він зможе видаляти та додавати користувачів, редагувати дані групи. Видалити адміна може лише творець групи.

Установка фону

У месенджері є можливість встановити будь-який фон для створеної групи. Він вибирається із внутрішньої бібліотеки програми. Щоб встановити його, користувач повинен відкрити налаштування групи і натиснути на функцію «Фон». Далі вибирається необхідне оформлення групи.

https://www.youtube.com/watch?v=jLCYow9AmfQ

Як запросити до закритої групи

Є два методи, за допомогою яких можна додати людину в закриту групу. Перший стандартний варіант полягає у додаванні користувача вручну через панель налаштувань чату. Тобто відкривається пункт «Інформація», натисніть пункт «Додати учасника» і людина стає учасником чату.

Інший спосіб передбачає використання інвайт-посилання. Вона генерується в налаштуваннях, пункт «Надіслати посилання». Переслати її можна як усередині месенджера, так і в інші соціальні мережі або СМС. Користувач, який перейшов по ній, автоматично стане учасником чату.

Поради щодо ведення своєї групи чи спільноти

Щоб група стала популярною та цікавою, можна користуватися такими правилами:

  • при додаванні людини вручну потрібно поцікавитися в неї, чи хоче вона стати учасником чату;
  • група має бути «живою», рекомендується відправляти 2-3 корисних повідомлення на день;
  • Розкрутити групу можна, додавши посилання на неї до різних форумів та соціальних мереж.

Також слід пам'ятати, що контент чату має бути якісним та актуальним. Це приверне більше активних користувачів.

Питання експерту Кому можна надіслати інвайт-посилання чату?

Будь-якій людині, яку необхідно зробити учасником закритої групи. Відправляти її можна за СМС, у месенджерах, соціальних мережах. Які правила можна встановити у чаті?

У будь-якому випадку стандарти встановлює автор групи. Рекомендується встановити правила, які заборонять учасникам лаятись, спамити або надсилати заборонений контент. Що краще група чи спільнота?

Це залежить від мети та тематики створеного чату. Якщо вона розважальна або охоплює широке коло користувачів, краще зробити спільноту. Якщо у чаті переписуються невелика кількість людей або вузька спрямованість, можна зробити групу.

Після вирішення всіх питань, можна переходити до створення, а також до тонкого настроювання нового чату.