WhatsApp почав блокувати повідомлення

Anonim

Розробники месенджера WhatsApp вирішили обмежити можливість пересилати повідомлення до одного разу, щоб уникнути поширення різних фейків про коронавірус. Інформація про це є в офіційній заяві компанії Facebook, якій належить месенджер.

Що обмежується

У цьому випадку йдеться про повідомлення, у тому числі й ті, що містять фотографії або відеоролики, які позначені символом у вигляді подвійної стрілки. Такі повідомлення пересилалися вже мінімум п'ять разів і більше одного разу їх відправити неможливо.

За новими правилами, популярний контент можна тепер відправити лише один раз і одному співрозмовнику. Відправлення одразу кільком адресатам або групам тимчасово заблоковано.

Для чого вводяться обмеження

Планується, що такий захід допоможе обмежити тиражування недостовірної інформації в соціальних мережах та месенджерах. У зв'язку з пандемією коронавірусу такої інформації зараз більш ніж достатньо на просторах інтернету.

Зокрема у заяві від Facebook сказано, що розробники докладають усіх зусиль, щоб уповільнити поширення фейкової інформації. Це зроблено для того, щоб Вацап і надалі залишався зручним інструментом для особистого спілкування.

Кримінальна відповідальність за фейки

Варто нагадати, що у Росії запроваджено кримінальну відповідальність за громадське поширення інформації, яка відповідає дійсності, зокрема і епідеміях. Авторам таких фейків загрожують великі штрафи або обмеження волі на строк до 3-х років.

Якщо ж недостовірна інформація про епідемію стане причиною шкоди здоров'ю хоч однієї людини, то мінімальний штраф становитиме 500 тисяч рублів. Але не варто забувати, що можна відбутися не просто штрафом, а втратити волю на 3 роки.