Як встановити один Ватсап на два телефони і навпаки

Anonim

Багато власників смартфонів активно спілкуються за допомогою популярного месенджера WhatsApp, тому воліють використовувати його функціонал по максимуму. Одні, купуючи другий гаджет, хочуть отримати доступ до свого облікового запису з обох пристроїв. Інші ж, навпаки, бажаючи розділити величезний потік інформації на важливу і менш актуальну, прагнуть встановити на один девайс два Ватсапи. На щастя, абоненти мають можливість реалізувати свої бажання, скориставшись рекомендаціями, наданими в цій статті.

Чи можна встановити один Ватсап на два телефони

Кількість користувачів, які прагнуть використовувати WhatsApp на двох телефонах, постійно збільшується. Причин цього може бути кілька. Якщо на одному гаджеті сів акумулятор, а зарядити його немає можливості, можна скористатися другим телефоном, який залишається активним. Або людині приємно користуватися різними моделями, але при цьому вона хоче бути на зв'язку зі своїми близькими.

Незважаючи на постійне вдосконалення функціоналу месенджера, розробники не передбачили можливість використання одного облікового запису, прив'язаного до певної SIM-картки, на двох смартфонах по черзі або одночасно. Насамперед, це зумовлено правилами конфіденційності цього додатка. Всім відомо, що, щоб уникнути крадіжки особистої інформації своїх користувачів, Ватсап ніде не зберігає листування. Усі діалоги залишаються у пам'яті пристрою. Список контактів програма бере з адресної книги телефону. Саме тому неможливо використовувати один Ватсап на двох гаджетах, адже у разі активації облікового запису на новому девайсі, вся інформація все одно залишиться на старому.

Але, на щастя для всіх, існує категорія людей, які прагнуть обійти правила. Завдяки їм з'явилася можливість встановлення Ватсапа на двох девайсах з одним номером.

Як зробити Ватсап на 2 телефони

Чи можна використовувати один профіль WhatsApp на двох мобільних пристроях? Як виявилося, так. І для реалізації цієї можливості існує цілих два варіанти.

Перший є найпростішим, не вимагає будь-яких навичок (тільки наявність ПК), тому буде корисним навіть для новачків. І хоча таким способом можна увійти до свого облікового запису через браузер, а не в додатку, він не поступається за функціональністю традиційним.

Другий, навпаки, вважається складнішим і накладає на користувачів певні обмеження. Тому тут знадобиться певна підготовка, а також отримання Root-прав на обох пристроях.

1. За допомогою сервісу WhatsApp Web

Встановити програму на двох пристроях з одним номером дозволяє десктопна версія програми. Для цього призначений WhatsApp Web – онлайн сервіс, що дозволяє використовувати обліковий запис у месенджері через браузер стаціонарного ПК або ноутбука. Він надає безліч корисних функцій для роботи з мобільним додатком. Щоб задіяти одну з них, знадобиться виконати такі дії.

  • На своєму ПК через браузер зайти на сайт WhatsApp Web.

  • Запустити месенджер на смартфоні та відкрити налаштування, клацнувши по іконці з трьома вертикальними точками (на iOS це значок із зображенням шестерні).
  • У меню, що випадає, вибрати рядок «WhatsApp Web».
  • Далі потрібно просканувати QR-код з екрана комп'ютера (ноутбука).

Це дозволить синхронізувати сервіс з обліковим записом Ватсап на смартфоні та всі текстові та медіафайли, а також інша конфіденційна інформація дублюватимуться на веб-ресурсі.

З цього моменту на свій профіль у месенджері можна буде заходити з будь-якого телефону.

2. З використанням Root-прав

Щоб задіяти другий варіант, необхідно зрозуміти, що таке Root-права. Отримавши їх, власник гаджета має можливість не тільки знімати накладені виробником обмеження щодо використання функціоналу, але й змінювати весь вміст кореневих системних каталогів. Слід пам'ятати, що видаливши або відредагувавши по незнанню будь-який важливий файл, можна вивести з ладу всю систему.

Отже, після отримання Root-прав на обох пристроях, знадобиться виконати такі дії.

  • Завантажити та встановити на обидва смартфони додаток «Titanium Backup». Можна вибрати іншу програму, що дає Root-права, але вони мають схожий принцип роботи.

  • Резервну копію WhatsApp перенести з одного гаджета на інший і помістити до папки «TitaniumBackup».
  • Тепер на другому смартфоні потрібно запустити завантажений додаток і увійти в загальне меню.

  • На сторінці, що відкрилася, вибрати категорію «Пакетні дії», а всередині неї – опцію «Відновити відсутність ПЗ з даними».

У запропонованому списку відшукати WhatsApp, і відзначити галочкою варіант «ПЗ + дані».

Після того, як відновлення буде завершено, користувач отримає два ідентичні месенджери з одним акаунтом, і на різних пристроях.

Як встановити другий Ватсап на Андроїд

Багато користувачів, які активно спілкуються в месенджері, прагнуть розмежувати потік інформації, створивши діловий та повсякденний акаунти. Для досягнення цієї мети створено низку ефективних методів, але в залежності від того, під керуванням якої операційної системи працює мобільний пристрій, вони відрізнятимуться.

Business версія

Найпростішим і водночас безпечним способом отримати другий профіль популярного месенджера на мобільному гаджеті від Apple є встановлення окремої редакції клієнта сервісу для iOS – WhatsApp Business. Програма стала доступною в App Store навесні 2019 року, і спростила власникам смартфонів iPhone рішення проблеми.

Щоб завантажити програму, можна активувати пошук у фірмовому магазині додатків.

Якщо система запросить пароль, слід ввести його, і клацнути на клавішу «Увійти».

Далі реалізувати завдання можна за допомогою такого алгоритму.

  • Створити резервну копію інформації Ватсап.
  • Запустити програму на Айфоні.
  • Прийняти «Умови надання послуг» та отримати дозвіл на доступ до розділу «Контакти».
  • Клікнути по рядку «Використовувати інший номер».
  • Ввести ідентифікатор і натиснути кнопку «Готово».
  • Далі система запропонує перенести номер з діючого облікового запису Ватсап в WhatsApp Business. Його потрібно ввести у вікні та натиснути «продовжити».

  • Дочекатися, поки прийде СМС з перевірочним кодом, і вписати його у відповідне поле.

  • Завантажити всі попередньо скопійовані дані, текстові та медіафайли, натиснувши клавішу «Відновити з копії».
  • Оформити свій профіль: встановити аватарку, вписати своє ім'я, нік, заповнити інші поля.
  • Зі списку «Вид діяльності» вибрати «Не компанія», після чого підтвердити вірність введених даних за допомогою кнопки «Готово».

З цього моменту на одному Айфоні функціонуватимуть два абсолютно незалежні один від одного програми WhatsApp.

Клонувати вбудованими функціями Андроїда

У сучасних моделях смартфонів на базі OS Android з'явилася цікава функція «Клонування додатків», що дозволяє створити в системі копію практично будь-якої програми. Переконатися у простоті роботи схеми можна з прикладу MIUI.

  • У меню смартфона відкрити «Налаштування».
  • Вибрати категорію «Додатки».
  • Прокрутивши екран вниз знайти опцію «Клонування додатків» і клацнути по рядку.

  • У переліку встановлених і доступних для створення копії програм вибрати WhatsApp, і перевести бігунок праворуч, щоб активувати опцію.

  • Залишається дочекатися завершення процесу клонування. На робочому столі має з'явитися іконка Ватсап із позначкою, що це клон.

Parallel Spaсe

Якщо у смартфоні відсутні вбудовані можливості клонування програм, можна скористатися спеціалізованими інструментами від сторонніх розробників.Одним із популярних рішень подібного завдання є утиліта «Parallel Space». Після її запуску в системі з'являється окрема директорія, куди можна копіювати вже встановлений месенджер, та успішно використовувати отриманий клон.

Процедура займає кілька хвилин і передбачає виконання наступних дій.

  • Знайти в магазині програм Google Play програму «Паралель Спейс» та встановити її на смартфон.
  • Запустити програму та у списку доступних для клонування програм зняти всі галочки, залишивши одну навпроти оболонки Ватсап.
  • Клікнути по клавіші «Додати до Parallel Space», після чого дозволити доступ до журналу особистих даних, натиснувши кнопку «Прийняти».
  • Дочекати завершення процесу створення копії WhatsApp.
  • Щоб запустити клонований месенджер, потрібно відкрити «Паралель Спейс», натиснути на іконку Ватсап.

App Cloner

Більш функціональною та привабливою, на думку власників мобільних гаджетів, є утиліта «App Cloner». Принципом її роботи є клонування програм із наступною зміною імені та цифрового підпису. У результати копії набувають статусу повноцінних додатків і запускаються навіть за відсутності Апп Клонер.

Увага! Перш ніж завантажувати програму на свій смартфон, необхідно зайти в розділ «Безпека» та надати системі дозвіл на встановлення файлів APK з невідомих джерел.

Далі потрібно слідувати інструкції:

Завантажити утиліту з офіційного сайту або з магазину додатків та встановити на свій смартфон.

  • В переліку доступних для копіювання програм вибрати Ватсап.
  • На наступній сторінці вказати номер клону та перейти у вкладку «Іконка програми».

Тут необхідно змінити зовнішній вигляд значка дубліката, задіявши всі можливі параметри перетворення.

Далі потрібно клікнути по розташованому на екрані кухоль блакитного кольору з галочкою всередині. Цей елемент призначений для запуску процесу створення копії APK-файлу зі зміненим підписом.

  • Ознайомившись із попередженням про можливі збої програми та інші проблеми, слід клікнути «Ок». Розпочнеться процес створення копії.
  • Дочекатися повідомлення про завершення процесу клонування та створення дубліката месенджера «WhatsApp клонований».

Наприкінці процедури слід натиснути на рядок «Встановити додаток».

Почекати, поки на робочому столі з'явиться значок «WhatsApp» у зміненому варіанті.

Другий екземпляр месенджера готовий до використання.

Можливі проблеми

Незважаючи на простоту виконання описаних методів, у багатьох користувачів залишаються питання. Відповіді на найпоширеніші представлені нижче.

Запитання експерту Чи можна використовувати Ватсап на різних номерах, якщо вони встановлені на одному смартфоні?

Ні. Месенджер може мати один обліковий запис і бути прив'язаний до одного номера мобільного оператора. Які програми, крім описаних, можна використовувати для клонування WhatsApp?

Непогано себе зарекомендували такі утиліти, як TutuApp і TweakBoxApp. Чому мій обліковий запис виявився заблокованим при перенесенні месенджера на новий мобільний пристрій?

Це може бути обумовлено частою зміною смартфонів.