Як змінити пароль у ВК з телефону

Anonim

Менять паролі в соціальній мережі ВКонтакте потрібно регулярно, особливо якщо у вас пароль легкий і запам'ятовується. Зловмисники за бажання дуже швидко зламують сторінки в таких випадках і використовують їх для розсилки спаму або інших цілей. Як змінити пароль в соцмережі ВК на комп'ютері начебто зрозуміло, а як це зробити з телефону - знають не все.

Коли потрібно змінити пароль у ВК

Слід обов'язково змінити пароль, якщо хтось сторонній випадково його побачив. Також краще змінити його у тому випадку, якщо ви користувалися громадською мережею.Крім цього, міняти пароль потрібно в тому випадку, якщо комп'ютер заражений вірусами або є підозра, що сторінку в соцмережі зламали.

Як поміняти пароль у ВК з телефону

Розглянемо два варіанти, завдяки яким можна змінити пароль у ВК зі смартфона. Який спосіб вибрати, залежить від переваг користувача та можливостей мобільного пристрою.

Через мобільний додаток

Для початку розглянемо, як внести зміни через мобільний додаток, оскільки людей, які користуються такою програмою, більше, ніж тих, які заходять до соцмережі через мобільну версію сайту. Вносять зміни так:

  • Запускаємо програму і клацаємо на кнопку із зображенням трьох смужок у правому нижньому куточку екрана;
  • Далі потрібно зайти в налаштування. Для цього натискають кнопку у вигляді шестерні, розташовану в правому верхньому кутку екрана;

  • У списку налаштувань слід вибрати пункт «Обліковий запис»;
  • Після номера та електронної пошти знаходиться пункт зміни пароля, клацаємо по ньому;
  • Відкривається маленьке віконце, де вводять старий пароль, потім вказують новий і ще раз підтверджують його;

  • В кінці потрібно натиснути на активну кнопку ОК.

Ось так, всього за хвилину можна змінити свій пароль в соцмережі ВКонтакті через програму. Цей варіант підходить для смартфонів на операційній системі Android та iPhone.

З мобільної версії сайту

Тепер проробимо все те саме, тільки через браузер в мобільній версії сайту. Щоб змінити пароль, необхідно дотримуватись такої інструкції:

  • Запускаємо будь-який браузер і переходимо на адресу соцмережі vk.com;
  • Авторизуються на сайті, вказавши свої логін та пароль у відповідних полях;
  • Після того, як сторінка завантажиться, клацаємо по ярлику в правому нижньому куточку екрана. Відкриваються параметри профілю, де потрібно натиснути на значок меню у вигляді шестерні;

  • Знаходимо пункт «Обліковий запис» і тапаємо по ньому. Тут є розділ зміни пароля;

  • Прописуємо свій старий пароль і нижче вводимо новий варіант, потім його підтверджуємо, щоб випадково не помилитися.

Як змінити пароль, якщо забув старий

Доволі часто буває так, що коли потрібно змінити пароль у ВК, ми з жахом згадуємо, що старий безнадійно забутий.Якщо це так то варіантів вирішення проблеми є два, один з них підходить у тому випадку, якщо ви пам'ятаєте телефон та електронну пошту до яких кріпився обліковий запис, а другий варіант, коли ви взагалі нічого не знаєте.

Якщо є доступ до пошти або телефону

Якщо пароль забутий, то слід зробити кілька кроків для його відновлення.

  • Заходимо в головне меню соцмережі і виходимо зі свого облікового запису;
  • У формі авторизації, яка є на сторінці, натискаємо на кнопку «Забули пароль»;
  • Далі потрібно вказати номер телефону або електронну адресу. Це залежить від того, як здійснювалася реєстрація облікового запису;
  • Отримуємо код підтвердження, і сміливо змінюємо пароль.

Якщо немає доступу до пошти або телефону

Якщо доступ до старого номера телефону більше немає, можна просто змінити номер в налаштуваннях.Для цього відкривають сторінку налаштувань у новому вікні, знаходять рядок «Номер Вашого телефону» та натискайте «Змінити номер телефону». В даному випадку система запропонує зачекати два тижні, і лише після цього номер буде змінено.

Якщо часу чекати немає, то можна звернутися в техпідтримку та викласти проблему. Цей спосіб працює тільки в тому випадку, якщо на сторінці вказано ваше справжнє прізвище та ім'я, а також є справжня фотографія. Такий спосіб відновлення займає кілька днів.

Якщо не вийшло

Якщо не вдалося змінити пароль, краще звернутися до служби підтримки користувачів. Зазвичай таке трапляється, якщо сторінка не була прив'язана до телефонного номера або він вже недоступний. Служба відновлення доступу знаходиться за адресою.

Як правильно вибрати пароль ВКонтакте

Розглянемо деякі рекомендації щодо вибору нового пароля для свого облікового запису.

  1. Рекомендується використовувати пароль, який складається з довільних латинських літер різних регістрів та цифр. Чим довший пароль, тим він надійніший, тому що підібрати його проблематично.
  2. Не варто використовувати дату народження, назви вулиць чи міст, або інші дані, які легко можуть дізнатися інші люди.
  3. Не потрібно використовувати прості паролі, типу 12345 або qwerty. Оскільки зловмисники перед зломом перевіряють комбінацію найпростіших паролів і часто потрапляють у крапку. Адже багато користувачів вважають, що такий простий пароль мало хто здогадається вбити.

Також не варто забувати про такий спосіб викрадення вашого логіну та пароля, як використання фішингових сайтів. Ці сайти повністю повторюють дизайн соцмережі ВКонтакте та недосвідчені користувачі, не дивлячись на адресний рядок, вводять усі свої дані, які потрапляють до зловмисників.

Такі хитрощі часто використовуються в додатках і в ряді неперевірених програм, де потрібно введення логіну та пароля. Частково від злому захистить якісна антивірусна програма, в якій передбачено захист від фішингових сайтів.

При користуванні соціальними мережами потрібно бути дуже пильним. Не варто вводити жодні дані, якщо є сумніви в оригінальності сайту.

Питання експерту Коли потрібно змінити пароль у ВК?

Це обов'язково потрібно зробити в тому випадку, якщо ви входили до соціальної мережі з чужого комп'ютера або хтось побачив ваш пароль. Загалом змінювати пароль у соціальних мережах рекомендується хоча б раз на рік. Чи можна змінити пароль із мобільного телефону?

Це можна зробити з телефону. Потрібна функція є у налаштуваннях. Цей варіант підходить для смартфонів на операційній системі Андроїд та для Айфонів. Якщо я не маю доступу до телефону та електронної пошти, чи можу я змінити пароль?

Для початку слід відновити доступ. Може знадобитися написати в службу підтримки, але слід розуміти, що розгляд питання займе 14 днів. Як правильно вибрати пароль для соцмережі ВКонтакте?

Важливо, щоб він був довгий і в ньому були латинські літери різних регістрів та цифри у довільному порядку. У такому разі зловмисникам буде важко підібрати правильну комбінацію символів.