Який телефон краще

Anonim

Вибираючи новий смартфон у магазині, покупець не в останню чергу звертає увагу на бренд пристрою. У зв'язку із складною економічною ситуацією в країні людям доводиться все частіше придивлятися до китайських виробників. Вони пропонують споживачам смартфони, які не поступаються як продукти Samsung і Apple, але при цьому їх девайси коштують значно менше.

Особливості виробників Хонор та Ксіаомі

Серед китайських брендів особняком стоять компанії Xiaomi і Honor. Саме про них наше сьогоднішнє порівняння. Давайте розберемося, що являють собою фірми, і на виробництві яких смартфонів вони роблять основний упор.

Почнемо з неймовірно розкрученої в наш час компанії Сяомі. Вона з'явилася порівняно недавно (2010 року), але вже встигла наробити багато шуму на ринку смартфонів. Спочатку бренд спеціалізувався на виробництві бюджетних пристроїв, але до 2019 компанія провела чітку лінію між своїми девайсами. Xiaomi випускає як преміальні апарати (лінійка Mi), так і по-справжньому дешеві телефони з лінійки Redmi.

Роблячи вибір між пристроями Ксіаомі, покупець може розраховувати на будь-який розмір гаманця. У лінійці представлені смартфони як до 10 тисяч рублів, так і понад 40.

С Honor схожа ситуація, як і з Сяомі. Хонор є підрозділом найбільшої китайської компанії Huawei.Сам бренд Honor з'явився лише у 2013 році. Випускаючи пристрої під новим ім'ям, у Хуаві вирішили завоювати молодіжну аудиторію, яка часто звертає увагу на ім'я виробника. Погодьтеся, Хонор звучить помітно привабливіше, ніж Хуавей.

У модельному ряду бренду, як правило, є недорогі смартфони. Але Honor не оминає і флагманський сегмент. Щоправда, на відміну від старшого брата Huawei, їх найдорожчі пристрої мають менш просунуті характеристики. Тому флагман Хонор буде дешевшим за флагман Хуавей.

Таким чином, компанії Honor і Xiaomi випускають смартфони у порівнянних цінових категоріях. Їхні лінійки наповнені великою кількістю моделей, які мають схожі характеристики та ціни. Але у флагманському сегменті інновації Сяомі виходять на перший план, оскільки основні фішки Хуавей залишає собі, а Хонор отримує лише залишки з «панського столу».

Порівняння телефонів Xiaomi та Honor

Переходимо до найцікавішого. Настав час зіставити віч-на-віч смартфони двох дуже популярних китайських виробників. Хто ж виявиться красивішим, якіснішим і надійнішим? Відповідь на це питання ви зможете дізнатися, тільки дочитавши матеріал до кінця.

Продуктивність

Від продуктивності смартфона залежить те, наскільки стабільно він працюватиме в режимі використання. І в цьому аспекті проводити порівняння потрібно, відштовхуючись від цінової категорії пристрою, оскільки дешеві гаджети не можуть конкурувати з флагманами за швидкістю функціонування.

У нижньому ціновому сегменті особливої ​​уваги заслуговують моделі Honor 8A та Redmi 8A. Обидва смартфони випущені в 2019 році і обидва мають приблизно схожі характеристики.Проте залізо моделей дещо відрізняється. Найдешевший Хонор базується на процесорі MediaTek Helio P35, а доступний Сяомі – на Snapdragon 439. У тестуванні АнТуТу «дракон» набирає 96 тисяч балів, тоді як чіпсет МТК – 86. Різниця стає ще очевиднішою, якщо порівнювати стабільність процесорів. Перевага тут однозначно знаходиться на стороні Ксіаомі.

Honor 20 Pro, як і більшість моделей фірми, базується на процесорі власного виробництва. У цьому смартфоні вибір упав на Kirin 980. Сяомі, у свою чергу, має чіпсет Snapdragon 855. На жаль, Кірін хоч і заявляється флагманським залізом, нічого не може протиставити топовому «дракону». У синтетичних тестах 389 тисяч балів проти 447. І це, нагадаємо, далеко не найкрутіший Xiaomi на даний момент. Так що питання про те, кому віддати пальму першості в частині продуктивності, відпадає саме собою.

Дизайн та управління

Дизайн - річ спірна. Залежно від віку та особистих уподобань покупця людям подобаються різні варіації зовнішнього вигляду мобільного пристрою. Тому виробнику дати на вибір величезну різноманітність модельного ряду. І тут у сутичці Хонор і Сяомі можна сміливо присудити нічию.

Бренди не соромляться експериментувати. Так, минулого року з'явився Xiaomi Mi 9T із висувним модулем фронтальної камери. Опонент не змусив довго чекати та випустив Honor 9X. Крім того, обидва виробника пропонують користувачам різні варіації виконання задньої кришки. Як правило, це градієнт із цікавим візерунком. Словом, вибір є скрізь, і визначити однозначного переможця просто неможливо.

Дисплей

Екран – це те, що бачить власник смартфона при першому знайомстві з пристроєм. Від якості дисплея залежить, який відгук залишить покупець: позитивний чи негативний.

Зараз основна боротьба розгортається між матрицями IPS та AMOLED. Honor повсюдно вибирає IPS-панелі, тоді як Сяомі оснащує дорожчі моделі матрицями AMOLED. Вони відрізняються неперевершеною перенесення кольорів, а також є дуже енергоефективними. Виходить, що Хонор економить на екрані навіть у лінійці своїх флагманських пристроїв.

Камери

Те, наскільки красиву фотографію зуміє зробити людина, багато в чому залежить її популярність у соціальних мережах. Тому можливості камери - одна з основних характеристик, на яку покупець звертає увагу при виборі смартфона.

У бюджетному сегменті не варто шукати девайс з крутою камерою.Умовні Honor 8A та Redmi 8A знімають однаково. Але, якщо копнути глибше, стає зрозуміло, що перевага знову виявляється за Сяомі. Компанія задає тренди, і яскравим прикладом служить Redmi Note 8 Pro – недорогий апарат з 64-мегапіксельною камерою.

На цьому інновації Ксіаомі не закінчуються. Любителі смартфонів досі не можуть оговтатися від шоку, який чекав на них після презентації Xiaomi Mi Note 10. Це став перший телефон з камерою на 108 мегапікселів. На думку DxOMark, він і зовсім є найкрутішим у частині фото.

Нічого подібного у Honor немає. Всі просунуті сенсори забрав собі головний бренд Huawei, тому в нашому порівнянні камер перемогу здобуває Сяомі.

Акумулятор

Смартфони обох брендів використовують літій-полімерні акумулятори. Жоден з виробників, що беруть участь у сьогоднішньому порівнянні, не звертався до допомоги літій-іонних батарейок.Це і не погано, так як li-pol АКБ мають порівняно невелику масу, мають значну енергоємність і швидко заряджаються.

А ось ємність акумуляторів Хонор і Сяомі за останній рік почала сильно відрізнятися. Honor не ставить батареї більше 4000 мАг. Єдиний виняток – Honor 8X, який навіть не продавався у Росії. А ось інша китайська фірма щороку штурмує нові горизонти. У бренду з'явився найдешевший смартфон Redmi 8A з акумулятором на 5000 мАг, а Xiaomi Mi Max 3 має АКБ на 5500 мАг.

Програмне забезпечення

Пристрої обох фірм працюють на операційній системі Андроїд. Але в той же час поверх класичного Android стоїть власна прошивка. У Хонора – EMUI, а у Ксіаомі – MIUI.

Оболонки пропонують користувачеві організувати власний робочий стіл. Шторка повідомлень красивіша на MIUI, зате EMUI може порадувати наявністю великої кількості фірмових фішок. Прошивки працюють цілком стабільно та досить часто оновлюються. Однак у оболонці Сяомі є одна важлива вада – наявність вбудованої реклами. Коли ви відкриватимете стандартну програму, на екрані з'явиться банер партнера. Це сильно дратує, а Honor подібних помилок собі не дозволяє.

Якість сигналу

На відміну від дизайну оболонки, якість сигналу – об'єктивна характеристика. Тут двох думок не може бути. Тим не менш, порівняно Honor і Xiaomi знову не вдається визначити переможця. Справа в тому, що при покупці глобальної версії смартфона сигнал однаково добре прийматиметься і на Сяомі, і на Хонорі.

Проблеми чекають на людину, яка купила китайську версію девайсу. На них, як правило, не підтримуються багато російських бендів. Далеко не скрізь ловитиме 4G. Але, якщо людина не припустилася помилки на етапі покупки, ніхто розчарованим не виявиться.

Час роботи

Порівнюючи автономність смартфонів, не можна не повернутись до особливостей акумуляторів. Ми вже зазначили, що Сяомі оснащує свої девайси в середньому більш ємними батареями. Це безпосередньо впливає на час роботи пристрою. А якщо людина купує умовний Xiaomi Mi A3, у якого енергоефективний AMOLED-екран, перевага Ксіаомі взагалі стає беззастережною.

Пам'ять

Ще одна величина, яка залежить від класу пристрою. Перед порівнянням Сяомі та Хонор зазначимо, що бюджетні моделі зазвичай отримують менший обсяг пам'яті, ніж дорогі девайси.

На Honor 8A та Redmi 8A пропонує однакова ємність накопичувача (32 гігабайти) з можливістю розширення. А ось у флагманському сегменті максимальний показник Хонора – 256 Гб, тоді як у Сяомі є смартфони на 512 Гб.

Здавалося б, перемогу потрібно віддати Xiaomi. Однак не все так просто. Дорогі смартфони Ксіаомі позбавлені слота для карток пам'яті, а Honor залишає можливість розширення навіть на просунутих моделях. Тому в нашому порівнянні знову фіксується нічия.

Можливості телефонів

Кожен виробник приваблює покупців не тільки якістю фото, процесора та ємністю акумулятора, але й додатковими фішками. Хонор і Сяома мають моделі з висувними камерами, врізаною в дисплей фронталкою. Але підекранний сканер відбитків пальців, частоту оновлення 180 Гц та спеціальну геймерську лінійку пропонує лише Xiaomi. У переліку їхніх смартфонів є пристрої з дійсно цікавими фішками, до яких Honor ще не дотягнувся.

Якість складання

Минуло той час, коли китайські смартфони були ознакою низького рівня якості.Зараз усі виробники вирівнялися, не кажучи вже про такі відомі фірми, як Honor та Xiaomi. Компанії приділяють більшу увагу збиранню своїх девайсів. Тому, купуючи пристрої однієї з двох фірм, ви можете бути впевнені в тому, що воно не буде рипіти або тріскати через деякий час.

Але все одно потрібно акуратно поводитися зі смартфоном, адже одне падіння може призвести до фатальних наслідків. І тут буде не важливо, був це дорогий iPhone або найдешевший Сяомі.

Переваги та недоліки Xiaomi

Смартфони Сяомі дуже привабливі, але поряд з плюсами девайсів помітними стають і недоліки.

Плюси та мінуси Найчастіше дуже низька ціна Є моделі на будь-який смак і гаманець Найкраща камера серед усіх виробників (Mi Note 10) Якісна збірка та привабливий дизайн Використання якісних процесорів Вбудована в операційну систему реклама Далеко не всі моделі оснащені NFC.

Щоб виставити підсумкову оцінку Сяомі, звернемося до їх торішнього флагмана Mi 9. Це дозволить зробити об'єктивне порівняння з компанією Хонор.

Вартість 7 Якість камери 8 Батарея 7 Продуктивність 9 Екран 8 Разом Флагманський смартфон з потужним процесором.

Переваги та недоліки Хонор

Звернемося до головних особливостей пристроїв бренду Honor. Які у них плюси та мінуси?

Плюси і мінуси Пропонує пристрої як бюджетного, так і флагманського сегмента Завжди цікавий дизайн Виробник не боїться експериментувати Підтримка карт пам'яті на всіх моделях Продаються в будь-якому магазині за привабливою ціною Немає моделей з AMOLED-екраном Процесор власного виробництва поступається за потужністю чіпсетам Snapdragon.

А тепер звернімося до Honor 20 Pro, щоб виставити для нього загальну оцінку, яка буде застосована до всіх смартфонів бренду.

Вартість 7 Якість камери 7 Батарея 8 Продуктивність 8 Екран 7 Разом 7.4 Достойний апарат з великим акумулятором та хорошим процесором.

Який телефон краще – Ксіаомі або Хонор

У сьогоднішньому порівнянні в більшості категорій перемогу здобули смартфони компанії Xiaomi. Вони кращі за Хонор за такими напрямками:

  • Продуктивність.
  • Дисплей.
  • Час роботи.

Незважаючи на те, що ми говорили про відсутність у лінійці смартфонів Honor повноцінних флагманів, такою може стати новинка Honor View 30 Pro, що готується до виходу.

У свою чергу Honor має більш зручне програмне забезпечення за рахунок того, що оболонка EMUI не має вбудованої реклами. Таким чином, із невеликою перевагою у сьогоднішньому порівнянні перемагає Сяомі.Але це лише наша думка. Нижче ви можете ознайомитися з думкою покупців.

Юлия Honor 10 Хонор мені дуже подобається, як внутрішньо, так і зовні. Але не обійшлося і без вад. Найбільший – при інтенсивному використанні відчувається нагрів задньої сторони біля камери; немає вологозахисту. Але переваг у телефону більше. Сергій Redmi Note 8T Телефон дістався у подарунок, і я їм задоволений. Редмі має класні камери, є в комплекті чохол, але трохи засмутила якість знімків на фронталку. Юрій Honor 20 Pro Хонор приємний у всіх відносинах смартфон за свої гроші. Відносно доступний, з чудовою камерою, стильний та зручний. У руці лежить зручно. Сигнал телефон приймає добре, навіть у глухому селі. Підтримує NFC, але шкода, що немає вологозахисту. Діана Xiaomi Mi 9 Lite Це найкращий телефон зараз на ринку до 20-25 тис рублів. Я довго дивилася на серію А від Samsung, але камери там просто жахливі. Однозначно рекомендую Сяомі, ставлю йому 4.7/5, знижуючи за погану якість відео в темряві та мастила вночі на ширококутній камері.

А що ви виберете? Хонор 42.23% Редмі 50.68% Не оберу жодного з них 7.09% Проголосувало: 663