Як заблокувати Ютуб від дитини на телефоні

Anonim

Відеохостинг YouTube може приносити величезну користь підростаючому поколінню, якщо діти переглядатимуть навчальні ролики, пізнавальні фільми та мультфільми. Але нерідко зустрічаються матеріали, які призначені для дитячих очей. Щоб дитина не натрапила на такий відеоролик, можна повністю заблокувати Ютуб на пристрої або активувати фільтрацію результатів пошуку. Крім цього, можна виставити певний час, коли дитина зможе дивитися улюблені канали.

1. Як заблокувати Ютуб від дитини на телефоні за допомогою налаштувань програми

Проблему блокування небажаного контенту можна вирішити за допомогою налаштувань в офіційному додатку YouTube. На телефонах всіх виробників інтерфейс практично однаковий. Послідовність дій така.

  • На робочому столі знаходять додаток Ютуб і запускають його.

  • Натискають на аватарку поточного облікового запису, він розташований у правому верхньому куточку екрана.

  • З'являється меню програми, де потрібно вибрати пункт Настройки.

  • Далі клацають по розділу Загальні.

  • Знаходять перемикач «Безпечний режим» та активують його.

Після такого налаштування видача відео в пошуку буде максимально безпечною. Тобто не будуть показані ролики, які не призначені для дитячих очей. Потрібно звернути увагу на те, що цей спосіб аж ніяк не ідеальний, про що попереджають розробники. Додатково потрібно стежити за тим, який обліковий запис використовується в Ютубі. Для дитини є сенс завести окремий обліковий запис, де буде включено режим безпеки.

2. Як обмежити Ютуб для дитини на телефоні за допомогою пароля на додатку

Щоб заблокувати певний додаток на мобільному телефоні, слід встановити спеціальну програму. Тут не потрібно нічого додатково налаштовувати, просто ставлять пароль і зазначають, які саме програми мають бути заблоковані. Найвдаліша програма для цього App Lock.

Рекомендується завантажувати саме тут, оскільки є схожі програми, які працюють некоректно.

Потім потрібно встановити віковий бар'єр, для Ютуба це +12, але можна поставити і більш жорстке обмеження. Після цього не можна буде завантажувати ігри та програми, які не підходять під задані параметри.

5. Як обмежити доступ за допомогою програми-файрвола

На смартфоні, що працює на ОС Андроїд, можна налаштувати спеціальний додаток файрвол. За допомогою цієї програми можна обмежити доступ до окремих програм або заблокувати деякі сайти в інтернеті.

Найбільшою популярністю користується додаток Брандмауер без Root. Ця програма для роботи не потребує рут-права та додаткових дозволів, типу доступу до файлової системи. Розробники досягли цього за рахунок використання підключення VPN.

Завдяки цій опції можна обійтися без встановлення додаткового блокувальника реклами. При цьому можна окремо виставляти налаштування для вай-фай та для мобільного інтернету. Підтримується створення глобальних параметрів. Ця програма безкоштовна, тут немає реклами, і підтримується російська мова. Жодних видимих ​​недоліків, крім потенційно небезпечного VPN-з'єднання не видно.

6. Налаштовуємо доступ за допомогою Wi-Fi-роутера

Залежно від моделі роутера процес має свої особливості. На всіх моделях блокування можна виставити через налаштування роутера. На пристроях TP-Link налаштування виконується так:

  • Щоб змінити конфігурацію роутера, слід прописати в браузері шлях 192.168.1.1 і натиснути кнопку введення;

  • З'являється форма авторизації, за замовчуванням логін та пароль тут admin. Якщо ці дані були змінені раніше, слід ввести актуальні;

  • Після вдалої авторизації ви потрапляєте в панель налаштувань. Зліва тут знаходиться перелік розділів. Потрібно перейти до Parental Control;

  • Активують функцію Батьківського контролю, пересунувши тумблер на позицію Enable у рядку Parental Control. Вибирають батьківський пристрій чи виставляють комп'ютер.

Саме з батьківського пристрою батьки зможуть керувати доступом до сайтів, і на цей пристрій не поширюватимуться заборони. Щоб зробити батьківський комп'ютер, з якого ви зайшли в консоль налаштувань, слід натиснути Copy To Above. Щоб при необхідності призначити інший, слід вписати його MAC-адресу в рядку MAC Address of Parental PC.Зберігають налаштування натисканням клавіші Save

7. Обмеження доступу до Ютуб за допомогою антивіруса

Якщо у вас на комп'ютері чи смартфоні стоїть надійна ліцензійна антивірусна програма, то в ній також є потрібна нам опція. Гарний антивірусник ESET Internet Security. Розглянемо, як виконати налаштування з його прикладе.

  • У розширених параметрах знаходимо розділ “Керування URL-адресами”.

  • Тут вказуємо всі сайти, які потрібно заблокувати. Тут же виставляємо доступ до всіх потрібних ресурсів.

Коли всі налаштування виконані, намагаємося відкрити YouTube і бачимо на екрані характерне повідомлення.

8. Як заблокувати окремий канал або відеоролик

Заблокувати велику кількість відеороликів найчастіше проблематично, але тут є просте рішення.При необхідності можна швидко приховати всі матеріали, розміщені на одному каналі Ютуба. Для цього переходять на сторінку каналу та натискають тут на вкладку “Про канал”, розміщену у верхньому правому кутку сторінки. Потім потрібно натиснути на прапорець. Після цього вибирають необхідну дію з представленого списку.

Щоб заблокувати канал на смартфоні, необхідно зайти на цей канал у Ютубі, після чого натиснути на три точки в правому верхньому куточку і вибрати потрібний варіант.

Відправляти скарги та приховувати певні відеоканали потрібно саме з того облікового запису, через який ваші діти дивляться відеозаписи на YouTube. Усі налаштування діятимуть лише на цьому обліковому записі.

Як надіслати скаргу

Досить часто батьки помічають, що під невинною назвою відомого мультфільму прихований ролик непристойного змісту.Що робити у цьому випадку, як убезпечити дітей? При виявленні такого контенту насамперед рекомендується надіслати скаргу адміністрації сайту. Зробити це не складно, потрібно натиснути на три точки під програвачем і вибрати потрібну дію зі списку. У мобільних пристроях меню виглядає у вигляді трьох вертикальних точок у верхньому правому куточку екрана.

Відправка скарги зовсім не є гарантією того, що відеоролик швидко зникне, і ви його більше не побачите. Але згодом адміністрація сайту обов'язково зверне на нього увагу і вживе заходів. Чим більше скарг від користувачів, тим більше шансів, що цей контент буде видалено.

Питання експерту Як можна убезпечити своїх дітей від перегляду відеоконтенту, який може порушити їхню психіку?

"Найкраще встановити на смартфон або планшет спеціальний додаток, розроблений спеціально для дітей YouTube Дітям. У такому разі можна бути впевненим у тому, що дитина не побачить сцени насильства та інші відеоролики небезпечного змісту. Хоча в цьому випадку також необхідний контроль, тому що іноді для збільшення перегляду користувачі приховують небезпечні ролики під обкладинкою безпечних мультфільмів. Як я можу надіслати скаргу адміністрації відеохостингу?"

Для цього необхідно зайти в ролик, зміст якого викликає у вас побоювання. Далі натискають на три точки, щоб викликати меню, в цьому списку вибирають потрібний варіант. Відразу варто сказати, що не факт, що вашу скаргу буде швидко розглянуто. Як обмежити доступ до певного каналу в Ютубі?

Можна встановити на смартфоні Батьківський контроль або заблокувати цей канал у налаштуваннях самого відеохостингу.

Ютуб може бути дуже корисним у плані розвитку дітей. Тут зібрані мультфільми, старі дитячі фільми, ролики, що розвивають, і пізнавальні програми. Але іноді пошук видає контент, зовсім не призначений для очей дітей. Захистити підростаюче покоління можна, якщо встановити спеціальні фільтри. Зробити це можна в налаштуваннях відеохостингу, роутера та за допомогою спеціальних додатків.