Як додати музику ВК з телефону

Anonim

Соціальні мережі відкрили перед сучасними користувачами величезні можливості. Те, що ще вчора здавалося немислимим, сьогодні стало доступним: пошук друга, якого не бачив 10 років, збирання власної колекції улюблених пісень, вітання зі святом усіх близьких лише за пару хвилин. Одні користувачі використовують лише малу частину функціоналу, інші викручують з ВКонтакте по максимуму користі та насолоди. Сьогоднішня стаття розповість про те, як додати музику до VK з телефону, щоб можна було слухати улюблені хіти у будь-який час.

Правила додавання музики до ВК

Перед тим, як вивчити безпосередню інструкцію, необхідно розібратися з головними особливостями та правилами роботи з аудіо в VK:

  1. У соцмережу заливаються виключно файли у форматі MP3, розмір яких не перевищує 200 Мб.
  2. Адміністрація має право видаляти будь-які пісні, якщо їх автор буде пред'являти належну вимогу.
  3. Треки скачуються тільки за допомогою стороннього софту, в самій соціальній мережі подібної можливості немає.
  4. Функціонал соцмережі дає можливість додавати треки, слухати їх за допомогою інтегрованого плеєра, створювати власні плейлисти, приховувати пісні від інших користувачів або ділитися ними, видаляти аудіофайли з особистої сторінки.
  5. Множество композицій можна знайти у самої соціальної мережі, після чого зберегти в своєму профілі. Але можна завантажити файли зі свого мобільного гаджета.

З головними правилами та можливостями функціоналу все зрозуміло. Тепер необхідно детальніше розглянути, як закачуються треки на сторінку ВК.

Як додати музику до ВК через телефон на особисту сторінку

Якщо користувач постійно використовує ВК на смартфоні, то завантажити нові треки до себе у профіль він зможе таким самим методом, як і за допомогою ПК.

Як додати пісню з пошуку

За допомогою мобільної утиліти VK закачати нові треки не вийде, в ній просто відсутня така функція. Але будь-яку пісню можна знайти і скопіювати у свій профіль із загальної бази даних ВКонтакте. Для цього необхідно відкрити меню та клацнути по значку з 3-ма смужками внизу дисплея.

Потім треба зайти в підрозділ «Музика» і перейти у вкладку «Рекомендації».Тут у пошуковому рядку можна ввести ім'я співака або назву конкретного треку. Для того, щоб перекинути пісню до себе у профіль, потрібно натиснути на 3 крапки і клацнути по рядку «Додати в мою музику».

Як можна відзначити, операція досить проста. Але не варто забувати про головну умову - після відкриття особистого профілю користувачеві необхідно перейти на «повну версію» сайту.

Як додати пісню, якщо вона порушує авторські права

Кажучи про те, як додається музика в ВК у телефоні, необхідно детальніше зупинитися на питанні про авторські права. Соцмережа застосовує у своїй роботі інноваційний алгоритм, що автоматично визначає заборонені треки та факт порушення авторських прав.

Для завантаження таких пісень необхідно спробувати:

  1. Змінити найменування аудіофайлу або ім'я виконавця.
  2. Змінити тривалість пісні.
  3. Зробити зниження чи підвищення частот.

Дані методи дадуть можливість завантажувати композиції у віртуальне сховище, а потім на свою сторінку.

Як додати музику до групи або спільноти ВК

Якщо користувач є адміністратором групи або спільноти і бажає завантажити в них будь-який аудіотрек, то йому необхідно зайти на головну сторінку і клікнути по напису «Додати аудіозапис». Вона розташована в нижній частині екрана праворуч.

Якщо дана функція відсутня, то хвилюватися не варто, її можна активувати. Спочатку необхідно перейти до управління спільнотою.

Далі потрібно перейти у вкладку «Розділи» і клацнути по рядку «Вимкнені», розташованому навпроти напису «Аудіозаписи». Необхідно перевести значення на «Обмежені» чи «Відкриті». Перший варіант дозволяє додавати пісні тільки адміністратору групи, а другий – усім учасникам спільноти.

Тепер користувачеві потрібно повернутися на головну сторінку спільноти і знайти в меню підрозділ «Додати аудіозапис». У вікні можна вибирати один з двох варіантів: закачування треків з комп'ютера або додавання аудіофайлів до групи зі своєї власної сторінки VK.

Якщо після процесу завантаження аудіозапису не видно, то сторінку необхідно перезавантажити.

Як скинути пісню з телефону в ВК у діалоги

Аудіотреки, що сподобалися, можна ділитися з друзями в діалогах. Їх необхідно прикріпити до повідомлення, що надсилається.

Алгоритм дій такий:

  1. Відкриття діалогу та початок спілкування з другом.
  2. Наведення курсору на значок зі скріпкою. Висвітиться меню.

  3. Вибір підпункту «Аудіозапис» та натискання по ньому.
  4. Відкриття списку їх аудіотреків, що знаходяться у вкладці «Музика». Звідси можна прикріпити будь-яку композицію, що сподобалася.

  5. Также можна у пошуковому рядку у верхній частині екрана написати ім'я потрібного артиста та вибрати його.
  6. Натискання значка «Прикріпити».
  7. Поява аудіотреку в діалозі з другом.

  8. Відправка створеного повідомлення.

Як видалити музику в ВК

Якщо користувач випадково додав на сторінку не ту композицію, вона перестала йому подобатися або його не влаштувала якість треку, то він зможе в будь-який момент видалити непотрібну музику зі свого профілю.

Для цього необхідно зайти в підрозділ «Аудіозапису» в співтоваристві або на персональній сторінці. Потім треба навести курсор ту композицію, видалення якої потрібно. Поруч із найменуванням пісні висвітиться значок "Х", який і потрібен користувачеві. При натисканні на значок аудіофайл буде видалено.

Як зберегти музику з чужої сторінки

Зберігати у свій профіль можна аудіозаписи не тільки з пошукового рядка, але і зі сторінок друзів, знайомих або просто інших користувачів соцмережі VK.Коли користувач на стіні в профілі іншого користувача або спільноти побачив гарну композицію, то для збереження йому необхідно навести на неї курсор і натиснути на значок «+».

Для отримання аналогічного результату в мобільній утиліті ВК потрібно увімкнути трек і клацнути по піктограмі переходу в меню.

Далі необхідно клікнути за найменуванням аудіотрека, а після відкриття плеєра клікнути по значку з трьома точками.

Тепер необхідно обрати підпункт «Додати до моєї музики».

Власні композиції користувачі також можуть додавати до записів на стіні. Для цього потрібно клікнути по значку з нотою.

Можливі проблеми при додаванні музики

Нерідко у користувачів виникають труднощі при додаванні треків на власну сторінку. Наприклад, файл категорично відмовляється закачуватись або постійно вискакує вікно з помилкою.

Причиною можуть бути такі фактори:

  1. Аудіофайл не відповідає сервісним вимогам, про які згадувалося на початку статті. Необхідно переконатися, що трек має формат mp3, а його розміри не перевищують 200 Мб. В іншому випадку додати його до профілю не вийде.
  2. Слабка швидкість інтернет-з'єднання. Через погану мережу також може видаватися помилка. Потрібно перевірити наявність стабільного з'єднання і повторити спробу трохи пізніше.
  3. Проблема із серверами соціальної мережі. Необхідно зачекати 30-60 хвилин і спробувати додати музику заново.

Якщо сервіс все одно продовжує видавати помилку, значить потрібно звернутися до служби підтримки. Тільки не варто забувати про прикріплення файлу, при додаванні якого виникає помилка.

Питання експерту Чому VK не завантажує композиції коли дисплей вимкнений, музика перестає грати?

Для кожного смартфона є обмеження на фонове відтворення – 30 хвилин. Я створив на смартфоні плейлист із улюблених композицій. Я можу додати на свою сторінку тільки одну-дві пісні з нього, чи додаватиметься весь плейлист?

Звичайно ж, можна додати лише одну потрібну пісню. Весь плейлист не буде завантажений. Мені дуже подобається одна композиція, але на неї поширюються авторські права і додати її до свого профілю не виходить. Як бути?

Необхідно змінити назву пісні та ім'я виконавця у властивостях файлу. Можна підвищити або зменшити бітрейт композиції. Як правило, це допомагає.