Кращий безкоштовний антивірус для Андроїд

Anonim

Рейтинг найкращих антивірусних програм для смартфонів. Плюси та мінуси, характеристики

CM Security - Security Master

Додаток швидко та непомітно для користувача здійснює свою роботу. Є дві версії, у безкоштовній присутності багато реклами, проте функціонал майже такий самий, як і в Pro варіанті. У CM Security багато переваг, наприклад, можна заблокувати деякі програми, щоб до них не отримали доступ сторонні.

Плюси та мінуси Є журнал з детальним аналізом телефону Ефективно видаляє вірусні програми Вбудована функція «Антизлодій» Можна заблокувати деякі програми У безкоштовній версії багато ре Не можна заблокувати номер Функціонал 7 Оформлення 6 Вага 8 Продуктивність 6 Швидкість 8 Разом для підходу багатьох пристроїв.

Mobile Security від Avast

Програма популярна на ПК і зараз переходить ще на телефони Android. Антивірус швидко сканує всі розділи пам'яті пристрою, працює з чорними списками, здатний убезпечити гаджет від шкідливого коду. При увімкнених root-правах можна активувати брандмауер, який працює як на комп'ютері.

Плюси та мінуси Сумісність майже з усіма браузерами Можна налаштувати SMS командами Опція віддаленого блокування телефону Надійний захист від malware Довго налаштовувати протиугінну функцію Заплутаний дизайн, складно розібратися Немає шпигунської камери Незручне блокування Функціонал 7 Оформлення 5 Вага 54 Висока швидкість і багато функцій, але деякі можуть засмутити оформлення.

AVG AntiVirus FREE

Один із найпопулярніших антивірусів. Він може виявляти шпигунські програми, віруси та просто небезпечний софт. Також з його допомогою можна заблокувати дзвінки та повідомлення. AVG оснащений режимом реального часу, також можна заблокувати всі дані одним пін-кодом.

Плюси та мінуси Може перевірити на віруси абсолютно все Присутній захист від фішингу Перекладено на 33 мови, в тому числі і російську Режим «Антивор» з усіма опціями Сповіщення швидко набридають Хоча додаток і перекладено російською, немає техпідтримки тією ж мовою Функціонал 8 Вага 5 Продуктивність 8 Швидкість 8 Разом 7.2 Потужний антивірус із добрими показниками, однак, може не влаштувати вагу.

Додатком зручно користуватися, все зрозуміло інтуїтивно. У нього є функція глобального чищення, тобто видаляється все, що є на гаджеті.

Dr.Web Light

Так само, як і попередній варіант, Dr.Web спочатку був доступний на комп'ютерах, а потім перейшов і на телефони. Софт майже не навантажує пам'ять та акумулятор, швидко здійснює свою роботу. Програму можна налаштувати так, що вона скануватиме лише одну папку, а не весь смартфон.

Плюси та мінуси Відмінний аналіз загроз Непомітно працює у фоновому режимі Автоматично перевіряє нові файли Є зона карантину, куди поміщаються шкідливі програми до видалення Можуть бути помилкові спрацьовування Присутня реклама У безкоштовній версії обмежений функціонал Функціонал 9 Оформлення 8 Вага 7 Виробник 8 найкращих антивірусів, всі параметри на висоті.

Malwarebytes Security for Android

Цей варіант недавно з'явився для завантаження на телефони і планшети. Головне завдання антивірусу полягає у захисті мобільного пристрою від фішингу та хакерських програм. Крім того, програма не допускає встановлення вірусу типу «Троян».

Malwarebytes Security може працювати у фоновому режимі та не навантажувати телефон. Є дві версії, доступна платна в тестовому режимі протягом місяця, після чого за неї потрібно внести кошти. Якщо гроші не були віддані, система автоматично переходить до безкоштовної модифікації.

Плюси та мінуси Видаляє рекламні оголошення Найкраща ефективність порівняно з іншими варіантами Захист у режимі реального часу Є захист від несанкціонованого доступу У безкоштовній версії менше функцій Немає блокування викликів та повідомлень Функціонал 7 Оформлення 6 Вага 3 Продуктивність 8 Швидкість 8 Разом 6.4 Значення параметрів ваги, слабкі пристрої можуть потягнути.

Ця програма відмінно виконує свою роботу. Воно не оснащене допоміжними інструментами на кшталт блокування дзвінків, проте відмінно виконує свою роботу з виявлення вірусів.

є комплексною програмою для захисту персональних даних, можна підключити одну програму на всі гаджети. Антивірус може працювати в реальному часі, також він може провести докладний аналіз папок пристрою в потрібний момент.

Шкідливий софт буде переміщений до карантину, звідки його можна видалити за бажанням. Kaspersky майже не навантажує телефон, у нього є вбудований файрвол. При спробі переходу на заражений сайт програма заблокує перехід із відповідним повідомленням. Є блокування програм паролем, без його введення взяти дані з програми не вийде.

Плюси та мінуси Швидко працює, процесор не навантажується Присутня опція «Антизлодій» Вірусна база постійно оновлюється Шкідливі посилання потрапляють у чорний список Може вимкнутися під час роботи пристрою Деякі послуги доступні лише у платній версії Функціонал 9 Оформлення 7 Вага 3 Продуктивність 8 Швидкість 9 Разом 7.2 Відмінна швидкість разом з багатим функціоналом, є невеликі недоліки в оформленні.

ESET Mobile Security & Antivirus

Додаток створений для аналізу мобільного пристрою на виявлення різного шкідливого коду, такого як трояни, ransomware та інших вірусів, яких можна знайти в мережі. Крім того, ESET може знаходити рекламні банери встановлених програм.

Є дві версії програми. Платною модифікацією можна скористатися 30 днів, застосовуючи весь функціонал у справі. Після цього, якщо не буде внесено кошти, функціонал буде обмежений і система перейде на безкоштовний варіант. У такій версії є багато хороших опцій, наприклад Антівор і Карантін.

Плюси та мінуси Хороший захист від усіх типів вірусів Наявність функції «Антизлодій» Аналіз відбувається в режимі реального часу Є захист SIM-карти при витіканні відомостей Повідомлення надто часто спливають Обмежені опції у безкоштовній модифікації Є випадки хибного спрацьовування Функціонал 7 Оформлення 6 Вага 5 7 Разом 6.4 Стандартний антивірус доступний для більшості пристроїв.

Сервіс може сканувати дані на запит. Є автоматична перевірка нових файлів.

Антивірус 360 Security

Програма має цікаві функції. Наприклад, хмара та база даних сервісу оновлюється цілодобово, захищаючи від нових вірусів. Також як і в інших антивірусів, є опція «Антизлодій», за допомогою якого цілком можливо повернути втрачений гаджет.

360 Security здатний оптимізувати телефон, за рахунок чого підвищується автономність пристрою. Є захист телефонної книги та повідомлень. Можна заблокувати виклики від небажаних осіб. Програма може моніторити використання мобільної інформації.

Плюси та мінуси Працює на всіх гаджетах на системі Android База відомих вірусів поповнюється часто Оптимізує енергоспоживання гаджета Можна управляти сховищем через антивірус У безкоштовному варіанті багато реклами Сповіщення швидко набридають Функціонал 8 Оформлення 9 Вага 7 Продуктивність 6 Швидкість 7 Разом 7.4 Відмінний сервіс з багатим функціоналом та середньою продуктивністю.

Антивірус підійде користувачеві, якщо ОЗУ смартфона дорівнює 1 Гб. У більш слабких моделей можуть виникати зависання програми.

Norton Security

Антивірус є кросплатформним продуктом, який здатний захистити пристрої, що працюють на різних системах, наприклад Windows, Mac та Android. Інсталяція проста, необхідно лише ввести ліцензійний ключ і можна використовувати весь функціонал програми.

Додаток доступний лише платно, однак є пробний період на 30 днів. Після цього періоду, якщо платню не внесено, сервіс блокується. Розробники впровадили функцію гарантії захисту. Тобто, якщо антивірус не зможе видалити шкідливий код, до завдання підключаються фахівці, причому безкоштовно.

Плюси та мінуси Відмінний захист, здатний розпізнати всі види вірусів Можна видалити дані з вкраденого телефону Хакерські програми видаляються відразу Сервіс блокує сайти, які намагаються вкрасти дані Доступно тільки платно Досить сильно навантажує систему гаджета Може прийняти фотографію за вірус і стерти її Функціонал 10 4 Продуктивність 8 Швидкість 9 Разом 7.6 Якісний продукт із високими показниками, вимогливий до телефону.

McAfee

Програма має дві версії. У Premium модифікації повністю відсутня реклама та доступний весь функціонал. Однак для простого захисту цілком вистачить і базового варіанта. У нього входить захист від крадіжки, якщо ж телефон все ж таки був втрачений, можна віддалено очистити його пам'ять.

McAfee дозволяє встановлювати пароль на кожну програму, що захищає листування та підвищує конфіденційність. Є чорний список для блокування дзвінків та смс. Також антивірус може контролювати батарею, оптимізуючи її роботу. Є функція моніторингу всього телефону.

Плюси та мінуси Простий інтерфейс суміщений з великим набором опцій Виявлення будь-яких вірусних кодів, може блокувати підозрілий Wi-Fi Можна встановлювати паролі на папки та програми Смартфон сканується в режимі реального часу Багато реклами в безкоштовній версії Обмежений функціонал базового варіанта Функціонал 9 Оформлення 8 Вага 3 Продуктивність 7 Швидкість 7 Разом 6.8 Знижена швидкість та продуктивність, функціонал та оформлення відмінні.

Стандартна програма захисту телефону. Можна користуватися звичайною версією без доплати за розширення послуг.

Bitdefender Antivirus

Безкоштовна програма, всіма послугами можна користуватися без будь-яких обмежень. Воно також працює на всіх типах систем, тобто можна встановлювати як Windows, Mac, так і Android. Процедура захисту здійснюється в режимі реального часу.

Є опція веб-фільтрації, сервіс самостійно блокує фішингові та шахрайські сайти. Програма має стандартний функціонал, у неї немає бонусних послуг. Завантажується вона виключно для захисту від вірусів.

Плюси і мінуси Висока оцінка сервісу незалежними лабораторіями Антивірус повністю безкоштовний, опції не обмежені Інтерфейс простий, можна зрозуміти інтуїтивно Він точно виявляє шкідливий код і посилання Техпідтримки немає, користувач сам розуміється з проблемами 5 Швидкість 5 Разом 6.2 Не дуже потужний антивірус, є проблеми зі швидкістю, опцій не дуже багато.

Avira Antivirus

Програма пропонує повний захист та моніторинг. Є дві версії, у платному варіанті забезпечується надійне інтернет-з'єднання. Антивірус автоматично робить сканування на наявність небезпек для смартфона. При крадіжці можна відстежити телефон на карті.

Плюси та мінуси Є засіб оновлення системних програм Можна активувати менеджер паролів Блокує шкідливі посилання Управляти антивірусом можна віддалено Більшість функцій доступно в платній версії Сканер повільно аналізує пам'ять гаджета Веб-захист не у всіх браузер Функціонал 7 Оформлення 6 Вага 4 та продуктивність мають середні показники, функціонал стандартний.

Звичайний антивірус, що включає базовий набір опцій. Звичайно, можна розширити їх, але для цього потрібно заплатити.

Після огляду популярних антивірусів, можна зробити їх рейтинг.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Dr.Web Light Краща програма з виявлення вірусів, автоматична перевірка Дві версії ★★★★★
AVG AntiVirus FREE Перекладена на російську мову, велика база вірусів Безкоштовно ★★★★★
Kaspersky Internet Security Не навантажує процесор, база вірусів постійно оновлюється Дві версії ★★★★★
Norton Security Видаляє дані з вкраденого смартфона, розпізнає всі віруси Платно ★★★★★
CM Security Є детальний журнал аналізу, можна блокувати програми Дві версії ★★★★★
McAfee Простий інтерфейс, можна ставити паролі на деякі елементи Дві версії ★★★★★
Mobile Security від Avast Сумісна з багатьма браузерами, можна віддалено блокувати гаджет Дві версії ★★★★★
ESET Mobile Security & Antivirus Захищає сім-карту, є опція «Антизлодій», аналіз у фоновому режимі. Дві версії ★★★★★
Антивірус 360 Security Працює на всіх пристроях Android, є оптимізація батареї Дві версії ★★★★★
Malwarebytes Security for Android Видаляє рекламні оголошення, захищає в режимі реального часу Дві версії ★★★★★
Avira Antivirus Присутня менеджер паролів, можна керувати сервісом віддалено Дві версії ★★★★★
Bitdefender Antivirus Безкоштовний, обмежень немає, простий інтерфейс, не займає багато місця Безкоштовно ★★★★★★

Підібрати якісний антивірус можна до будь-якої версії Android. Всі вищенаведені варіанти здатні захистити мобільний гаджет від шкідливого ПЗ.

Який антивірус краще для Андроїд-смартфону або планшета

Рекомендується вибирати програму, яка захищає телефон, спираючись на її функціонал. Найбільшою кількістю опцій і вбудованих сервісів мають антивіруси, доступні і на ПК, і на телефоні, тому що у них вже є досвід і необхідна база вірусних програм.

Іншими важливими параметрами може стати ціна програми, її вимоги до смартфону, база вірусів та наявність реклами. Краще орієнтуватися на ці параметри, тоді продукт точно зможе убезпечити гаджет.