Хонор або Самсунг

Anonim

Ринок смартфонів перенасичений величезною кількістю виробників. Багато компаній тримаються на плаву 2-3 роки і лише обраним вдається закріпитися на високій позиції. Верхні рядки за кількістю продажів стабільно займають компанії Samsung та Honor. Бренди випускають пристрої різних цінових категорій, так що в їхній лінійці можна знайти як смартфон за 10 тисяч рублів, так і флагманський апарат за 100 тисяч.

Особливості виробників Хонор і Samsung

Самсунг - південнокорейський виробник. Він випускає не лише телефони, а й іншу побутову техніку. Під ім'ям китайської фірми Honor, як правило, виходять тільки смартфони і гаджети, що носяться. Так що в плані поширеності у Самсунга велика перевага.

Пристрої Хонор почали набирати популярності кілька років тому. Зараз китайський виробник пропонує безліч моделей різних цінових категорій, через що покупцям доводиться ламати голову, обираючи між брендами Honor і Samsung. Сьогодні ми розберемося, чиї смартфони краще, і кому варто віддати перевагу.

Порівнюємо телефони Хонор і Samsung

Позиціонування пристроїв Honor і Samsung сильно відрізняється. Хоча обидві фірми випускають смартфони різних рівнів, повноцінні флагмани присутні тільки в модельному ряді Samsung. Через це не вдасться порівняти 2 найдорожчі апарати для виявлення кращого. У нашому огляді ми звернемося до пристроїв кількох цінових категорій і складемо загальний висновок.

Продуктивність

Від продуктивності залежить те, якими програмами можна буде користуватися на смартфоні. Сучасні програми не лише займають велику кількість вільного місця, а й навантажують процесор.Вибираючи апарат зі слабким залізом, людина обмежує себе у функціоналі та комфорті при використанні.

Для початку порівняємо найбюджетніші моделі двох виробників:

  • Samsung Galaxy A01.
  • Honor 8A.

Ці смартфони не мають просунутих характеристик, а тому цікаво буде звернути увагу на процесор. Обидва пристрої базуються на процесорі Snapdragon 439, але Samsung у тестуванні AnTuTu набирає на 10 тисяч балів більше.

Якщо звернутися до сегменту найдорожчих пристроїв, то порівнювати доведеться Honor 20 Pro і Samsung Galaxy S20 Ultra. Хонор у такому порівнянні набирає 376 тисяч балів, тоді як конкурент обганяє китайський смартфон на 150 тисяч очок. Звичайно, представлена ​​модель Samsung вийшла зовсім недавно, а Honor з'явився ще в 2019 році, але навіть старіший Galaxy Note 10 Plus набирає більше.Так що в середньому продуктивність смартфонів Samsung вища, хоча все залежатиме від конкретної моделі.

Дизайн та управління

Обидва виробники не намагаються гнатися за продуктами Apple, випускаючи унікальні смартфони в плані зовнішнього вигляду. Так, наприклад, у Samsung нещодавно з'явився перший смартфон Galaxy Fold і Galaxy A80 з поворотною фронтальною камерою. Остання модель, до речі, вийшла суперечливою, про що говорять огляди техноблогерів.

Але це лише окремий випадок. Середньостатистичні смартфони Samsung відрізняються стриманим стилем. Так, є багатий вибір кольорів, але їх дизайн не вражає. А ось Honor, орієнтуючись на молодь, завжди намагається випустити щось цікаве. Компанія регулярно використовує градієнт при оформленні задньої кришки та не соромиться інтегрувати модуль висувної камери навіть у середньобюджетному пристрої.

Управління смартфонами обох фірм здійснюється аналогічним чином. Гаджети відрізняються лише прошивкою, але стандартні кнопки Android та жести доступні як на Samsung, так і на Хонор.

Дисплей

Телефони південнокорейської компанії Samsung завжди відрізнялися наявністю якісних дисплеїв. Їхні матриці закуповує навіть Apple для своїх дорогих Айфонів.

За останні роки склалася тенденція, що бюджетні смартфони отримують IPS-екрани. Така матриця досить якісна, але все одно поступається за кольором AMOLED-дисплеєм. Всі Хонор наділені екранами з матрицею IPS. А ось Samsung встановлює Super AMOLED навіть на моделях початкового цінового сегмента, не кажучи вже про флагмани. Так що в частині екранів у південнокорейської корпорації однозначна перевага.

Камери

Презентуючи смартфони лінійки Galaxy S і Galaxy Note, Samsung робить особливий упор на фотографічні можливості пристроїв. Наприклад, у Galaxy S20, що нещодавно вийшов, використовується камера на 108 мегапікселів. Хонор може відповісти сенсором на 48 Мп у моделі Honor 20. І нехай мегапікселі – не найважливіший показник у камері, Самсунги роблять крутіші знімки та відеоролики.

Акумулятор

Автономність смартфона безпосередньо залежить від ємності акумулятора. Так, на тривалість часу роботи також впливають й інші аспекти, наприклад, роздільна здатність екрану або потужність процесора, але велика батарейка завжди дає гарний заділ.

Смартфони Samsung та Honor відрізняються вибором типу акумулятора. На пристроях південно-корейського виробника найчастіше зустрічаються літій-іонні батареї, а у конкурента – літій-полімерні.Перший тип АКБ є більш дешевим, але при цьому має гарну енергоємність. Літій-полімерні батареї Honor коштують дорожче, менше схильні до зносу, але питома ємність демонструє порівняно низьку автономність. Щоправда різниця мінімальна.

Тепер поговоримо про ємність акумуляторів. До недавнього часу пристрої Samsung не могли похвалитися гідною автономністю. Але все змінилося у 2019 році. На ринку з'явилися моделі Galaxy M30 та M30s з АКБ на 5000 мАг та 6000 мАг. З такою батареєю навіть при активному використанні смартфон пропрацює 2 дні.

У Honor ніколи не було проблем з автономністю. Китайська компанія однією з перших почала випускати смартфони з мінімальною ємністю акумулятора 4000 мАг. І нехай у Хонор мало моделей з батарейками 5000 мАг і вище, пристрої з недостатньою ємністю АКБ у виробника не зустрічаються.

Програмне забезпечення

Раніше ми вже зазначали, що пристрої Honor і Samsung хоч і базуються на різних прошивках, але управляються однаково. Однак порівняти програмне забезпечення смартфонів все одно потрібно. Адже крім управління є й інші відмінні риси кожної прошивки.

Самсунги базуються на фірмовій оболонці One UI. Так, вона заснована на Андроїд, але має кілька цікавих фішок. У ній оновлено всі вбудовані програми, змінено шторку повідомлень та додано темну тему.

Оболонка EMUI на Хонорах теж відрізняється від стокове Андроїд. До речі, така сама прошивка стоїть на всіх смартфонах Huawei. Тут застосовується єдиний робочий стіл, є голосовий помічник та широкі можливості персоналізації. Щодо цього оболонка Honor виглядає більш варіативною, ніж One UI. Але в будь-якому випадку операційна система чи конкретна версія прошивки – справа смаку. Оболонки на смартфонах двох фірм працюють однаково спритно, а підсумкова швидкість залежить від продуктивності процесора.

Якість сигналу

Гаджети обох марок офіційно продаються на території Росії. Це означає, що смартфони Хонор та Samsung підтримують усі необхідні бенди, що дозволяють зловити 3G або 4G.Але важливо зважити на той факт, що на AliExpress продається чимало моделей Honor, призначених для китайського ринку. Купивши такий смартфон, користувач зіткнеться з проблемами якості зв'язку в Росії через підтримку обмеженої кількості мобільних мереж.

Час роботи

Розглядаючи акумулятори Хонор і Samsung, ми відзначили різний підхід у виборі типу батарейок. АКБ південнокорейської компанії мають кращу енергоємність, а ще серед пристроїв Samsung є моделі з акумуляторами на 5000 мАг і вище.

Але перевага Samsung полягає не тільки в цьому. Китайці з Хонор ставлять на пристрої дисплеї з матрицею IPS. Такий екран швидше розряджає смартфон через одночасне підсвічування всіх пікселів. AMOLED-дисплеї Samsung менше впливають на заряд батареї. Відповідно, смартфони двох фірм з однаковою ємністю акумулятора "сідають" по-різному.Хонор розряджається швидше.

Пам'ять

Від обсягу вбудованого сховища залежить те, скільки файлів та програм користувач завантажить на телефон. Тому пам'ять є однією з головних характеристик при виборі нового смартфона.

Якщо власнику смартфона не вистачає обсягу вбудованого сховища, він може встановити картку пам'яті. Наприклад, гаджети компанії Apple такої опції не мають. А ось герої сьогоднішнього порівняння практично завжди пропонують користувачам слот розширення. Але останнім часом флагманські моделі Honor втрачають потрібний роз'єм для установки MicroSD. На Самсунгах такої проблеми немає. Тому південно-корейській компанії можна поставити однозначний плюс за обсяг вбудованої пам'яті та можливість використання карток пам'яті на всіх моделях.

Можливості телефонів

Після появи iPhone компанія Samsung прийняла рішучі кроки, щоб наздогнати і обігнати головного конкурента.Південно-корейські пристрої отримують передові функції, які доступні на гаджетах інших фірм. Наприклад, Samsung першими застосували технологію розблокування пристрою на обличчі. Для цього сканувалася райдужка ока, і лише потім Apple представила Face ID. Також у смартфонах серії Galaxy Note було повернуто стілус, який, здавалося, став неактуальним із виходом першого iPhone. А ще на Самсунгах є голосове управління камерою та сценарії Bixby.

Девайси бренду Honor ніколи не позиціонувалися, як єдині та неповторні у своєму роді. Так, компанія завжди намагалася вигадати унікальний дизайн, але інновації не стосувалися апаратної частини смартфона. З цікавих функцій пристроїв Хонор можна відзначити:

  • Навігація однією кнопкою.
  • Управління однією рукою.
  • Управління помахом руки.
  • Створення клонів додатків.
  • Програмне приховування вирізу.
  • Захист очей.

Таким чином, важко віддати перевагу будь-якій компанії в плані можливостей. Цікаві фішки є як на Самсунгах, так і на Хонорах.

Якість складання

Довгий час у колі користувачів мобільних гаджетів існувала думка, що китайські пристрої робляться абияк. Але за останні роки компанія Huawei (і, зокрема, підрозділ Honor) зробили все можливе, щоб на смартфони з Піднебесної не дивилися зверху вниз. Девайси Хонор зібрані якщо не ідеально, то дуже добре. Як основний матеріал корпусу все частіше робиться вибір на користь скла, а в бюджетних моделях використовується пластик.

Ціна

Самсунг і Хонор – бренди, що випускають смартфони різних цінових категорій. Обидві компанії мають бюджетні та флагманські лінійки.У нижньому ціновому сегменті пристрою, які офіційно продаються в Росії, за інших рівних стоять приблизно однаково. А ось у класі флагманських девайсів ціна Samsung сягає 100 тисяч рублів. Наприклад, найдорожчий Honor 20 Pro коштує 25-30 тисяч рублів залежно від магазину та обраної конфігурації пам'яті.

На AliExpress та інших китайських маркетплейсах можна придбати смартфон Honor ще дешевше.

Переваги та недоліки Samsung

Смартфони компанії Samsung не дарма вважаються одними з найкращих у світі. Південно-корейські пристрої займають 32% російського ринку, що обумовлено великою кількістю переваг. Але про недоліки також не варто забувати.

Плюси та мінуси Найкращі екрани Класні камери навіть у бюджетному сегменті Передові функції флагманських моделей Великі батарейки на смартфонах 2019 року та новіших Більш висока ціна порівняно з китайськими брендами Нестабільність чіпів Exynos власного виробництва Вартість 7 Якість камери 8 Батарея 8 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять Разом 7.8 Перевірені смартфони, які є найпопулярнішими у Росії.

Переваги та недоліки Хонор

Пристрої бренду Honor можуть відповісти на плюси гаджетів Samsung своїми перевагами. І хоча Хонор – китайська компанія, до їхньої продукції практично не виникає претензій.

Плюси та мінуси Стильний дизайн, що задає тренди Низька ціна Відмінні характеристики навіть у бюджетному сегменті У модельному ряду Honor немає повноцінних флагманів Вартість 8 Якість камери 7 Батарея 7 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 7 Разом 7.2 Девайси, що стрімко набирають популярності.

Який вибрати телефон – Хонор або Samsung

Смартфони Honor абсолютно не поступаються конкуренту в частині дизайну та складання.Компанія збирає пристрої початкового та середнього рівня, які повністю відпрацьовують свою вартість. Тому, якщо ви не хочете заощадити на покупці нового апарату, краще зупинитися на модельному ряду Хонор. А на закінчення пропонуємо ознайомитися з відгуками справжніх покупців, які мають свою думку щодо смартфонів двох брендів.

Сергій Honor 10 Honor 10 дуже міцний, виглядає неймовірно шикарно і напрочуд компактний з погляду розміру дисплея. Я вважаю камеру нейтральною. Серйозних фотографій знято не було. Моя рекомендація: якщо ви не користуєтеся флагманом Samsung і хочете купити пристрій усталеного бренду, можна вибрати Хонор. Наталія Samsung A50 Красивий та стильний «економ флагман» від Samsung. А яка начинка? Недоліків цього апарату я нарахувала чимало. Гарний задум, сире виконання. Чи варто переплачувати за бренд? Думаю ні. Дмитро Samsung Galaxy Note 10+ Вирішив купити iPhone, спробувати систему iOS, і після цього жахливого досвіду не можу не натішитися своїм Samsung Note 10+.Чи то після закритого Айфона у мене так, чи то з іншої причини, але я почав більше поважати Samsung за їхню відкритість системи, причому не кладе; за батарею, яка не сідає до обіду, за можливість підключати телефон до ПК без зайвого нервування.